Glem alt om salat og kulhydrater – når Give Cykelklub holder afslutning er der helstegt pattegris på menuen

Hos Give Cykelklub har man altid vægtet det sociale aspekt tårnhøjt, uanset om man er børnerytter på 6 år, A-rytter på eliteholdet eller man tilhører de godt og vel voksne i motionsafdelingen. Onsdag aften var der sommerafslutning i klubben, og efter en god tur på jernhesten stod den på helstegt pattegris i atriumgården hos danbolig.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FORENINGSLIV: Det var faktisk et fantastisk syn, der udspillede sig onsdag aften i gårdspladsen bag ved danbolig i Give. Her var ejendomsmægler Lars Secher vært for Give Cykelklubs sommerafslutningsfest – Lars er selv en ivrig cykelrytter og mangeårigt medlem af GCK – og udover de mange ens klædte cykelryttere i stort set alle aldre, var det bemærkelsesværdige aftenens menu.

Første del af aftenens menu bestod af den sportslige forret, hvor rytterne været ude på en god cykeltur i det fine sommervejr; nogle havde taget to timer, andre en time – og da flokken ankom til festens højborg denne aften stod der ikke salt, pasta, energiladede kulhydrater og energidrik på menukortet.

Den lækre og veltilberedte menu gik rent hjem hos de sultne cykelryttere. Foto: Jim Hoff

Pattegris til pedaltramperne

Næh, her stod den legendariske kok Jens Fisker fra Skolding klar med aftenens bud på munter genopfyldning af de udmarvede energidepoter – helstegt smørmør pattegris ad libitum. Og det var noget, der hittede blandt cykelfolket, der næsten knap nok havde tid til at komme af cyklerne, før de med tårnhøj mundvandsstand og cykelstyrbrede grin stod i kø ved denne glimrende danske spise.

Aftenens vært, Lars Secher, havde valgt menuen og også at lægge værtskab til, da udenomsarealer og lokalerne ved danbolig er velegnede til sådan en hyggeaftenevent.

- Jeg tænkte jo, at det var oplagt at stå for sommerafslutningen i GCK i år, da jeg har været med i klubben mange år. Og så tænkte jeg jo nok, at en god gang helstegt pattegris ville falde i god jord i den herlige flok her, konstaterer Lars ned et stort smil, alt imens Jens Fisker i den grad var på overarbejde for at servicere den topsultne flok pedaltrampere.

Der blev, akkurat som uden på ruterne, gået til stålet. Her blev der dog ikke trådt en masse tunge watt, men derimod tygget en hel masse livsbekræftende kalorier, og selvom Vores LokalAvis bestemt ikke begiver sig af med at skrive madanmeldelser, så kan vi godt lige her i dagens anledning kaste lidt fortjent stjernestøv ud over Jens Fisker og hans forrygende helstegte lækkerier. Det bliver simpelthen 6 stjerner ud af 6 herfra.

Også de unge cykelryttere havde en festlig aften i det gode selskab. Også her gled maden godt ned. Foto: Jim Hoff

Fællesskabet en af klubbens absolutte grundsten

Den anmeldelse kunne GCKs formand Kurt Gjødsbøl også tilslutte sig.

- Vi plejer jo egentlig at holde afslutning ude på campingpladsen eller hjemme hos en af rytterne privat med noget grillmad, så det her i aften er noget helt nyt – og et aldeles glimrende tiltag, både med hensyn til stedet og maden, konstaterer GCK-formanden.

Han pointerer, at sådan en afslutningsfest er med til at cementere det sociale aspekt i klubben, som er et af klubbens absolut bærende elementer lige fra opstarten for nu 30 år siden.

- Sådan en aften her handler om at samle hele klubben. I dag er der jo en afdeling for børn og unge, en elite/licens-afdeling o så selve moderklubben, motionsafdelingen. Det er vigtigt, at vi gør nogle ting, hvor vi kan samles og snakke sammen på kryds og tværs af alle afdelingerne – det er med til at skabe det gode fællesskab, som er så vigtigt i vores klub. Og vi nyder det i fulde drag, som du kan se, siger Kurt og peger stolt ud over forsamlingen, hvor der lige nu ikke kæmpes om de forreste pladser inden slutspurten, men derimod om at få skovlet så meget kød op på tallerken som muligt.

Klubben mangler frivillige trænere

De 60 tilstedeværende cykelfolk havde en superfin aften, hvor man sagt havde fundet sammen på tværs af niveau og alder, men der var også lidt rynker i panden til dessert.

- Vi står i en situation, hvor vi mangler nogle flere frivillige hænder til at hjælpe med omkring vores ungdomstræning. I år har vi eksempelvis måtte droppe vores ellers fantastiske tiltag med ’kravlegården’, hvor Jannie og Solvej havde samlet en masse helt små cykelryttere fra tre år og opefter. Men der manglede simpelthen hænder og hjælpere, så det hold har vi ikke kunnet tilbyde i år. Også på vores ungdomshold, som Robert og Jacob Due Kvistgaard står for, kunne sagtens bruge nogle flere hjælpere.

- Derfor lyder min opfordring til jer der står her i aften: Prøv om I lige kan afse noget tid til at hjælpe til på de her hold, det er bare så vigtigt, og det ville være enormt trist, hvis vi skal til at lukke flere hold ned, lød udgangsbønnen til den samlede flok fra Kurt Gjødsbøl.

Og her kan man jo så håbe på, at denne fine aften i fællesskabets tegn med god mad, gode snakke og kammeratligt samvær kunne have inspireret nogle af de tilstedeværende til ”at tage en for holdet”.

Du kan se en masse fotos fra den fine og hyggelige sommerafslutning HER

Give Cykelklubs formand Kurt Gjødsbøl var også imponeret over dagens menu - men han havde også en bøn til cykelfolket om at tænke på at melde sig som trænere/hjælpetrænere til ungdomsrækkerne. Foto: Jim Hoff