Gourmet & Vin: Du laver maden – vi kommer med vinen

Kælder-vin er på banen med et nyt spændende koncept, hvor man kombinerer en god kulinarisk oplevelse med egenproduceret gourmetmad tilsat rigtig gode vine. 

DET GODE LIV: Elsker du god mad og god vin kan lørdag den 2. marts blive en stor oplevelse for dig. Vi skal i fællesskab fremstille og servere en 5-retters tallerken-serveret gourmet menu. 

Således lyder invitationen fra Kælder-vin til interesserede borgere, der godt kunne se sig selv være en del af denne fine oplevelse, der foregår i det store skolekøkken på Hedegård Friskole lørdag den 2. marts. 

I gode hænder hos professionel kok 

Indledningsvist bliver de fremmødte inddelt i grupper, hvor man skal lave maden sammen. Og bare rolig - selve gourmetdelen er i gode hænder hos kokken Flemming, som kyndigt og myndigt nok skal guide folk i sikker havn, så de i alt fem retter kommer til at sidde lige i skabet.   

-Det er sådan, at der bliver lavet én ret pr. Gruppe, og mens vi fremstiller de forskellige retter, skal vi selvfølgelig hygge os med lidt god vin også under madlavningen. Sammen med retterne serveres naturligvis specielt udvalgte vine, som vil passe til maden, fortæller Malthe Overmark fra Kælder-vin. 

Helt konkret kommer programmet for aftenen til at se således ud:  

Det hele starter klokken 16.00, hvor deltagerne mødes, og Flemming tegner, fortæller og fordeler opgaverne. Cirka klokken 18.30 starter selve spisningen, og klokken 22.00 slutter eventen. 

Man kan tilmelde sig event her: info@kaelder-vin.dk  

Yderligere information om eventen samt priser osv. finder du her:

Teaser for menuen 

Forret: Lys fisk med sauce musselin dampet bimi og syltet perleløg 

Suppe: Hummersuppe med grøn olie, urter og chips 

Mellemret: Rødbede carpaccio med balsamico glace Vesterhavs ost og Serano 

Hovedret: Rosa okse med rødvinsglace, kartoffelkage grillet løg og svampe 

Dessert: Pære belle helene med vanilje parfait mandel tuiles og chokoladesauce.

Aftenens kulinariske menu består af en 5-retters menu, som man ser her. Foto: Kælder-vin 

Romsmagning i Tropeland Thyregod 

Men inden der er dømt ‘gourmet og vin’ på skolen i Hedegård, lancerer Kælder-vin også lige den berømte eksotiske romsmagning i Tropelandet i Thyregod Fritidscenter. Det finder sted tirsdag den 23. februar, hvor folk får mulighed for at deltage i en hyggelig og anderledes romsmagning i 30 graders varme i Thyregod Badeland 

- Her vil vi gerne trække jer igennem en fuldkommen afslappet aften med god rom, sjove historier og et par gode fif til, hvad rom også kan bruges til. Og husk endelig sommertøj evt. badetøj. Vi sidder i 30 graders varme, så der er lagt op til en ”lun” aften i Caribiens tegn, fortæller Johnny Mortensen. 

Han kan ydermere berette, at gæsterne skal smage på 7 meget forskellige om/rombaseret spiritus.  

Eventen starter klokken 19.00, og man kan tilkøbe mad hos centerleder Lone Jørgensen. Også her kan man tilmelde sig på mail info@kælder-vin.dk