Grøn nedtur på Waldstadion: Langskudspragtmål fra VBs Thychosen sænkede Give

Det blev ikke den fest, Give havde håbet på i lokalbraget mod VB, da holdet lørdag formiddag tog imod VB. Gæsterne løb med alle 3 points på et flot vindermål af Oliver Thychosen, der langskudslobbede bolden i kassen fra 35 meter. Dermed er VB igen seriøst inde i kampen om rækkens 2. plads. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FODBOLD: Der var linet op til lokalbrag lørdag formiddag på Waldstadion i Give, da Gives jyllandsseriehold tog imod ærkerivalerne fra VB. Ud over at Give tørstede efter en oprejsning efter tirsdagens noget pauvre indsats i 2-2 kampen på kunstgræsset mod Egen, var det også en duel om rækkens 2. plads.  

Med en sejr kunne Give distancere sig fra VB’erne, mens de røde fra Nørreskoven skulle vinde for at holde realistisk liv i drømmen om 2. pladsen.  

Give måtte stille op uden holdets topscorer og offensive es, Jakob Kristensen, der er 14 dage på Grønland - og der skal jo noget af et langskud til at score deroppefra.  

Fænomenalt sejrsmål af VBs spillende træner 

Det blev dog netop et langskudsmål af de usædvanlige, der kom til at afgøre opgøret, da VBs spillende træner, Oliver Thychosen, i det 79. minut scorede kampene eneste mål, da han fra 35 meter forkælede tilskuerne med et utroligt langskudslob hen over Anders Hauge i Givemålet. Teknisk raffinesse og overblik når det er bedst, og hatten af for en kanonflot scoring.  

1. Halvleg stod der VB på det meste. De røde havde bolden rigtig meget og kombinerede og nipsede næsten som de ville. Slutprodukt var der dog ikke meget af fra rødt hold bortset far et skud/indlæg i det 7. minut, der lige var oppe og slå smut hen ad overliggeren.  

Give gav VBerne alt for meget plads at “lege” på; her kunne man godt lige brugt en “grøn Roy Keane”, der lige kom forbi og markerede territoriet.

 Oliver Thychosen lister bolden smart hen over Anders Hauge i Givemålet - og så vandt VB 1-0 I give. Foto: Jim Hoff

Stolpe ud for Lyhne 

Efter pausen kom de grønne noget bedre ud, og der blev nu lagt et højere pres på gæsterne, som dog i de fleste situationer på bedste VB-facon via højt teknisk niveau og sikker og klog boldomgang fik spillet sig ud af det fleste pressituationer. 

Det blev en halvleg, hvor det bølgede frem og tilbage og med store chancer til begge hold. Således lå der en gudsbenådet mulighed til indskiftede Frederik Lyhne i det 73. minut, da han helt fri foran et stort set tomt VB-mål torpederede læderklatten på den ene opstander. En chance den normalt knivskarpe Lyhne scorer på i 10 ud af 9 tilfælde, som vi siger her i Jylland.  

Der var flere muligheder til både Magnus Bitsch og selvsamme Lyhne, men der var ingen kugler i den offensive Gierevolver i dag – og så endte det med en smal VB-sejr. 

Give gjorde det heller ikke lettere for sig selv, idet de grønne måtte fuldføre de sidste 10 minutter med to mand i undertal, idet anfører Kasper Larsen (hård tackling) og Nikolaj Knudsen (brok) røg ud med gult kort i slutfasen.

Brian Rasmussen: I 4. forsøg lykkedes det endelig 

En sejr de røde fejrede med helhjertede jubelscener efter slutfløjtet. Og det var der flere grunde til.  

- For det første er det længe siden, at vi har slået Give. Det her er vores 4. forsøg her inden for de sidste år, at vi nu endelig får skovlen under dem. Og for det andet var det sidste udkald i forhold til at hænge fast i kampen om 2. pladsen i rækken. Havde vi tabt i dag, havde det været slut. Men igen spiller vi en typisk kamp, hvor vi har bolden rigtig meget, spiller den flot rundt, men vi er uden skarphed og slutprodukt. Det har været et problem for os i flere kampe i sæsonen, men ok, så er det jo ret ok, at OT (Oliver Thychosen, red.) lige træder i karakter og scorer et flot langskudsmål, lyder det fra VB -træner Brian Rasmussen.  

Kasper Bach-Jensen: Noget af en dukkert 

Hans kollega, Givetræner Kasper Bach-Jensen var naturligvis skuffet over resultatet mod en rival til 2. pladsen.  

- Egentlig spiller vi en god kamp, og vi får også skabt de her 2-3 store chancer, der skal til for at vinde kampen. VB kommer ikke med noget, der overraskes os her i dag, og jeg tænker, at havde det været stolpe ind for Frederik Lyhne lige før VB scorer deres mål, havde det nok været os, der havde vundet. Jeg synes, at vi spiller en fornuftig kamp, og at det lykkes for os at holde VB fra de helt store chancer. Derfor er det her 0-1 nederlag altså lidt af en dukkert, konstaterer Kasper Bach-Jensen. 

Gives træner Kasper Bach-Jensen og hans wingman, Jesper Jochumsen havde en del at tænke over i opgøret mod VB. Foto: Jim Hoff

Enmandshæren Kris Man of The Match 

Han efterlyser dog noget mere energi og power fra sine spillere.  

- Det er ligesom om, der mangler lidt i dag på den konto Nu må vi trække i arbejdstøjet, og gå til hver eneste opgave med ydmyghed. Det kan passende starte, når vi næste lørdag skal til Fredericia fF (et af rækkens bundhold red.) Den kamp skal vi vinde, og den kamp vi har i hånden i forhold til at generobre 2. pladsen, som vi afgav til VB i dag, den skal også vindes, lyder det kampberedt fra Give træneren.  

Man of The Match for Give blev angriber og dagens enmandshær, Kristoffer Larsen med midtbanespiller Magnus Rasmussen som runner up.

Se flere fotos fra kampen HER

 

 Kristoffer Larsen (nr. 10) blev Gives Man of The Match med Magnus Rasmussen (nr. 8) som runner up- Foto: Jim Hoff