13-årige vandaler på spil: Ildspåsættelse i ventesal på stationen i Give gik helt galt

2 unge drenge stak lørdag formiddag ild til en skraldespand i en ventesal på stationen i Give. Da et vidne ville tage et foto og sende tilo brandvæsenet, stak drengene af hen over et hegn med skarpe pigge - og det gik helt galt.

Af Jim Hoff

 112: To drenge på 13 år kom lørdag formiddag galt afsted på stationen i Give. En kvinde ankommer til stationen omkring klokken 10.00 og ser den ene ventesal udenfor er fuld af røg. 

- En dreng står udenfor og åbner døren for ligesom at lufte ud. Det virker ikke, og inde i ventesalen står en mindre dreng, som forsøger at åbne en dør mere. Der er ild i en skraldespand, og jeg foreslår drengene, at jeg tager et foto og tilkalder brandvæsenet, så vi kan få slukket ilden. Men så går de i panik og flygter. Egentlig ventede de på et tog, der skulle bringe dem videre, men de tager hverken toget til Vejle eller Herning, forklarer vidnet og fortsætter: 

- Næste gang jeg ser dem, står de ovre bag ved et skur. De har så forceret et ståltrådshegn, og den ene dreng har fået en stor lang og dybflænge i baglåret. Brandvæsenet er ankommet, og både politiet og en ambulance bliver tilkaldt. Politiet får fat i drengene, og den tilskadekomne dreng, kommer ind i ambulancen, forklarer vidnet, der ikke vil have sit navn ud i medierne. 

Hun vurderer dog efter snakken mellem politiet og drengene, at de ikke er fra Give.

Og der er noget on snakken, for det viser sig at de to 13-årige drenge også har været på spil ved Gormshallen i Jelling.

- Der var blevet stukket med en kniv i en trampolin, der var skåret i et boldnet, og der var hældt drikke- og madvarer ud på gulvet og kastet rundt med det. Efterfølgende var gerningsmændene så forsvundet derfra, siger vagtchef Jesper Brian Jensen fra Sydøstjyllands Politi.

De lokale Falckfolk på stedet forklarede, da Vores LokalAvis kom til stedet, at der at der var styr på situationen, branden i skraldepanden var slukket, og at at sagen nu lå i politiets hænder.

Politiet og ambulancen holdt parkeret på stien fra Teglværksvej op til bag ved fjernvarmen, hvor de to drenge afhørtes, og hvor den tilskadekomne blev behandlet for sin flænge. Efterfølgende blev de to 13-årige kørt til politistationen i Vejle, hvor der pågik en yderligere afhøring i samarbejde med kommunen og de sociale myndigheder

Hændelsen skete lige midt i den store isskulpturfestival i Give, men de fleste folk i bymidten nåede ikke at opfange hvad der skete - omend der hurtigt løb lidt rygter.