Igen masser af latterbrøl: Stand-upperne elsker at lave Komik på Kroen

Diagonalkroen er ved at have fat i den lange ende med konceptet “Komik på Kroen”. Torsdag aften havde 120 gæster taget plads i salen, og de blev fremragende underholdt af de 6 standuppere og den lokale vært. Komikerne har for alvor taget den smukke kro i Give til sig og elsker at optræde for et dejligt blandet og veloplagt publikum.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

KOMIK: Give er for alvor ved at blive komikkens by, og det skal forstås på den positive måde. Huset i Give har haft gang i et par godt besøgte stand-up shows, seneste med Mikkel Klint Thorius, og Diagonalkroen kører med konceptet “Komik på Kroen”, som torsdag aften kunne byde 120 gæster velkommen til et større stand-up show med hele 6 standuppere plus værten Hoffe, der også selv gav den som komiker.  

De 6 komikere/standuppere optrådte i denne rækkefølge: Viktor Cort, Søren Ladefoged, Bjørn Kjærgaard, Olav Lundsgaard – pause hvor efter det var Tjelle Vejrup og aftenens overraskelse, Mahamad Habane, der gav den gas. 

De 6 komikere og værten leverede et glimrende og sjovt show, da der der torsdag aften blev afholdt Komik på Kroen. Fotos: Jim Hoff

Komikere: Attraktivt at komme til Give 

Det er Henrik Henriksen og Daniel Hoff, der sammen står for arrangementet. Henrik lægger lokaler og faciliteter til, mens Daniel sørger for at skaffe komikere til setuppet.  

- Flere og flere standuppere har fået øje på vores koncept “Komik på Kroen”, og de er meget interesserede i at komme her til Give og være med. Vi har jo et tæt og godt netværk indbyrdes, hvor der tales om de forskellige steder, man kan optræde, og her er kroen i Give rigtig interessant for mange komikere, siger Daniel.

Dette udsagn bekræfter Bjørn Kjærgaard, der også er fra Give, og Søren Ladefoged, som begge er begejstrede for setuppet på kroen.  
- Det er et fedt sted, virkelig hyggeligt og med sin helt egen sjæl. Det er bare noget helt andet end at stå på en bar eller en klub i Aarhus eller København. Her skal man optræde for et meget bredt sammensat publikum, også aldersmæssigt, og det er vildt interessant og udfordrende. Publikum her i Give er virkelig med os og det er en fornøjelse at optræde her, lyder det fra de to herrer i pausen, efter at de begge har været på. 

De 120 gæster til Komik på Kroen havde en glimrende aften, hvor de fik godt gang i grinemusklerne. Foto: Jim Hoff

Fedt med så bredt sammensat et publikum 

Det udsagn bakker såvel Mahamad Habane og Tjelle Vejrup op om, efter at de to herrer også har haft deres ilddåb på scenen i den hyggelige krosal.  
- Superfed stemning, publikum er godt med, og så er det bare vildt sjovt at stå foran både en knægt på 14 år og en herre midt i 80’erne. At kunne få mulighed for at ramme så bredt med sit show er jo helt unikt - og generelt er her bare en rigtig hyggelig og helt nede op jorden feeling. Det kan vi kun anbefale andre standuppere at prøve, lyder det fra Tjelle og Habane, hvorefter de stiller sig op i køen af komikere, der denne aften i Fiskestuen hygger sig med at give den som Mikkel Kessler ved den bokseboldsmaskine, som krofatter Henriksen har stillet op til dem sammen men stor trækævle til at banke søm i. Velkommen til Jylland, funny boys.  

Både unge og ældre grinede godt med 

De 6 standuppere leverede sammenlagt et rigtig t fint show, netop i kraft af deres store forskelligheder som personer – og fordi, at de også aldersmæssigt og rutinemæssigt er ret forskellige steder i deres karrierer.  

De publikummer, som Vores LokalAvis’ udsendte talte med, både unge og ældre, følte sig godt underholdt, og et par af de ældre, skal vi sige plus 65 år, syntes, det var sjovt at opleve “det det stand-up, som de unge snakker så meget om”. 

- Men der var da et par stykker af dem, der “var noget frække i det ind imellem”, konstaterede en kvik ældre kvinde med et skævt smil, mens hendes bedre halvdel mente, at “det jo var det, der var det sjove ved det hele”.  
Og det er jo klart, at når humoren bevæger sig både nord og syd for navlen, at det vil appellere til forskellige målgrupper, og sådan skal det være.

 Publikum havde en rigtig fin i aften i selskab med de sjove komikere. Foto: Jim Hoff

Kunne sagtens blive et fast koncept 

De to arrangører udtrykte efterfølgende begge stor tilfredshed med aftenens event.  

-Dejligt med så fin opbakning, og vi kunne jo se – og høre - at publikum morede sig og havde en rigtig god aften. Komikerne nød virkelig også at være her, og de sagde alle, at de gerne kommer tilbage en anden gang – og at de vil anbefale Komi på Kroen til deres venner indenfor branchen, fortæller Daniel. 

Henrik Henriksen var også rigtig glad for aftenens setup. 
- Det her ser ud til på sigt at kunne blive et fast koncept her på kroen. Hvis denne her fine opbakning fortsætter, så har det helt sikkert gang på jord, og det ville da glæde os rigtig meget, konstaterer Henriksen.  

Daniel kan oplyse, at der allerede nu er sat vand over til næste omgang Komik på Kroen. Det bliver torsdag den 25. januar 2024 – og de første komikere er allerede på plads. Ja, de står jo nærmest i kø for at komme til, smiley! 

 

 De to arrangører Daniel Hoff og Henrik Henriksen, er begge glade for forløbet torsdag aften og de er klar med et ny omgang Komik på Kroen den 25. januar. 2024. Foto: Jim Hoff