Her kan du se sommerferieprogrammet på Museum Give

Museum Give er traditionen tro klar med en rigtig fin ’sommerpakke’ til områdets børn. Der udbydes en lang række sjove, spændende og lærerige aktiviteter, selvfølgelig med et fint historisk tilsnit. Der er kreative oplevelser, der er en mordgåde, der skal løses, et træværksted, traktorbesøg og en helt konkret smagsprøve på historien.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVE: Museum Give har pakket sommerferien med skønne oplevelser for hele familien! I år fokuserer museets sommerferieaktiviteter på hedens opfindsomhed og nøjsomhed. Her kan du læse, hvad museet selv fortæller om deres fine sommerferieaktiviteter.

Vores aktiviteter henvender sig både til de mindste og de lidt ældre børn, så de kan lære om historien på underholdende måder sammen med resten af familien.

Lev som en hedebonde og løs det store mordmysterie

Hver dag hele sommeren tilbyder vi:

Leg dig tilbage til 1910 på Nygård: Oplev museets nyeste udstilling, der tager dig med til tiden efter opdyrkningen på heden. Her kan du få et indblik i dagliglivet for hedebønderne i begyndelsen af 1900-tallet.

Lav dit eget ringspil eller troldepropel: Brug sanket træ fra skoven til at skabe dit eget legetøj. Dette giver børnene en praktisk og kreativ oplevelse, der minder om børns leg i gamle dage.

Gå på opdagelse i handelsgaden og løs vores Mordmysterie: Undersøg handelsgadeudstillingen, læs teksterne og find ledetråde for at løse det mystiske mord. En spændende og udfordrende aktivitet for hele familien.

Museum Give inviterer børn ind til spændende og sjove sommerferieaktiviteter fra uge 27 til og med uge 31 – her arbejdes der med at lave fuglekasser. Foto: Jim Hoff

Træværksted, traktorbesøg og kartoffelsupper over bål

Hver uge fra uge 27 til og med uge 31 har vi også særlige aktiviteter på udvalgte dage:

Tirsdag: Leg med Træ: Kom til åbent træværksted i museets indergård. Her kan både børn og voksne prøve kræfter med snedkerhåndværket og skabe deres egne træprojekter.

Onsdag: Traktorbesøg: Oplev en fascinerende dag med maskiner når vi får besøg af Palle. Du kan se og høre om, hvordan Palle har bygget sin egen mini-Ferguson traktor.

Torsdag: Smag på historien: Hjælp med at lave kartoffelsuppe over bål ved museets kolonihavehus og smag på resultatet. I forbindelse med madlavningen kan du også prøve kræfter med tørvegravning og høre om jydepotter og deres historiske betydning.

Praktisk information for Sommerferien 2024:

Museets sommeraktiviteter er gratis for børn, og voksne betaler kun for entré. Kom og få en uforglemmelig sommerferie fyldt med sjove og lærerige aktiviteter for hele familien på Museum Give!

 

Børnene kan blandt andet prøve at leve som man levede på hedebøndernes tid her i Give – med udklædning og hele molevitten. Foto: Jim Hoff