Hyldesten til de lokale foreninger blev en regulær byfest

Fredag eftermiddag stod 21 foreninger klar i Give midtby til at præsentere sig. Der var fyldt op fra bunden af Østergade til bunden af Vestergade plus alt det midt imellem, og byen sydede og boblede af liv og glade dage. Et perfekt arrangement, der ramte totalt plet i det fantastiske sensommervejr.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FORENINGSLIV: Det blev en rigtig fin dag for det lokale foreningsliv, da Give Handel & Erhverv (GHE) havde inviteret ind til ”Foreningernes Dag”. Her blev foreningerne tilbudt en platform, hvor de kunne vise sig frem, tale med folk og give smagsprøver på, hvad det er deres respektive foreninger kan og står for.

Det tilbud havde i alt 21 foreninger takket ja til, og det fortrød de ikke et eneste sekund. For med den massive opbakning og de mange aktiviteter ned gennem ”Strøget” i Give var de deltagende foreninger del af en massiv succes og en rigtig god bystemning.

Allerede fra morgenstunden havde GHE sørget for, at der blev sat flagallé op i indre by, og samtidig med at flere og flere flag blev sat op, tittede solen frem fra morgendisen og tilsammen signalerede flagene og solen, at det her godt kunne gå hen og blive en rigtig fin dag.

Heste, tennisbolde og fodbolde i skøn forening

Selve eventen gik i gang klokken 16.00, men allerede i timerne inden havde flere foreninger travlt med at gøre klar – både i bymidten og på de sociale medier, hvor der blev flaget flot for den kommende event.

Klokken cirka 16.15 trillede en politibil i adstadig kongelig hastighed gennem krydset mellem Rådhusbakken, Østergade og Vestergade, og her kunne de to forbløffede betjente konstatere heste til højre og tennisbaner til venstre, alt i mens der blev jongleret ekvilibristisk med en fodbold af en ung knægt.

Velkommen til Give til lovens lange arm – og de to betjente smilede da også bredt ved det farverige syn.

Der var oplistet en fin blanding af forskellige foreningstyper. Der var sportsklubber/foreninger, der var de velgørende foreninger, der var sågar to politiske partier til stede, og de lokale udskænkningssteder var også oppe på dupperne med salg af mad og drikke.

- Har vi mon plads til dem alle?

Den arrangerende forening, Give Handel & Erhverv, var også til stede, og her kunne formand Hanne Lund med et cykelstyrbredt (for nu at blive i foreningsjargonen) smil konstatere, at det havde været en fantastisk dag.

- Stor ros til de mange foreninger, der er dukket op her i dag. Hold fast hvor har de gjort meget ud af det, og det er glædeligt, at vi på denne måde kan få præsenteret byens og områdets fantastiske foreningsliv – og sørge for at alle aldre er repræsenteret. Jeg skal ærligt indrømme, da jeg lagde hovedet på puden torsdag aften, spekulerede jeg godt nok en del over, hvordan vi skulle få plads til hele 21 foreninger. Men det lykkedes jo helt perfekt – og når vejret så også spiller så flot med, jamen så er det bare en fornøjelse, konstaterer Hanne Lund.

Akrobatik med bold og trampolin

Fra 16.00-18.30 havde Give GIFs gymnastikafdeling stillet en airtrack og en trampolin op, og de blev begge flittigt benyttet af de mange børn, der var i byen. Her gav et par af foreningens springakrobater smagsprøver på, hvor højt (bogstaveligt talt) man kan nå, hvis man passer sin træning.

Derudover blev der spillet håndbold, tennis og badminton af en hjertens lyst, og fodboldklubben havde engageret Mikkel, der er fodbold freestyler, og denne herlige unge mand fik underkæberne på det talstærke publikum til at ramme jorden, når han gav smagsprøver på sin helt unikke boldkunst. Selv de mange fodspillere fra klubbens seniortrup var dybt benovede – og der skal ellers en del til.

Ingen politiske slagsmål

Rideklub Stald Hesselbjerge leverede også flot i bybilledet med deres to heste/ponyer, hvor børnene kunne få sig en ridetur. De havde taget naturlig opstilling i Vestergade sammen med Museum Give og Give Plantage.

De to politiske partier Venstre og Socialdemokratiet havde taget opstilling overfor hinanden i Østergade – og her havde bokseklubben også valgt at slå sig ned. De var, som de gode GAK-folk sagde med et smil på læben, klar til at levere både boksehandsker og dommere til politikerne, hvis de havde lyst til at gå en runde til ære for publikum. Det skete dog ikke – det blev ved den verbale infight, smiley.

Det velspillende band "Rattlesnakes" lukkede foreningsballet med en stærk koncert med alle de gode gamle ørehængere, der fik folk til at nynne og klappe med på noderne. 

Vil ikke udelukke en gentagelse i 2014

Hanne Lund vil på grundlag af fredagens store succes bestemt ikke udelukke, at GHE også i 2024 inviterer til ”Foreningernes Dag”.

- Med den opbakning vi har haft til dette første forsøg, er det bestemt muligt, at vi prøver en gang til næste år, for har været en rigtig fin dag. Og så vil jeg gerne sende en stor tak til alle de foreninger, der bakkede op om dagen i dag – fantastisk opbakning, og dejligt at folk tropper så flot op, når vi arrangerer sådan en event, lyder det taknemmeligt fra Hanne Lund.

Og det blev et stærkt manifest og en flot hyldest til det lokale foreningsliv – og det fortjener alle de gode frivillige i den grad også.

Du kan se massevis af fotos på Vores LokalAvis Facebook HER