Historiske lopper: Sidste loppemarkedsdag på store bededag blev en af de rigtig gode af slagsen

5. maj blev historisk på flere måder, da FREM Thyregod afholdt loppemarked i Thyregodhallen på store bededag. Dels var det sidste gang, at store bededag var i spil, da dagen sløjfes som hellig- og fridag. Og dels har der aldrig været så mange mennesker inde i hallen om fredagen de to første timer.    

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

THYREGOD: Efter små 50 år med loppemarked i bededagsferien i hallen i Thyregod endte denne epoke den 5. og 6. maj. Fra og med 2024 er det ikke noget, der hedder store bededag, og det er jo ellers omkring denne fridag, at FREM Thyregod i de mange år har centreret sit store årlige loppemarked. Kigger vi helt faktuelt på dette års loppemarked, kan Flemming Jørgensen, der er formand i FREM Thyregod, næsten ikke få armene ned i begejstring over et velafviklet loppemarked.

 Der var vanen tro run på, da de første gæster invaderede hallen.Og de vidste nøjagtigt, hvor de ville hen. Foto: Jim Hoff

Rekordantal inde fra 10.00-12.00

 - Det gik helt fantastisk igen i år. Vi havde rigtig fine besøgstal, og igen var det fredag formiddag, der var den bedste.  Og i år var helt speciel god, for vi har aldrig oplevet så mange i hallen de første to timer fra 10.00 til 12.00. Vi registrerede 670 gæster, og det er jeg slet ikke i tvivl om er rekord. Og der var virkelig tryk på de her to timer, hvor der var nok at rive i for sælgerne, fortæller FREM-formanden.

Klokken 12.00 afholdes der traditionelt auktion i en halv times tid. Og her kan sælgerne normalt lige få et pusterum. Men nej, ikke i år. 

-Selvom der var auktion med fine ting under hammeren, blev en del ved med at gå rundt i hallen og handle, så ingen pauser her. Efter klokken 12.00 lignede besøgstallet mere det vi kender, og det samme gjorde sig gældende om lørdagen. Alt i alt to fine dage, som vi er rigtig godt tilfredse med, fortæller Flemming. 

 Det der med at tage til loppemarked, det kan man lige så godt lære i en ung alder. Foto: Jim Hoff

Omsætning på 187.000 kroner 

Han kan ydermere berette, at de to dage gav en omsætning på 187.900 kroner, og dermed blev det også på den konto et af de bedre år i loppemarkedets lange historie. Denne succeshistorie har mange faddere, og det handler om de mange frivillige, der napper en stor tørn både før og under loppemarkedet. 

- De frivillige er totalt uundværlige. De leverer en kæmpeindsats. Vi har jo folk, der året rundt henter effekter på genbrugspladsen i Give, der er folk der stiller op, sælgere, folk i boder osv. Jeg vil vurdere, at der er tæt på 100 frivillige involveret i det her loppemarked. I hvert fald var vi 70 til fællesspisning efter loppemarkedet lørdag aften, og her var der nogle afbud, så vi er nok tæt på 100 frivillige, siger Flemming Jørgensen. 

Han påpeger dog også, at der bestemt er plads til flere på frivilliglisten, så skulle man være interesseret i at give et nap med, kan man henvende sig til Flemming eller Søren Laursen. 

 Legetøjsafdelingen er altid populær - både hos de små og de lidt større børn. Foto: Jim Hoff

Flytter fast til 1. fredag og lørdag i maj  

I 2024 bliver det så noget anderledes med loppemarkedet i Thyregod. Det bliver igen afviklet over to dage, og fremover bliver det fast den 1. fredag og lørdag i maj måned. 

- Fredag åbner vi klokken 15.00 og kører frem til klokken 20.00. Lørdag kommer til at ligne den lørdag, vi kender med bankospil og rundstykker fra morgenstunden. Selve loppemarkedet starter så klokken 12.30 og kører frem til klokken 15.00, oplyser Flemming Jørgensen.

Du kan se masser af fotos fra loppemarkedet her