Julehjælpen i Give rækker ud til alle i gamle Give Kommune

Julen er årets måske smukkeste højtid, også kendt som hjerternes fest. I den ånd er Røde Kors Give Kirke og Vejle Kommune igen i år klar med julehjælp til områdets økonomisk trængte familier.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

JULEHJÆLP: For et par uger siden kunne man her i Vores LokalAvis læse om julehjælp i Givskud Sogn, og nu er der nyt fra Røde Kors og Give Kirke, der traditionen tro igen i år står for julehjælpen her på Give-egnen. 

Julehjælpen har kørt i en årrække, og Petra Raundahl, der er tovholder på Julehjælpen, kan berette, at der i store træk er tale om samme koncept som sidste år, bortset fra at det i år er Billeskov, der leverer legetøj.

Håber at tilgodese så mange familier som muligt 

-Vi har koordinerende møde med Give Kirke og Vejle Kommune den 30. november, således at vi sikrer os, at så mange som muligt får tildelt julehjælp og dermed, at vi forhåbentlig kan tilgodese så mange forskellige familier som muligt. Det er vigtigt for os at understrege, at julehjælpen uddeles i hele ”Gamle Give Kommune” og ikke kun Give By, fortæller Petra. 
 
Igen i år gives et gavekort på 900 kroner fra Røde Kors plus gaver til alle børn fra henholdsvis Sportigan og Billeskov, der hver donerer 30 kr. til hver gave, samt småkager fra Givesco, der også i år har sagt ja til denne fine donation. 

 I 2022 havde 80 familier ansøgt om julehjælp, og der var dengang midler nok til, at alle kunne begunstiges.  

Det faktuelle:  

Julehjælp er målrettet økonomisk trængte børnefamilier. Hver enkelt bevilling sker på baggrund af en individuel vurdering. For at kunne søge julehjælp i Give, skal du bo i ”gamle Give kommune”. 

Ansøgningen afleveres i Røde Kors Tøjbutikken, Vimmelskaftet 17, Give i ”julehjælps-kassen” i forgangen (indenfor butikkens åbningstid) eller mailes til: knudgive@gmail.com senest 24. november, 2023. 

Røde Kors samarbejder omkring den lokale julehjælp med Vejle Kommune og Give Kirke. Samarbejdet sikrer, at julehjælpen uddeles til de familier, der har størst behov. Med din underskrift accepterer du, at Røde Kors deler dine oplysninger med Vejle Kommune og Give Kirke. 

Julehjælpen udleveres i mødelokalet i Røde Kors Tøjbutik, Vimmelskaftet 17, Give (indgang i bageste del af bygningen) den 14. december kl. 14.00-17.00. 

Ansøgningsskemaet finder man HER