Gode nyheder: Simon og Simon er tilbage efter henholdsvis kræftoperation og slem knæskade

Der er virkelig godt nyt fra Give Håndboldklubs 2. divisionsmandskab. De to garvede håndboldkrigere, Simon Madsen og Simon Søgård, er på næsten mirakuløs vis tilbage efter en kræftoperation og en kompliceret knæskade. På negativsiden er playmaker Sebastian Hansen ude resten sæsonen med en sprængt akillessene.

 Af Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis.dk 

HÅNDBOLD: Selvom vi lige er gået ud af julemåneden, er miraklernes tid heldigvis ikke forbi. Vender vi kalenderbladet tilbage til start november 2023, var der ikke voldsomt meget, der tydede på, at Give Håndboldklubs to rutinerede og stærkt kompetente kulturbærere, Simon Madsen og Simon Søgård, kom til at spille håndbold igen. 

Madsen tog kræften i stiv arm - og vandt kampen

Simon Madsen skulle have fjernet en større kræftknude i brystet, og Simon Søgård lænede sig kraftigt op ad en diagnose der hed "læderet korsbånd". Ikke ligefrem ovende betingelser at basere en håndboldkarriere på. 

Mange frygtede at Simon Søgårds karriere var slut grundet en slem knæslade, der lugtede fælt af læderet korsbånd. Men efter en succesfuld genoptræning er han nu igen klar til at gå i krig for Give HK.Foto: Jim Hoff

Simon Madsen blev opereret hen i november, og det viste at den ondartede svulst var blevet hlelt elimineret ved operationen - og dermed fantastiske nyheder for Simon af hans familie. Han kunne genoptage træningen i december, på skånekost, naturligvis. 9. december spillede han sammen med 3. divisionsholdet - og så var han igang igen. Og har været med her i opstarten til 2024. 

Seje Søgård trænede knæet stærkt igen

Simon Søgård havde gennem oktober måned døjet med det ene knæ, og 2. november spillede han sin sidste kamp for 2. divisionsholdet. Knæet skulle undersøges og røntgenfotograferes, og lød dommer ikke lovende: Det sert ud til, at korsbåndet er læderet, lød beskeden.

Men der var efter en uges tændt lidt lys i mørket. For lægerne ville ikke umiddelbart operere Søgård. Han skulel forsøge at genoptræne - og hvid genoptræningsforløbet i december faldt rigtigt ud, og knæet igen virkede stabilt, så kunne han samdsynligvis trække håndbolduniformen på igen. 

Og sandelig ikke om der kom gode prognoser fra Søgård og det "bøvlede bentøj". Det gik den rigtigt vej, genoptræningen virkede - og så stod han ellers, akkurat som sin gode navnefælle, klar med et stort smil og masser af sult på håndboldlivet, da cheftræner Erik Flak fløjtede op til opstartstræningen igen.

 

Den rutinerede og særdeles skudstærke Simon Madsen kan med god grund juble efter en vellykket kræftoperation. Han er nu klar igen til at tørne ud for Give HKs 2. divisionshold. Foto: Jim Hoff

Sebastian Hansen misser resten af sæsonen med sprængt akillessene

Det var de gode nyheder fra truppen, men der er også dårlige nyheder fra skadesfronten. I årets sidste hjemmekamp den 2. december kom holdets rutinerede playmaker, Sebastian Hansen, galt afsted, da han gled i et lynhurtigt rush ud af banen i en forsvarangrebsudskiftning. Han faldt så uheldigt, at akillessenen i den ene fod sprang - og så måtte den gode skolelærer en tur på operationsbordet. 

Håbet er at Sebastian Hansen er klar til den nye sæson, men mens han genoptræner tager han tjansen som sparringspartner for spillerne på bænken under kampene, fordi nuværende assistenttræner Mads Overgaard er trådt ind på banen igen for at dække for mandskabmanglen i midterforsvaret. Faktisk spillede Overgaard med i de sidste 4 kampe i efteråret, efter at man havde sagt farvel til Carl Büchmann.

 Playmaker Sebastian Hansen er ude sæsonen ud grundet en sprunget akillessene. Foto: Jim Hoff

Jublende Søgård bestod "knæ-testen"

 Vores LokalAvis har talt med de tre hovedpersoner i denne artikel til træningen torsdag aften, hvor der var fuldt hus og fint gang i den. 

Første mand ved mikrofonen var Simon Søgård, der gik og ventede på at skulle gennemføre en test med holdets dygtige fysioterapeut, Andreas Thrane, fra Fysioplan i Vejle. 

- Det er simpelthen fedt at være med igen. Håndbold er bare så kæmpestor en del af mit liv, og jeg bliver mere eller mindre vanvittig, hvis sporten ikke er en del af min hverdag. Jeg spiller også padel og styrketræner, og at skulle undvære de ting i så lang tid var virkelig hårdt. At være i konkurrence og at skulle opnå noget via sport er en stor del af min identitet. 

- Jeg har trænet meget målrettet og virkelig benhårdt for at få knæet gjort stærkt igen. Jeg har en god følelse og tror selv 100 procent på det. Men nu må vi se, hvad testen med Andreas viser lige om lidt, konstaterede Søgård med et smil.

Og det smil var meget større cirka en halv time senere, da han med bravour havde gennemført den fysiske test via nogle meget elegante løbe/vende/dreje-øvelser med fyssen.

- Fedt at Andreas vendte tommelfingeren opad. Jeg er megaglad, og nu handler det om at komme i god kampform og igen at være en del af det her fine hold, og sammenhold, lød det fra en sveddryppende og begejstret Søgård. En glæde der smittede på tværs af både træner- og spillertruppen.

Håndbolden var drivkraften gennem hele sygdomsforløbet

Mens den gode Søgård kampsvedte under sin test af knæet, deltog Simon den 2., altså Simon Madsen, i 2. divisionsholdets opvarmningsøvelser, og her kunne man se en gut med smil på læben og ild i øjnene. At han er tilbage i 'cirkusmanegen' med stor fornøjelse er der ingen tvivl om.

-Det har lige fra dag et, da jeg fik min diagnose på sygdommen, været mit helt store mål og fokus at kunne vende tilbage til håndbolden, når alt det trælse var overstået. Håndbold er virkelig vigtigt for mig; det er en stor del af mig. Jeg kan simpelthen ikke leve uden håndbold.  Vi (Simon og hans seje kone Rikke, red) har hele troet på, at det nok skulle gå godt det her og har tacklet de forskellige udfordringer med positiv gejst.

- Og det at jeg ville kæmpe for at vende tilbage til håndbolden har givet mig en stærk motivation, en virkelig positiv drivkraft - og det og min dejlige familie tror jeg bestemt har været en fordel for mig i hele mit sygdomsforløb, fortæller Simon Madsen

Han har som sagt allerede spillet én kamp efter operationen før jul, og tirsdag aften var han efter træningen også med på 3. divisionsholdet, der spillede umiddelbart efter 2. divisionsholdets træningspas. Han er, akkurat som sin makker Søgård, udtaget til dysten torsdag den 11. januar på hjemmebane mod GOG

 Glæder sig til rollen som sparringspartner under kampene

Mens gutterne er i gang på træningsbanen, humper Sebastian Hansen rundt på krykker og småsnakker med flere af sine holdkammerater. Højrefoden er dækket af en plasticstøvle, som skal skåne foden efter akillesseneoperationen, men smilet er bredt som altid og humøret er også fint på trods af de lidt kedelige fysiske  omstændigheder.

- Jeg husker det endnu med skræmmende tydelighed, da uheldet skete. Jeg havde lige scoret et mål og sætter så i et lynhurtigt returløb. På vej ud mod tilskuerpladserne, cirka 1 meter før bænke, falder jeg pludselig, og så "vælter hele hallen" bare ned over mig. Jeg kan mærke, at den er helt gal, og det var den så desværre også. Akillessenen var røget. 

- Jeg blev efterfølgende opereret, og det gik som det skulle. Nu har jeg også fået gipsen af, så det er blevet lidt lettere at komme rundt, selv om man da lige skal vænne sig til at gå med krykker - ikke mindst i det her vejr, konstaterer den snart færdiguddanne de lærerstuderende med et smil. 

Apropos uddannelse så gik skaden ikke udover Sebastians eksaminer, da disse var skriftlige. Og foden er i gode hænder indtil Sebastian igen tørner ud for Give HK.

- Vores fys Andreas laver løbende ultralydsscanninger af senen, så vi kan holde med at udviklingen går den rigtige vej. Om alt går vel, så tænker jeg da, det er mit håb i hvert fald, at jeg er klar til opstarten til den nye sæson. Imens er jeg stadigvæk en del af klubben og holet, idet jeg har aftalt med vores træner Erik Flak, at jeg sidder med på bænken under kampene som sparringspartner for spillerne og ham. Og det bliver fedt, for det er helt sikkert min drøm at blive træner på et tidspunkt, så her kan jeg jo prøve mig af og lære en hel masse, siger Sebastian Hansen.

Du kan møde de to gange Simon og Sebastian allerede torsdag aften den 11, januar, hvor 2. divisionsholdet tørner ud i årets første kamp - mod hurtigløberne fra GOG Håndbold. 

 Der er en optakt til kampen lige HER