Hele Danmark kommer til Give for at spille golf: 1650 golfspillere slog sig løs i uge 30

Give Golfklub gjorde det igen! Den traditionelle golfuge med gratis golf i uge 30 blev igen en stor succes med masser af glade golfere fra hele landet på plads på det flotte golfanlæg på Bregnhovedvej. Og vejret var også i godt humør det meste af tiden.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVE: Give Golfklub inviterede igen til gratis golfuge for spillere med DGU-numre (medlemmer af Dansk Golf Union), og det tilbud takkede hele 1650 golfspillere fra hele landet ”ja tak” til.

De 1650 spillere fordelte sig i grupperinger fordelt ud over 7 dage fra mandag den 24. juli 2023 til søndag den 30. juli, hvor de mest morgenfriske fandt køller og golfkasketterne frem allerede klokken 7.00, mens de seneste hold tørnede ud klokken 18.30.

 Det fortæller golfklubbens sekretær, Mette Foldager, og hun kan sammen med en lang række frivillige fra klubben, personalet i golfshoppen og caféen se tilbage på en travl men også fantastisk god uge.

Klubsekretær Mette Foldager, golftræner Karsten Kirsch og Jette Hansen fra klubudvalget er nogle af de første personer, som spillerne møder, når de checker ind til golfugen i Give Golfklub. Foto: Jim Hoff

Spiller fra tidlig morgen til sen aften

- Set hen over de første fem dage i ugen har vejret virkelig spillet flot med. Der har været et par småbyger, men det var ikke noget problem. Spillerne er jo seje og trodser uden problemer lidt blæst og regn, og langt de fleste dage har været rigtig gode, akkurat som i dag fredag, hvor solen jo bare skinner uafbrudt, fortæller Mette Foldager fredag formiddag, hvor de første spillere allerede er godt i gang på den velplejede og smukt beliggende golfbane.

Spillerne er på banen i 4 timer, og det betyder, at de fordeler sig hen over dagen med de første i gang klokken 7.00, mens de sidste så tørner ud cirka 18.30. Det bliver altså en midnatsforestilling for nogle af spillerne, men uanset om det er fra morgenstunden af eller  senere på aftenen, så nyder spillerne det.

- På en typisk dag er der et sted mellem 240 og 265 gæstespillere ude på banen hen over dagen. Læg dertil et sted mellem 20 og 32 af vores egne spillere, og vi når op på tæt ved 300 spillere, der når gennem banen hen over dagen. Vi har været så heldige i år, at der ingen aflysninger har været grundet vejret. Spillerne, der kommer både fra Fyn, hele Jylland og Sjælland, er også rigtig gode til at følge med i vejrudsigten og booke deres tider via golfbox ind her, så det hele passer dem, fortæller Mette Foldager.

 Proshoppen er godt bemandet med disse to herlige ungersvende. Foto: Jim Hoff

De frivillige er hele fundamentet

Hun møder ind hver dag cirka klokken 6.30, og klokken 7.00 hejser hun flaget, og så går de første spillere i gang ude på banen. I det hele taget er hele klubben oppe i det helt store gear her i ”den gratis golfuge”. Mette har uundværlig og kompetent hjælp i sekretariatet af rutinerede piger som Jette Hansen og Kirsten Neve, og i det hele taget kunne denne uger her slet ikke stables på benene uden en stor flok gode frivillige.

- De mange frivillige her fra klubben gør et kæmpestort og uundværligt stykke arbejde. De giver den virkelig fuld skrue hele ugen, og det gælder hele vejen rundt lige fra caféen, kontoret, klubhuset, starterne ved hul 1 og rengørings- og oprydningsteamet. Det er simpelthen imponerende, lyder det anerkendende fra Mette Foldager.

Man tilbyder også et koncept, der hedder baneservice, hvor frivillige kører rundt på banen i en velassorteret golfvogn med bananer, kager, øl/vand og kaffe og te, som spillerne så kan købe, hvis de er ved at løbe tør for energi og væske.

- Hver morgen klokken 5.00 møder greenkeeperne op og gør klar, så spillerne bliver mødt af en toptrimmet bane. Det er virkelig noget folk lægger mærke til, og noget som vi får meget ros for. Når spillerne møder op ligger der også score cards osv. klar til dem; det skal de altså ikke selv bruge tid på, og det er også noget, folk er rigtig glade for. I det hele taget bliver vi kun mødt af lutter positive tilbagemeldinger. Folk er bare så glade for at være her og spille golf – og det er jo superdejligt, når klubben lægger så mange kræfter i det, pointerer Mette Foldager.

 Baneservice er en naturlig del af det høje serviceniveau i golfklubben. Foto: Jim Hoff

En uge hvor klubben virkelig viser flaget

Det er 9. gang, at Give Golfklub inviterer til gratis sommergolf, og med den solide opbakning in mente, er det naturligvis med til at sætte klubben positivt på landkortet.

- Den gratis golfuge er rigtig god pr. for klubben, hvor vi kan vise flaget, og hvad vi har at byde på. Potentielt er det også en mulighed for at hente nye medlemmer, og vi har da også i denne uge fået forespørgsler på medlemskab af spillere længere væk fra. Og nok er det gratis for spillere med DGU-numre at spille her i denne uge, men caféen har jo i den grad kronede dage i sådan en uge med 1650 udefra kommende spillere plus de lokale, der myldrer sultne og tørstige gennem caféen, siger Mette Foldager.

Her har cafebestyrer Grete Pedersen rygende travlt, og igen er der gode frivillige hænder, der tager fat og giver et nap med, når køerne er længst og trykket er tårnhøjt på Gretes gryder.

Klubbens egne medlemmer deltager ikke ret meget som spillere hen over ugen; mange af dem har nok at se til med en lang række lavpraktiske opgaver som frivillige. Og det handler jo også om at lade gæsterne komme til i netop denne uge – banen har de faste lokale medlemmer jo for sig selv resten af året.

Flest fra segmentet ’voksent publikum’

Dette år er hul 9 udvalgt som et specielt hul, idet spillerne her, hvis de laver hole-in-one kan vinde en gratis undervognsbehandling til bilen hos Vandel Undervognscenter. Oveni hatten følger også et golfsæt fra shoppen i golfklubben.

- Her fredag er der ingen, der har lavet hole-in-one endnu, men det kan jo nok ske her en af de sidste dage fredag, lørdag eller søndag, vurderer Mette Foldager.

Hun kan ydermere berette, at det generelt er det voksne publikum, det lidt ældre segment, der søger mod Give i sådan en golfuge. Men i Give Golfklub arbejder man målrettet på at få tilknyttet flere yngre spillere, blandt via de faste startkurser hver onsdag aften, hvor man kan erhverve sig et golfkørerkort,.

- I weekenden den 12.13. august tilbyder vi et weekendkursus for begyndere, og det er allerede booket godt op. Her kan man tage golfkørekort på 2 dage.

 Grete og Lene i caféen havde rigeligt at se til hen over ugen . og det kunne de godt lide, som man tydeligt ser her. Foto: Jim Hoff

Hård uge med masser af positiv energi

For Mette er det første gang, hun sidder som tovholder i sekretariatet ved den gratis golfuge i Give Golfklub, Hun tiltrådte som klubsekretær den 1. marts 2023, og hun tøver ikke med at erkende, at sådan en uge her, den trækker tænder og leverer lange arbejdsdage.

- Jo, der er rigeligt at se til, men det er en helt fantastisk uge, hvor man møder så mange glade og positive mennesker. Selvfølgelig er man træt, når man kører hjem over midnat, men jeg er klar igen 6.30 næste dag, for det giver også meget positiv energi at være sammen med alle de flittige frivillige og ildsjæle fra klubben samt de herlige golfspillere udefra, pointerer Mette Foldager med et stort smil.