Julehygge i Give i december: Juletegninger og jagten på den bedste julerødvin

Give Handel & Erhverv har i den grad spændt buen, når vi går ind i julemåneden. Der er masser af aktiviteter på bedding for at give borgerne en masse gode sjove og spændende oplevelser, når de er ude på julehandel. Læs mere her, hvilke aktiviteter der er på spil. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

JUL I GIVE: Efter Black Friday stopper butikslivet naturligvis ikke, og det gør ej heller Give Handel & Erhvervs lyst til at iværksætte en masse fine aktiviteter, der gør Give til en levende og interessant handelsby at besøge. 

Juleshopping/Gaveregn kan du læse om andetsteds her i avisen, Isskulpturfestivalen ligeledes, så her handler det om en formidling af en række andre sideløbende aktiviteter i december måned. 

Hjælp med at finde den bedste vin til anden 

Fredag den 8. december skal vi være med til at finde den bedste rødvin/portvin til juleanden. Det er Brugsen og Kælder-vin, der her samarbejder og med borgernes smagfulde hjælp tilbyder egnen i fællesskab at finde lige nøjagtigt den vin, der er den bedste til den traditionelle julespise. 

Det foregår på den måde, at man i en af butikkerne i Give denne dag starter med at købe et glas, som koster 25 kroner.  Så får man fyldt glasset op med rødvin, eller eventuelt portvin, og så kan man tage sit glas med sig fra butik til butik og på den måde smage sig gennem byens butikker og danne sig et indtryk af de forskellige vine – og være med til at kåre en vinder.  

Mon ikke det er et koncept, der nok skal fulde, undskyld fylde, byen.  

Samme dag kan børn og voksne også dyrke deres kreative og legende sider, idet kunstneren Estefania Kaleido i tæt samarbejde med Heidi fra Give Bog og Idé åbner butikken ved siden af Expert. -Her kan man få hjælp til at lave julepakker, ligesom man kan hygge sig med andre kreative indslag som eksempelvis tegning. Det kan kun blive rigtig hyggeligt, siger Hanne Lund, formand for Give Handel & Erhverv. 

For børn: Send din juletegning til julemanden og vind masser af præmier 

Når vi rammer slutningen af november, vil julemandens hus igen blive sat op på Torvet i Give, og det er altid et hyggeligt indslag i bybilledet. På selve huset hænger der en postkasse, og som i de sidste 3 år, er det her, at egnens børn kan aflevere deres fine tegninger til julemanden. 

-Hver søndag finder vi tre tegninger, der præmieres ved en sammenkomst foran julemandens hus, og den 4. søndag i advent udtrækker vi så den store hovedpræmie. Det har været en fornøjelse gennem de tre år med alle de fine tegninger, vi har modtaget. Sikken flot opbakning, så vi tøver bestem ikke med at kalde dette tiltag for en stor succes. Det er en virkelig fin og god happening, og husk så. At det jo er julemanden himself, der kommer ud og overrækker gaverne, siger Hanne Lund 

Så alt i alt: Der er da i den grad fyret op under julehyggen i Give i år i Jyllands måske hyggeligste handelsby! 

 Det er her ved julemandens hus, børnene kan aflevere deres tegninger. Foto: Jim Hoff