Inventar til det nye idrætscenter – her kan din pant gøre en forskel!

Niveauet af indholdet i det nye idrætscenter ved Søndermarkshallen i Give afhænger ret meget af, hvor mange midler foreningerne og borgerne i byen selv kan skrabe sammen. Her kan tomme flasker og dåser gøre en positiv forskel.

 Af Jim Hoff & Martin Schmidt – centerleder GISK

 Udvidelse af idrætsfaciliteterne på Søndermarken skrider planmæssigt fremad, ligesom der fortsat arbejdes på at nå i mål med midler til inventar i det nye center.

 I den forbindelse kan borgernes pant gøre en forskel. Derfor samler GISK i samarbejde med Give FDF pant ind hjemme hos borgerne. Søndag d. 20/8.  Alt man skal gøre er, at stille sin pant ud til postkassen, så afhenter GISK/FDF det og sørger for resten.

 - Hvad er det så egentlig du støtter? Helt konkret så hjælper du med at samle penge sammen til blandt andet tribuner, idrætsudstyr som bander og mål, redskaber til motoriksalen, møbler til fællesarealer osv., forklarer Martin Schmidt og fortsætter:

 Også muligt at give et nap med på pantdagen

- Hvis din pant skal gøre en forskel, så put det i en pose og husk at lukke posen. Stil det frem til fortovskanten søndag d. 20/8. kl. 10.00. Så kommer vi rundt og afhenter.

 Martin forklarer, at man modtager både glasflasker, dåser, plastflasker og kasser. Så længe der er pant på dem. Og her er det så han også lige lancerer et frisk tilbud.

 - Skulle du have lyst til at hjælpe med at samle panten sammen, så tager vi meget gerne imod den hjælp. Send en mail til martin@gisk.nu. Så hører du nærmere.  Og husk at man altid kan aflevere sin pant i containeren ved Ikærhallen.

Alle foreninger har ansvar for at vi får et godt nyt idrætscenter

Morten Eriksen fra Give FDF, der jo er med i pantindsamlingen, pointerer, at alle foreninger, store som små, indendørs som udendørs bærer et ansvar for, at vores nye fælles idrætscenter kan fyldes med det nødvendige inventar. 

- Selvom vi i FDF kun benytter os af halfaciliteterne i uge 42 (ifm. vores loppemarked), så låner vi også både scene, borde, stole og meget mere. Derfor vil vi som “lav-forbrugs-forening” selvfølgelig også gerne hjælpe med at samle ind til fælleskassen, siger Morten Eriksen. 

Hvert år udleverer FDF’erne lodsedler til en del af byen, og foreningen har således også fået opbygget et system af ruter, som FDF nemt kunne se også ville kunne bruges til en pantindsamling.  

- Det er derfor vores håb at alle som måtte have pant liggende vil stille det ud til fortovskanten, for på den måde at støtte. Det bliver næsten ikke nemmere, konstaterer Eriksen.

FDFerne i Give har i årevis brugt Ikærhallen til deres årlige store loppemarked. Foto: FDF Give

 

 Håndværkerne er rigtig godt i gang med den indvendige opbygning af det nye idrætscenter. Her er de igang med at lave boldrum. Foto: Jim Hoff

Update på byggeriet – i gang med det indvendige

Tilbage til centerleder Martin Schmidt, der kan oplyse, at håndværkerne efter en velfortjent sommerferie, nu er i gang med den indvendige opbygning, samt at lukke det sidste af hallen af.

- Der bliver muret indvendige vægge til toiletter, omklædningsrum og boldrum. Der bliver isoleret og forskallet vægge, og snart vil der blive påsat troldtekt og vægge. Kort sagt. Det skrider rigtig godt fremad. Vi holder os fortsat til tidsplanen, der siger overtagelse i foråret 2024, hvor arrangementer som forårsopvisningen i Gymnastik og Humlebi cup bliver de helt store ”debut-events”, fortæller centerlederen.

Han understreger også at man løbende kan følge GISK på de sociale medier, hvor der løbende bliver lagt lidt billeder op fra byggeriet.