Hvad har Niels Kjeldsen, Midtbank, Elementfabrikken, Danpo og fotografi at gøre med Pigernes Kvarter?

Milton Huse er i gang med at opføre første etape af 144 dobbelthuse på vængerne Ane Sørensens Vej, Andrea Madsen Vej, Irene Løvbjerg Vej, Ida Nielsens Vej og Sire Eskildsens Vej. Området har fået navnet ’Pigernes kvarter’ og består i første omgang af 46 dobbelthuse i størrelserne fra 85 til 115 kvadratmeter. Men hvem er kvinderne bag vejnavnene? 

Af Jim – jimhoff@voreslokalavis.dk  

NYBYG: Milton Huse er i gang med at etablere et nyt boligområde ved Bregnhovedvej og Vagtbanke i Give. Vejene er som bekendt blevet navngivet henholdsvis Ane Sørensens Vej, Andrea Madsens Vej, Sire Eskildsens Vej, Ida Nielsens Vej og Irene Løvbjergs Vej.

Vores LokalAvis har sat sig for at finde ud af, hvem kvinder bag navnene er, og hvilket tilknytning, de måtte have til Give.

Vi starter med Ane Sørensens Vej. Her er vejen opkaldt efter Ane Johanne Sørensen, som var mor til dragon Niels Kjeldsen.

Andrea Madsens Vej er opkaldt Andrea Henriette Madsen, en tidligere velkendt fotograf i Give.

Sire Eskildsens Vej er opkaldt Sire Jacobe Eskildsen, som var ægtefælle til Jens Hessellund Eskildsen, der var manden bag Give Elementfabrik.

Ida Nielsens Vej er opkaldt efter Ida Nielsen, som var ægtefælle til Niels Peter Nielsen, kendt fra Farre Fjerkræslagteri/Danpo.

Slutteligt er der Irene Løvbjergs Vej, som er opkaldt efter Irene Løvbjerg, der var ægtefælle til Svend Løvbjerg, bankdirektør i Midtbank, Give.

Oplysningerne om navnene tilknyttet Pigernes Kvarter er venligst udleveret af Jørgen Gram Christensen fra Vejnavnegruppen i Vejle Kommune.