Grillbar, døgnkiosk, vin og blomsterbutik og specialbutik: Pia og Johnny har været på banen i 25 år

I 1998 fik Pia og Johnny Mortensen deres første CVR-nummer, da de sprang ud som forpagtere af grillbaren ”Under Bøgen” på Bøgetorvet i Give. Der er løbet meget vand i åen og mindst mange butiksformer siden da, og nu kan det driftige par fejre 25-års jubilæum som selvstændige erhvervsdrivende i Give.

DET GODE BUTIKSLIV: Det hele startede med spisestedet/grillbaren ’Under Bøgen’. Her slog Pia og Johnny Mortensen dørene op i august måned 1998. Herfra gik det så slag i slag for det driftige par.

1. august 2001 blev de kioskejere, da de overtog Erik Eriksens butik på Rådhusbakken, da den legendariske købmand gik på pension. Grillbaren blev skiftet ud med en døgnkiosk, en kiosk der over tid udviklede sig til den velbesøgte og lækre livsstilsbutik med vin, spiritus og specialiteter, som vi kender i dag.

- I foråret foreslog Erik Eriksen, at jeg skulle gå i gang med at sælge udplantningsplanter. Hmmm. Tænkte jeg, det aner jo ikke en pind om, men vi kastede os ud i det – og det gik rigtig godt i nogle år. I løbet af 2-3 år havde vi fået ansat 4-5 blomsterbindere, og da Skjold Burne spurgte, om vi ville være en del af deres koncept, sagde vi ja tak. Dermed var kimen lagt til den store interesse og passion, jeg i dag har for vin og spiritus, fortæller Johnny Mortensen.

Fra frankfurtere over blomster til livsstilsbutik

Kioskdelen kom til at fylde mindre og mindre; det handlede nu om vin/spiritus, blomster og gaveartikler -og så i en periode lige et hjørne med spilleautomater. Johnny indgik samarbejde med Danske spil, og han kunne bryste sig af at have landets eneste røgfri spillebutik, idet der var rygning forbud i spillebulen.

- Nu har jeg aldrig været den store ”blomstermand”, men har haft knalddygtige piger ansat til den del. Min helt store passion har dog været vin/spiritus, så på et tidspunkt sagde vi farvel til blomsterne og flyttede her ned i Kælderen og lavede den nye butik, Kælder-Vin, hvor der er 100 procent fokus på vin, spiritus og delikatesser – og det er lige nøjagtigt den butiksdrøm, vi nu har fået opfyldt, forklarer Johnny.

I en periode fortsatte blomsterbutikken i lokalerne i stueplan, hvor det var Tine Sternberg, der drev butikken med sin egen butik ”Sternberg Blomster”.  Da hun stoppede her og flyttede ion butik til Brande, valgte Pia og Johnny at lave en døgnåben gavebutik i den tidligere blomsterbutik, hvor man ud over at sælge varer/gaveartikler fra egen butik har allieret sig med Ravns Flora (blomster) og Surdejskokken fra Jelling.

Pia og Johnny Mortensen kan i uge 34 fejre 25-års jubilæum som selvstændige erhvervsdrivende i Give.Foto: Jim Hoff

Uge 34 står i jubilæets tegn med 4 smagninger

Pia og Johnny er altså gået fra Under Bøgen, Diagonalkiosken, Diagonalen Vin & Blomster til Kælder-Vin på de 25 år – en interessant og farverig rejse, og det vil parret nu fejre med butikkens kunder.

- I uge 34 fra onsdag den 23. august til og med lørdag den 26. august vil vi lancere fire smagninger, som man har mulighed for at tilmelde sig. Vores faste klubmedlemmer har allerede modtaget en mail om smagningerne, og de første tilmeldinger er begyndt at tikke ind. Men vi vil også gerne invitere ind bredt, så alle har mulighed for at være med til at fejre vores jubilæum. Vi er meget spændte og glæder os, og vi håber da på bred opbakning til de fire smagninger, lyder det håbefuldt fra Johnny.

Onsdag den 23. august klokken 18.00 – 21.30 er der ølsmagning tilsat et standup-show med den lokale komiker Torben Chris. Her bydes der på fadøl, hotdogs og ølsmagning, og det hele sluttes af med underholdning fra Torben Chris. Samtlige fire smagninger foregår i det store festtelt, der har plads til 100 siddende gæster, som Pia og Johnny stiller op i anledning af festugen.

Champagne, spiritus/portvin og reception

Torsdag den 24. august fra klokken 19.00- 21.30 står der champagnesmagning på programmet. Her er det den anerkendte champagnespecialist, Gregoire fra Champagnehuset De Venoge, der giver gæsterne en smagfuld rundrejse i champagnens sprudlende og forunderlige verden.

Fredag den 25.8. hedder konceptet Spiritus & Portvins Festival med start klokken 18.30 og slut klokken 23.00. Der smages her på 5 forskellige slags spiritus med efterfølgende mulighed for at smage 125 forskellige slags portvin/spiritus.

Lørdag den 26. august er den helt store festdag, hvor Pia og Johnny inviterer til reception med start klokken 13.00. Receptionen kører til klokken 16.30, og her er alle velkomne til at møde op og få lidt godt at spise og nyde lækkerier fra Kælder-Vins velassorterede udvalg af vin/spiritus. Tchin Tchin cocktail kommer også og underholder med deres lækre kvalitetscocktails.

Efterfølgende kan man melde sig til jubilæumsmiddag med vinsmagning og helstegt svin.

- Her skal vi rigtig hygge os med god mad og lækker vin. Jeg har fået mine leverandører til at udvælge specielle vide til den festlige lejlighed. Vi opfordrer folk til at tilmelde sig hurtigt, da der er begrænset antal pladser til alle arrangementer, lyder opfordringen fra Johnny.

I 2001 overtog Pia og Johnny - og parrets tre drenge - købmands Eriksens butik på Rådhusbakken. Og ved den anledning kiggede den lokale fotograf forbi med kameraet. Foto: Jim Hoff

Det perfekte mix: Ølsmagning og standup med Torben Chris

Der vil komme yderligere info om de sidste tre events, men her kan vi allerede nu breake det mere detaljerede indhold af ølsmagningen den 23. august i festteltet.

Det er Kælder-Vins første ølsmagning, og man lægger klokken 18.00 ud med at få 2 hot-dogs fra pølsevognen Hos Jensen samt 1 fadøl. Klokken 19.00 er der ølsmagning med Kælder-Vins nye ølentusiast ( måske en unge herre, der er i familie med Pia og Johnny, smiley).

- Hver skal man smage 6 meget forskellige ø, og de bliver serveret med en masse gode røverhistorier og fortællinger om øllens historie.

Klokken 20.15 går den lokale komiker Torben Chris på scenen, og mon ikke den eksplosive komiker nok skal få fyret godt op under kedlerne i festteltet. Man kan under Torben Chris’ show naturligvis købe fadøl og vand, så der er lidt at skylle de mange morsomheder ned med.

Man kan tilmelde sig de respektive events på info@kaelder-vin.dk, på telefon 23 24 44 12 eller ved personlig henvendelse i butikken.