Hej Bjarne – kan du bruge 5000 kroner ekstra her op til jul?

Tirsdag formiddag var et eksklusivt udvalg af Gives glimrende butiksliv samlet til morgenkaffe på Diagonalkroen. Ud over at styrke fællesskabet og at hygge sig sammen var det også formålet at udtrække dette års vindere i Vores LokalAvis og Give Handel og Erhvervs store juleshopping, hvor 6000 kuponer var i spil. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

JUL I GIVE: Tirsdag formiddag klokken 8.00 gik snakken lystigt i den lille festsal på Diagonalkroen i Give. Kaffen var varm, rundstykkerne sprøde og stemningen høj, da Give Handel og Erhverv sammen med Vores LokalAvis afholdt en fin morgenkomsammen.  

Ud over fælles hygge og gode snakke på tværs af bordene og butikslivets forskelligheder skulle der også denne formiddag foretages en udtrækning af gevinster for 40.000 kroner, og heriblandt skulle hovedgevinsten på 5000 kroner også trækkes ud.  

Inden det muntert snakkende butiksfolk gik over til selve udtrækningsprocedurerne indledte handelsstandsforeningens formand, Hanne Lund, med en lille status over årets gang set fra butikslivets perspektiv.  

Der var dømt morgenhygge, da Give Handel og Erhverv og Vores LokalAvis inviterede til udtrækning af vinderne i den 40.000 store juleshoppingkonkurrence. Fotos: Jim Hoff

Et år med masser af aktivitet 

-2023 blev et år med mange aktiviteter i vores forening. Aktiviteter der var med til at skabe liv og glade dage i byen. Er det nu nødvendigt med alle de aktiviteter, vil nogen så nok spørge - og til det spørgsmål er svaret et stort rungende ‘ja’. For det minder nemlig folk om, at vi har en god og populær handelsby. Det er vigtigt, at vi sætter nogle gode rammer, og at vi inviterer til fest med henblik på at markedsføre vores fine by, lød det indledningsvist fra Hanne Lund.  

Hun roste ydermere butikkerne for at levere rigtig god service til deres kunder, for at være gode til at se og høre deres kunder, for at være flot til stede på sociale platforme både med webshops og daglige små hyggelige opdateringer. 

-Og så har I pyntet jeres butikker rigtig flot op her til jul, I er bare gode til at “gøre jer lækre” for jeres kunder. Og det er vigtigt for en by, der er inde i en god udvikling med en masse nybyggeri, et stærkt erhvervsliv og en god infrastruktur, at handelslivet også er klar. Vi har en by, hvor næsten alle butikslokaler er fyldte, og i år har vi foreningen kunne sige velkommen til 3 nye medlemmer i form af Torve Cafeen, Mammas Krystaller og GIve Bog og Leg. 

-Vi har i år også fået en ny avis, Vores LokalAvis, som er en meget vigtig medspiller for os her i byen og i hele lokalområdet. Det er nemlig vigtigt, at historierne om livet i vores by og lokalsamfund bliver fortalt – frem for at leve et liv i skyggen. Ellers dør vi som lokalsamfund, konstaterede formanden.  

Vi løfter i fælleskab og kommer gennem krisen 

At der har været krise, også i butikslivet, både i forbindelse med coronaen for et par år siden og den stigende inflation og de stigende energiudgifter grundet krigen i Ukraine lagde Hanne Lund ikke skjul på,men hun kom med et optimistisk syn på fremtiden.  

-Vi kommer gennem krisen. Jeg ved godt, vi er oppe mod nethandel, det kan vi jo se med alle de pakker, som Billeskov og Zjoos langer ud ad dørene her i december. Vi står også og ønsker os rigtig meget, at de byens/områdets to campingpladser kommer op at køre, så vi kan holde gang i turismen i byen. Jeg tror på, at vi i GHE, hvis vi løfter i flok, at vi i fællesskab kan skabe et godt 2024. Derfor r mit store ønske for 2024, at der må blive lidt mere lys til os alle sammen, lød det afslutningsvist fra Hanne Lund.

 Butikkerne var også oppe at trække vindere ud - her er det Susanne fra Boutiuque Mary, der er lykkens gudinde. Foto: Jim Hoff

5000 skattefrie jyske dollars til Bjarne  

Så stod der udtrækning på programmet, og det var markedsdirektør Lone Løgstrup fra Jyske Bank i Give, der fik æren af at trække den heldige vinder, der skal på indkøbstur sammen med Hanne Lund og Vores LokalAvis – med 5000 skattefri jyske dollars i baglommen.  

Vinderen blev Bjarne Sørensen fra Rønnevej i Give, og han blev straks ringet op af Hanne Lund, der i påhør af hele forsamlingen kunne overbringe det glade budskab til Bjarne.  

Det blev aftalt, at den muntre handelstur kommer til at foregå torsdag formiddag – og vi glæder os allerede til at komme afsted med Bjarne.  
Afslutningsvist var de respektive butiksejere oppe at udtrække en række vindere, og på denne hyggelige facon fik de gode 40.000 kroner ben at gå på her op til jul.  

Bonusinfo: Det overvejes i skrivende stund, om den gode Bjarne Sørensen skal have fem 1000-kroner sedler med rundt i butikkerne - bare sådan i en god sags tjeneste, smiley!