Hårdt arbejde, fællesskab og fight til sidste fløjt: Give Fremad-ånden er nøglen til succes

Fodboldsæsonen står for døren med et hav af premierekampe her hen over påsken. Nu er det den rigtige fodbold, der skal på banen. Glem olieklubberne og oligarkholdene. Nu er det de ægte fodboldglade gutter, der træder ind på arenaen, og i den anledning har vi modtaget et stærkt skriv fra Give Fremads assistenttræner på jyllandsserieholdet, Jesper Jochumsen. 

Af Jesper Jochumsen - assistenttræner Give Fremad JS 1 

Så skal vi til det igen. Champagnen er drukket, festen er fejret, og det hårde arbejde er begyndt. Efter et efterår som betød historisk oprykning til Give Fremads førstehold og 2. holdet ligeså, så er foråret kommet.  

Og det betyder, at fodbolden igen ruller. Vi har nu været igennem 2 1/2 måneder med træning i sne, regn, slud og minusgrader. Spillet en masse træningskampe, døjet med en masse opstartsskader. Sagt farvel til et par spiller, og sagt goddag til et par nye. Trænerne er de samme, de fleste spillere er de samme, ånden er den samme, men turneringen er et niveau op.  

Kan vi gøre det igen? Fandme ja! 

Alle kan mærke spændingen omkring sæsonstart - og spørgsmålet som altid stilles er: “Kan vi være med på det her niveau?” Og ja, det mener vi, at vi kan! Ingen af vores hold er kommet for at være kegler, vi er alle kommet for at byde modstanderen op til dans.  

Bliver det svært- fandme ja! Kan vi gøre det-fandme ja. Vi har en samlet trup på over 40 spillere. Der er højt niveau i drengene, og ikke mindst, så er de grønne i hjertet, og Give Fremadånden er banket ind i dem. Give Fremadånden er det, der har fået os op, hvor vi er, og er det, der skal få os videre.  

Hvad er Give Fremadånden? Det er hårdt arbejde, fællesskab, ingen mand efterlades, vi kæmper og slås til sidste fløjt. Den ånd ses blandt andet i, at dagen efter årets opstartsfest på kroen, mødte der en stor flok op kl. 8.30 på Give Fremad stadion for at hjælpe med at gøre klar til sæsonstart.  

Rygter lyder at flere kom direkte fra byen. Der blev serveret pølser og en reparationsbajere som tak. Det er den ånd, vi snakker om, når vi snakker Give Fremadånden.

 Det stærke arbejdshold, der mødte op på stadion med masser af gejst dagen efter opstartsfesten. Privatfoto

Fra død og begravet til genopstanden 

En historisk sæson skydes i gang i påsken, hvor serie 1 (2.holdet) starter ude mod Horsens Freja skærtorsdag og jyllandsserie åbner deres sæson søndag påskedag kl. 14.00 mod ASA på Give stadion.  

Kan man drage en parallel til, hvorfor vi fejrer påske og til hvorfor, Give starter den dag? Ja, det tror jeg godt, man kan. Give Fremad var død og næsten begravet for 2 sæsoner siden, nu rejser vi os fra graven - tager hul på en sæson, som er så historisk, at alle andre klubber omkring os taler om det.  

Lige som Jesus skrev historie, så gør vi også. Dog tror vi ikke, at vi kan gå på vandet, men ved, at vi kun kommer over på den anden side med hårdt arbejde, sammenhold og ydmyghed. For at kunne klare det, så er der selvfølgelig brug for folk på lægterne.  

Længe leve Billethuset 

Hans og Børge har igen i år lovet at holde øl og vand kolde og ikke mindst pølserne varme. Så man ikke skal gå tørstig og sulten fra stadion. På vegne af spillerne vil vi gerne takke for det hårde og frivillige arbejde, der lægges i billethuset.  

Det er en fornøjelse, at man altid holder åben. Spillerne er klar, trænerne er klar, klubben er klar, og billethuset er klar. Vi glæder os til at se jer alle på stadion til denne historiske sæson…  

Vel mødt og game on!  

 Det stærke Team Billethus: Birgitte, Steen, Hans og Børge sørger altid for god fodboldstemning på Waldstadion i Give. Foto:: Jim Hoff