I røg og damp: Eleverne på Givskud Skole gav den fuld Halloween-gas

Spøgelser, vampyrer, zombies og andet godtfolk af tvivlsom karakter havde tirsdag middag indtaget skolen i Givskud. Og de var sultne, rigtig sultne. Heldigvis var der rigeligt af mad på bordet, så det der startede som en farverig skrækfilm, endte som en rigtig fin Halloweenfejring og ingen tilskadekommende.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

DET GODE SKOLELIV: Den gode stolte keltiske tradition med at fejre Halloween har for alvor fået fat i det danske kulturlandskab de sidste år. Enhver by med bare lidt respekt for sig selv skal (bevidst) helst ligne noget fra en dårlig skrækfilm den 31. oktober, når vi fejrer Halloween eller allehelgensaften.  

En tradition mange institutioner og skoler også har taget til sig, og på Givskud Skole gik man da i den grad line ud den 31. oktober. Her var der inviteret til stor halloweenmiddag i skolens musiklokale/fællesrum, hvor der var dækket op til vanskabninger, monstre, uhyrer og finurlige væsener af enhver slags.  

Tarme i jomfrublod 

Når man får “fornemt og skrækindjagende besøg” af den slags personager, er det klogt at have mad på bordet, for ellers får skolens elevtal et gedigent nøk nedad. Derfor havde elever og lærere/pædagoger sammen stablet den helt store festmiddag på benene til dagens uhyggelige sammenrend af halloweengodtfolk.

Man kunne således få tarme a la spaghetti med vaskeægte jomfrublod (i daglig tale bare ketchup), der var mumiepølser ad libitum, kogte hjerner med spooky græskar, der var naturligvis tyktflydende blod (rhesus b-negativ, selvfølgelig) i vandkanderne – og så blev der serveret en lækker fingernegle-muffin til dessert.

 

Hjemmelavede madrædsler 

Samtlige elever på skolen deltog i løjerne, og herfra skal der gives stor cadeau for udklædningsniveauet. Dels var stort set samtlige elever klædt ud, og dels var det både farverigt, farligt og fantasifuldt sat sammen – det lignede bare så meget noget fra en god klassisk horror movie i bedste Dracula-stil. 

Det var anden gang, at eleverne og de voksne på læringscenter Givskud var samlet om en halloweenfest, og man dyrker også sammenkomster til både pinse og påske. Denne gang var det dog første gang, at al maden var hjemmelavet – og selve processen med at lave maden i det røg og dampfyldte hjemkundskabslokale var en stor del af dagens pædagogisk/didaktiske islæt - hvor det altså var uhyggen, der dannede rammen om et fint fællesskab.  

Og det var mega hyggeligt! 

Slap monstrene fri 

Der blev, skal vi hilse at sige, gået til både tarme, hjerner, blod og fingernegle til den store guldmedalje – ingen gik sultne fra de festlige og veldækkede borde.  

Efter den grufulde og uhyggelige kulinariske oplevelse blev alle monstre og uhyrer sendt ud i den friske luft, på nær vampyrerne, der jo som bekendt ikke tåler dagslys.  

Det var et kosteligt syn at se en skolegård og legepladserne fulde af noget, der var stukket af fra en Stephen King-film. Hvordan lærerne skulle få gang i noget undervisning efter dette herlige optrin og denne fine halloweenmiddag med en flok topfriske udklædte unge mennesker på stolerækkerne, ja det kan man kun gisne om.  

Du kan se en masse billeder fra den skræmmende hyggelige skoledag HER