Inspireret af andre rigtig gode tilbud til børn: Grønbjerg Langelund på vej med nyt badmintonkoncept

GLIF Badminton barsler i disse dage med et helt nyt badmintonkoncept, hvor der skabes et frirum og mulighed for fællesskaber og motion til de børn og unge, der af forskellige årsager har trukket sig socialt. 

Af Grønbjerg-Langelund IF Badminton 

Vi lever i en tid, hvor vi oplever, at flere børn og unge trækker sig fra de større fællesskaber. Det kan der være både fysiske og psykiske årsager til, men helt grundlæggende kan vi hverken som samfund eller enkeltpersoner bare sidde med hænderne i skødet og se, hvordan nogle børn og unge stille visner hen både socialt og fysisk. 

Der findes heldigvis massevis af gode kræfter, både professionelle og frivillige, i vores foreningsliv, der har erkendt og handlet på de her problematikker og skabt nogle fine platforme for børn og unge, der af en eller anden grund ikke passer ind i de klassiske idrætssammenhænge, det være sig både indenfor holdsport og de mere individuelle discipliner. 

Et empatisk og rummeligt badminton-frirum 

Give Håndboldklub kører for eksempel på 2. sæson med holdet ‘Solhjulets Stjerner” under den landskendte “Lykkeliga”. En helt ny og unik måde at skabe netværk for børn og familier både på og udenfor banen. 

Og nu er der et nyt lokalt funderet hold på vej, der også tilgodeser børn og unge, der ikke kan trives i de gængse idrætssammenhænge. Det er Grønbjerg-Langelund IF Badminton, der i en rum tid har gået og puslet seriøst med ideen om at skabe et empatisk og rummeligt badminton-frirum, for de børn og unge, der sidder hjemme på værelset hver dag og ikke kommer ud og bliver stimuleret fysisk og socialt. 

Handler om at bryde den sociale isolation og den fysiske inaktivitet 

Vi har nogle børn og unge, der sidder derhjemme og er meget inaktive. De føler ikke, at de passer ind i eksempelvis holdsport og har svært ved at komme ud blandt andre børn og unge. Og det er virkelig synd, for denne inaktivitet og sociale isolation fører bare så mange dårlige ting med sig, både for børnene/de unge og deres familier.  

Familier, som oftest står magtesløse tilbage med et socialt isoleret, indadvendt og stille barn, og som vil gøre alt for, at barnet kommer ud blandt andre børn. Det er den gruppe, vi vil appellere til. 

Det nye badmintonkoncept har opstart d. 5/1-2024 kl. 15.30 og skal køre under GLIF Badminton i Elkjærhallen hver fredag fra 15.30-16.30. Vi er et team på 4 personer med forskellig baggrund og med en god aldersspredning. 

Handler om at få det socialt bedre 

Vi vil i første omgang lave et hold, hvor der er plads til 10 spillere, hvor aldersgruppen typisk vil være de 9-17-årige, men med mulighed for tilpasninger alt efter det enkelte individs behov og niveau fysisk/psykisk.  

Det er vigtigt for os at understrege, at det helt grundlæggende princip her er, at det handler om at få det socialt bedre, det er det overordnede mål. Det handler ikke om, at de nu pludselig skal være hamrende gode til badminton. De skal opleve et trygt træningsmiljø, hvor der er plads til alle niveauer – og hvor det er ok at trække sig, og hvor det er ok også bare at kigge på en gang imellem og samtidig føle, at man er en del af fællesskabet. 

Vi vil meget gerne have forældrene med, både for deres barn skyld og for deres egen skyld. På den måde kan vi også opretholde en tæt kommunikation og give børnene et trygt træningsmiljø.  

Der er ingen geografiske begrænsninger i forhold til at søge optagelse på holdet. Børnene vil blive optaget efter først-til-mølle-princippet, og der vil blive oprettet ventelister, så der vil altid stå en dør åben.  

Stærke samarbejdspartnere på banen 

På sigt drømmer vi om, at vi får mulighed for at give børnene en træningsdragt, sko, ketcher og spilletøj, så de bliver helt ens – og den vej rundt også føler sig som en del af et fællesskab. Det kunne også være fantastisk med en ny avanceret boldkanon. Alt dette koster naturligvis penge, og det er noget, vi også går og pusler med at få styr på via søgning af fondsmidler. 

Klubben har været i kontakt med både specilasport.dk og DIF, der begge udtrykker stor respekt for dette projekt og som begge stiller sig til rådighed med deres kompetencer og gerne samarbejder med GLIF Badminton omkring projektet. 

Vi tror ved at skabe et roligt og trygt træningsmiljø, hvor eneste krav er at møde op og være en del af fællesskabet, kan vi give de unge en social platform hvor det er sjovt at komme.  

Hvis dette kunne have interesse eller hvis der er spørgsmål, kan vi kontaktes på nedenstående. 

Kontakt Flemming: Mail: baekgaarden@gmail.com Tlf. 25 46 63 62