Istid og VB-anekdoter:Forfatteren til årets bedste fodboldbog gæster Give Bog og Leg

Journalisten Lars Werge har skrevet en bog om Vejle Boldklub med titlen ‘Viva Vejle’. En gennemført flot bog og et must-have for alle VB- og fodboldentusiaster. Lørdag den 16. december kan du møde forfatteren i den lokale boghandel. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

BUTIKSLIV: Når man siger “VB” kommer man straks til at tænke på salig Ebbe Skovdahls flotte poesi om, “at der dufter så dejligt af fodbold i Nørreskoven”. Den københavnske fodboldtræner ramte hovedet på sømmet med denne legendariske udtalelse.  

For VB er fodbold, og i de go’e gamle dage endda rigtig, rigtig god fodbold med navne som Tommy Troelsen, Ulrik le Fevre, Carsten Lund, Steen og Ulrik Thychosen, Poul Erik Nørregaard, Thomas Gravesen og ikke mindst Allan Simonsen som ypperlige ambassadører for den velduftende fodbold ved Danmarks måske smukkest beliggende fodboldstadion.  

Nu sidder vi jo her med Give-tastaturet tændt, så vi må bestemt heller ikke glemme spillere som Klaus Eskildsen, Jørgen Bach Andersen, Marc Pedersen og Henrik Holm, der via en opvækst i den grønne Give Fremadtrøje var med til at gøre den røde VB-trøje ære.  

Den ultimative gave til fodboldnørden

Lars Werge er en velanskrevet journalist, og med bogen ‘Viva Vejle’ tager han læserne med i en velspillet fortælling om Vejle Boldklub i medgang og modgang igennem mere end 130 år. Werge kigger naturligvis på både op- og nedture i den røde fodboldhistorie fra Nørreskoven, og han har interviewet en perlerække af nøglepersoner fra de sidste 60 år i VB-historien.  

At Werge selv er og altid har været VB-fan siden han gik i korte bukser skinner tydeligt igennem i bogen – og det klæder historiefortællingen, der har den tidligere AGF-spiller og journalist, Flemming Linneberg, som redaktør.  

Samme dag, som istiden rammer Give, altså lørdag 16. december, kommer Lars Werge til byen, hvor han gæster Bog og Leg i tidsrummet 11.00-12.00. Her kan man få en god snak om VB og klubbens historie med ham, og han signerer naturligvis også bogen – og lad det bare være sagt: Det her er bare den ultimative julegave til fodboldelskeren.