Grønbjerg vandt legendernes kamp – men Filskov var først ved fadølsanlægget

I anledning af sommerfesten i Grønbjerg-Langelund var der fredag aften inviteret til fodbold i lokal verdensklasse for ældre herrer. Her stod der Legendernes Kamp på menuen, og det var de to ærkerivaler GLIF og Filskov IF, der krydsede klinger på Green Hill Trafford i overværelse af godt 200 tilskuere.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GRØNBJERG: Det er måske nok lige i overkanten at kalde det ’hadets kamp’, men der er i hvert fald altid en masse på spil, når Grønbjerg-Langelund IF og Filskov Ifs oldboysknægte duellerer på grønsværen. De to naboklubber har både et årelangt rivaliserende og samarbejdsfyldt forhold omkring den lille runde, så når klubbens ypperste repræsentanter (mener de selv) for den ædle sport mødes på den grønne kamparena, så er det altså dødelig alvor – eller noget i den retning.

”Legendernes Kamp” var aftenens opvisningskamp på Green Hill Trafford i Grønbjerg døbt, og den varedeklaration havde godt 200 tilskuere købt ind på, heraf de 99,9 procent fra Grønberg/Langelund, der denne weekend afholder sommerfest.

  Flot tilskueropbakning til "Legendernes Kamp" på Green Hill Trafford. Foto: Jim Hoff

Vinderøl – før kampen?

Hjemmeholdets blå stormtropper havde i dagens ambitiøse anledning købt stort ind på trænerfronten, idet den tidligere GLIF-kæmpe og nuværende succestræner i Give Fremad, Brian ”Nagelsmann” Sølund havde takket ja til at styre Team GLIF til dette for lokalområdet så vigtige opgør om ære, håneret og 3 points. Ved sin side havde Brian sin far, den endnu større GLIF-legende, Bent Sølund, der skulle forsøge at holde junior i kort snor ude på sidelinjen.

- Jeg sørger egentlig bare for, at der er vand nok til gutterne, lød det beskedent fra Sølund senior, mens junior nok mente, at det næppe var vand, der var den store efterspørgsel efter på blå stue.

- For første gang i min karriere som træner har jeg set et hold drikke vinderøl, inden kampen gik i gang. Men ok, vi er også tørstige efter revanche, idet vi ikke har vundet over Filskov i en del år efterhånden, lød det med et skævt smil fra den interimistiske coach.

Brian Sølund var"købt ind" som træner til aftenens lokalbrag mod Filskov, mens hans far Bent tog sig af de praktiske ting på sidelinjen. Brormand Kenneth styrede forsvaret og fætter Martin dirigerede midtbanen.Foto: Jim Hoff

- Hvad mener du med returløb?

Nu stod der ”oldboyskamp” på varedeklarationen, men lad os bare erkende, at begrebet denne aften spændte lige fra 2. års ynglinge til grand-grand oldboys – så skal vi ikke bare kalde det, det det var: En regulær landsbykamp med de til enhver tid til rådighed stående soldater!

Under taktikmødet før kampe introducerede Brian Sølund begrebet ’returløb’ for sine spillere – og det kendte et par stykker af dem godt til.

- Er det ikke, når man sender yngstemanden på holdet til købmanden efter flere øl? lød det kækt fra holdets altid kloge og veloplagte keeper, Flemming Duus. Han var for øvrigt tæt på at blive skadet under omklædningen, da han under en balletagtig manøvre med at få de stramme målmandsshorts på lænede sig op af en træthedsfiber.

 Jacob Holmbo scorede to flotte mål mod lokalrivalerne - den giftige angriber er stadig uhyggelig foran målet. Foto: Jim Hoff

Holmbo og Vig kanonerede sejren i hus

Nuvel, så galt gik det heldigvis ikke, og de to hold kunne løbe på banen til spredte klapsalver fra det massive opbud af begejstrede og festberedte tilskuere. Også på sidelinjen, i hvert fald på hjemmeholdets, sukkede man efter en sejr over Filskov – og den fik man på to mål af angrebsfænomenet Jakob Holmbo og hvirvelvinden Joakim Vig.

Gæsterne fik ”lov til” at reducere til 3-1 kort før tid, da hjemmeholdet i slutfasen slækkede en del på den defensive disciplin – måske det var den forudindtagede vinderøl, der meldte sig i systemet her?

GLIF-drengene fik altså den sejr, de har tørstet efter så længe, fuldt fortjent efter spil og chancer, men måske var kampens reelle vinder et eller andet sted alligevel Filskov.

Joakim Vig pumpede med det giftige venstreben GLIF'erne foran 1-0 i det 12. minut efter en rigtig blunder i Filskov-forsvaret. Foto: Jim Hoff

Gæsterne vandt kampen om  fadølsanlægget?

Det var nemlig de blå/gule kamptropper fra Viaduktbyen, der suverænt satte sig på det i dagens anledning opstillede fadølsanlæg i det ene hjørne af Green Hill Trafford – mens dagens fodboldmæssige sejrherrer med nedadvendte muler måtte vente pænt længe på deres nyopskænkede krus vinder-fadøl.

Med sejren ligner det en forlængelse af Brian Sølund som coach for oldboysholdet i GLIF – i hvert fald skulle han allerede have skrevet under på en aftale til det næste opgør mod Filskov.

En rigtig fin og hyggelig fodboldoplevelse sådan en fin fredag aften i sommersolen på det fine anlæg ved hallen i Grønbjerg. Fantastisk med over 200 tilskuere til en oldboyskamp mellem to landsbyklubber her ude i det vilde vesten.

Og nok er man rivaler indenfor kridtstregerne, men udenfor taler man det samme sprog og finder flot sammen i et fællesskab, hvor det handler om de 3 f’er: Fodbold, fadøl og far-jokes.

Du kan se flere fotos fra kampen HER

 

 Nok vandt GLIF selve fodboldkampen, men de blå/gule fra Filskov vandt kampen om at komme først til fadølsanlægget. Foto: Jim Hoff