Ingen jul uden områdets hyggeligste julemarked i Thyregod!

Det seneste dusin år har julemarkedet i Thyregod slået sig fast, både som en betydelig medspiller i lokalområdet indenfor skabelsen af julehygge, men efterhånden også med både udstillere og besøgende fra nabobyer og opland. 

Tekst og foto af Thyregod Fritidscenter og Thyregod spejderne 

JUL I THYREGOD: Det er efterhånden umuligt at sige julesæson, uden også at sige juleudstillinger, julestuer og julemarkeder rundt omkring i det danske land. Det hører ligesom til det at komme i julehumør.  

Thyregod viser sig også her som en engageret by, med sammenhold og gå-på-mod. Lokale folk arrangerer, mens lokale virksomheder og foreninger både støtter og deltager.  

Mange lokale hjælper i forbindelse med et julemarked som det i Thyregod: De som forbereder, de som sætter skilte op, de som indretter og pynter op, de som laver aftaler, de som øver deres optræden, de som klargør, og ikke mindst de mange udstillere som arbejder i lang tid inden for at give de besøgende oplevelser og varer, som tilfredsstiller både smagssans, lugtesans, synssans og følesans.  

Totaloplevelse for ethvert julehjerte 

Faktisk er et besøg på Thyregod Julemarked lidt en totaloplevelse for ethvert julehjerte, hvad enten det sidder i et barn, en ung eller en voksen. Alle generationer. At slå sig op på at være ”områdets hyggeligste” år efter år, kræver en vis disciplin, og den går arrangørerne ikke på kompromis med. 

Hele Thyregod hallen pyntes op efter alle kunstens regler, med juletræ, granguirlander, julekugler og julemusik, og indholdet på de cirka 70 standpladser giver nok at se på, røre ved, afprøve og investere i.  

Det er jo ved at være juletid, og mange har brug for juledekorationer, julepynt, gaveidéer, brugskunst eller måske ting til at gøre-det-selv. Nogen har måske mest lyst til at købe nogen lækkerier med hjem, mens andre kommer mere for at få en snak, en kop kaffe og en æbleskive i caféområdet, mens man mødes med venner eller naboer.  

Gratis at komme ind 

Et bredt udvalg af dygtige og talentfulde folk viser og sælger deres kreationer, indenfor noget nær alverdens forskellige materialer som strik, træ, glas, lys, smykker og kort. Er man mere til spænding, tilbydes både tombola, konkurrencer og lotterier, og så er der aktiviteter for børn.  

- Hvad er så undskyldningen for ikke at tage til Thyregod Julemarked, betaling for at parkere, eller for at komme ind? Nej, det er ikke der de besøgende skal bruge deres penge. Hellere et ekstra køb i boderne, fortæller koordinator Kim Johannsen.  

Støtter områdets foreningsliv 

Det har været grundkonceptet for markedet i alle årene at samle mange mindre håndværkere, kunstnere og udstillere til ét stort fælles marked, som kan trække besøgende til, og det er vi overbeviste om lykkes også i år – og som altid sidste lørdag i november.

- En ting er sikker: Arrangørerne fra Thyregod spejderne og Thyregod Fritidscenter kanaliserer hvad de skaber af indtægter på julemarkedet tilbage til glæde for områdets foreningsliv, understreger Kim Johannsen.

Julemarkedet afvikles lørdag den 25. november fra klokken 10.00-16.00 i Thyregod-hallen.