Gratis mad og fælleshygge i Gadbjerg: What’s not to like!

Gadbjerg Borgerforening inviterer til gratis fællesspisning i Gadbjerg Hallens Cafeteria torsdag den 14. september. Konceptet indebærer også mulighed for, at man selv er med til at lave maden

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GADBJERG: I samarbejde med SpisDanmark laver Borgerforeningen i Gadbjerg en gratis fællesspisning med fokus på sundhed og klimavenlige ingredienser.

Selve spisningen foregår den 14. september i tidsrummet 18.30 til 20.30 i Gadbjerghallens Cafeteria.

- Man kan faktisk også selv være med til at lave maden og ovenikøbet få gratis undervisning i at lave sunde og klimavenlige retter med lokale råvarer. Det bliver megahyggeligt, siger Katja Juul Nielsen fra Borgerforeningen.

Selve madlavningen og undervisningen kører fra kl. 15.30 cirka frem til selve fællesspisningen kl. 18.30. Herefter serveres maden for dem, der har lyst.

- Alle er velkomne. Børn og unge, familier, enlige og ældre – så endelig og vær med, lyder opfordringen fra Katja.

Plads til 10-15 kokke

Angående selve madlavningen kan Katja fortælle følgende:

- Vi starter med at lave mad ca. kl. 15.30, og der vil være plads til omkring 10-15 ”kokke”. Vi skal lave 5 - 6 retter. Det bliver rigtig sjovt. Alt man skal gøre er at tilmelde sig ”kokkeholdet” på mail katjajuulnielsen@hotmail.com eller sms på telefon 4124 6464.

Konceptet har plads til 60 personer, og det betyder, at der er tilmelding efter ”først til mølle”-princippet. Katja forventer, at der helt sikkert vil blive rift om pladserne, så derfor opfordre hun til at man kun tilmelder sig selv og egne familiemedlemmer – hun beder også folk om venligst at give besked, hvis man af en eller anden årsag skulle blive forhindret.

Der vil til fællesspisningen være mulighed for at købe drikkevarer (vand/øl/vin), men man må også gerne selv medbringe drikkevarer.

Om SpisDanmark

SpisDanmark er en nonprofit forening der er sat i verden for at styrke madkulturen. Foreningen ønsker at fremme kendskabet til fødevarer og måltider, der styrker sundhed og klima.

Vi ønsker at gøre viden, statistikker, innovative fødevarer og måltider til nærværende undervisning og håndgribelig forståelse i øjenhøjde med borgerne.

Det er målsætningen, at flere danskere får en større interesse for fødevarerne og måltidet, der er et bærende element for folkesundheden og klimaet.