Håndværkerrejsegilde på fællesskabets idrætshus: Det nye idrætscenter i Give er rigtig godt på vej

Hvor tit er det lige man møder både borgmesteren, viceborgmesteren og forkvinden for teknisk udvalg i et fitnesscenter? Nej vel, men det var tilfældet torsdag over middag, hvor GISK holdt håndværkerrejsegilde på det nye idrætscenter.

Tekst og foto Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GIVE: Det godt 250 kvadratmeter store kommende fitnesscenter i det nye idrætscenter på Søndermarken i Give dannede torsdag over middag rammen omkring et herligt uformelt og hyggeligt håndværkerrejsegilde. Det var GISK, der stod som værter og blandt de inviterede var ud over dagens naturlige hovedpersoner, de dygtige og flittige håndværkere, også en større delegation af byrådsmedlemmer med borgmester Jens Ejner Christensen (V) og 1. viceborgmester Dan Arnløv (K) i spidsen.

Fra lokalt hold stillede Gerda Jørgensen (V), både som lokalvalgt i Give by og i sin egenskab som formand for teknisk udvalg i Vejle Kommune.

Men GISK stillede også med et skarpt hold i skikkelse af centerleder Martin Schmidt og arkitekt Jørgen Lundsgaard, der indgik i talerækken sammen med borgmesteren. Derudover stillede centerlederen også med det på dagens sandsynligvis vigtigste team i skikkelse af Mette Vestergaard og hendes folk, der stod klar ved pølsegryderne, hvor den klassiske rejsegildespise var på menuen.

Et stort aktiv for området

Borgmesteren lovpriste Give for det initiativrige lokale setup omkring etableringen af det nye idrætscenter og for at skabe et miljø, der rummer så brede og forskellige befolkningsgrupper.

- I skaber her et nyt flot center, der danner grobund for rigtig mange forskellige aktiviteter og rammer dermed også en meget bred befolkningsgruppe. GISK og borgerne her i byen har leveret en ekstra flot indsats, idet man har formået selv at samle rigtig mange penge sammen, så man kunne få det projekt, man ønskede sig, og som giver mening her i byen.

- Derudover har I med placeringen her ved Søndermarksskolen en stor mulighed for at få godt fat i de ældste elever og udnytte den oplagte synergieffekt, der kan etableres mellem skolen og idrætten her i byen. Vi ved også alle sammen, at foreningslivet er en meget vigtig faktor her i byen, og at I nu snart kan åbne dette center, det bliver et stort aktiv for området, konstaterede borgmesteren.

Borgmester Jens Ejner Christensen. Foto: Jim Hoff

Solen godt for tidsplanen

Arkitekt og lokal ildsjæl, Jørgen Lundsgaard, der har været i og omkring halprojektet i Give siden 2008, kunne med et bredt smil konstatere, at projektet ud over den brede kommunale opbakning også havde en venlig forbindelse til vejrguderne.

- Det er med stor glæde, at vi kan konstatere, at vi er røget ind i en byge af rigtig godt vejr. Solen skinner, og så sker der bare noget på en byggeplads. Det ved jeg fra min egen tid som håndværker. Det betyder også, at tidsplanen holder, for tingene skrider fremad – og det er bare super. Men vi har da også haft lidt forsinkelse i starten, da vi i januar baksede med en meget fugtig jordbund. Det er sagt på godt jysk, træls, men nu kører det, og her i dag, hvor der er sat vægge og sokler, kan man jo kun være benovet over at se, hvor stort det her projekt ret beset er. Jeg kan derfor på vegne af mig selv, Marin Schmidt og GISK kun sige, at der er glædeligt, at vi er kommet hertil - og i den forbindelse stor ros til Søren og Peter fra Lundgaard samt de dygtige og kompetente håndværkere, konstaterede Lundsgaard efterfulgt af et trefoldigt hurra til flokken.

Jørgen Lundsgaard. Foto: Jim Hoff

Bump på vejen

Martin Schmidt har været med i processen omkring det nye center siden 2019, og han kunne også konstatere stor glæde ved at komme på byggepladsen, hvor han bliver mødt af godt humør og dygtige folk.

- Dejligt at vi er kommet så langt. Men der har da også været bump på vejen, men her skal I have ros for ar have løst de forskellige udfordringer på fantastisk vis. Og hvor er det fint i dag at se så mange fra Vejle tage ud til foreningsbyen Give. Jeg vil også gerne sige, at jeg er imponeret over borgerne her i Give. De har samlet 3000 kroner ind pr. indbygger til det her projekt – og det er så vigtigt, for vi vil altså etablere mere ned end bare en idrætshal. Det her nye mødested skal være et mødested for alle, og den slags ambitioner forpligter, sagde centerlederen.

Han havde også en bøn til de fremmødte byrådsfolk fra Vejle Kommune.

- Vi skal sørge for, at der er gode, sikre og veletablerede tilkørselsforhold for alle her til det nye center. Der er noget buskads der skal væk, der er nogle veje og stier, der skal etableres, og her håber vi på kommunens velvilje, for på den konto er vi ikke i mål endnu. Vi håber virkelig også at vi om ganske få år kan gå ud ad døren her fra centret og gå direkte over på de nye fodboldbaner. Det er vigtigt, for at vi kan blive det kraftcenter i den vestlige del af Vejle Kommune, som vi gerne vil være, konstaterede Martin Schmidt.

Martin Schmidt, centerleder GISK. Foto: Jim Hoff

Få nu købt det jord til fodboldbanerne

Han hentydede dermed til det endnu ikke opkøbte jord, der ligger på den anden side af Sdr. Ringvej, og som skal bruges til fodboldbaner, så fodboldklubben kan flytte med over i det nye centerfællesskab. Her ligger en ret åbenlys problematik, som kommunen skal se at få løst snarest muligt.

Herefter var der fri adgang til pølsegryderne med dertil hørende lækkerier, og snakken gik lystigt på kryds og tværs af byrødder, håndværkere, kolde øl/vand og andet godtfolk, der denne dag havde fundet vej til Gives nye kraftcenter.

Søndag den 12. juni er der officiel midtvejsfejring af centret, hvor alle er velkomne til at kigge forbi fra klokken 11.30.