Kæmpe vin-event: 11 dage med Vinfestival i Brugsen

Brugsen i Give er kendt for den velassorterede vinafdeling med det høje serviceniveau, og nu liner vinafdelingens leder Michael Sørensen op med hele 11 dage i vinens tegn i Brugsen. Fra den 28. september til og med den 8. oktober vil ikke kun den faste vinafdeling men også forhallen til Brugsen bugne af et meget bredt sortiment af vine.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GIVE: - Jeg tænker, det er 7-8 år siden, vi startede med at afholde vinfestival her i Brugsen, og det er år efter år faktisk blevet større og større. Kunderne har fået øje på os som en god og attraktiv vinbutik, hvor der er noget for enhver smag og pengepung at komme efter. Nu springer vi så ud med endnu en stor vinfestival, der breder sig ud over hele 11 dage, og det ser jeg personligt rigtig meget frem til.  

Ovenstående udmelding kommer fra Michael Sørensen, der er leder af vinafdelingen i Brugsen i Give, og han glæder sig rigtig meget til, at man torsdag den 28. september klokken 8.00 sharp kan slå dørene op for endnu en omgang Vinfestival. 

- Det er hårdt arbejde op til selve vinfestivalen med en masse forberedelse. Det handler om at få de rigtige vine hjem, det handler om at få et bredt og alsidigt sortiment på hylderne, og så handler det også om at finde den helt rigtige balance mellem pris og kvalitet på vinene. Heldigvis har jeg en rigtig god og tro wingman i Thorkild Knudsen, der er en stor hjælp med alle de praktiske gøremål i forhold til vinfestivalen, siger Michael. 

 Thorkild Knudsen er Michael Sørensens faste makker, når der skal laves vinfestival. Den rutinerede Brugsmand er en rigtig god wingman at have med på holdet. Foto:Jim Hoff

Stor vinsmagningsdag fredag den 29. september 

Der er flere højdepunkter til sådan en festival i vinens tegn, men det absolutte højdepunkt indtræffer allerede fredag den 29. september, hvor “Store Smagsdag” løber af stablen.  - Vi åbner selve smagsdagen klokken 10.00, og så kører det frem til klokken 18.00, hvor folk helt gratis kan kigge forbi i forhallen og smage lidt over 50 forskellige vine.

Her vil en række af vores trofaste leverandører være på plads, så man både kan smage vinene og få en god snak om de respektive vine. Her vil der være et meget bredt udvalg af vine lige fra 25 kroner pr. flaske til vine op til lidt over 200 kroner pr. flaske.

Der er med andre ord mulighed for at få oplevelser med vine i mange kategorier, siger den erfarne vinmand.  

Præsenterer vine man ikke ser andre steder 

Han har sørget for at købe ind, så der udover det brede spektrum af gode vine også vil være vine på hylderne, som man ikke har andre steder.  

- Jeg har en fast aftale med mine leverandører, at hvis der dukker noget spændende op, så er jeg klar til at købe nogle partier vine op. Jeg får så vinen hjem til smagsprøve, og er den ok, så går vi i gang med prisforhandlingerne – det handler jo om at finde rigtig gode vine, men også at ramme et prisniveau, der ikke skræmmer folk væk, pointerer Michael. 

Folk vil gerne bruge lidt penge på gode vine, bare kvaliteten følger med – og det ser Michael som en vigtig opgave som vinmand at finde den rigtige balance mellem de to ting, altså kvalitet og pris. 

- Det handler simpelthen for mig om at ramme noget, folk vil have - både til daglig men da også i høj grad i forbindelse med vinfestivalen, hvor der traditionelt kommer mange folk.

Det er en fin platform for Brugsen her til at vise, hvad vi kan i vinafdelingen, så her er vi helt oppe på dupperne og er 100 procent klar gå at gå all in, lyder det kampberedt fra Michael.

 Fredag den 29. september er det "Store smagedag", hvor der vil være over 50 gode vine, som man helt gratis kan stifte bekendtskab med. Foto: Jim Hoff

Nøgleord: God service og rigtigt prisniveau 

Vinafdelingen opererer ud fra to meget faste værdisætninger: Det handler om at give kunderne den bedste service og vejledning, og så handler det også om at levere på højt niveau til skarpe priser. 

- Vi står altid klar til at rådgive vores kunder her i vinafdelingen. Så kig endelig ned til os og få en god snak. Vi hjælper meget gerne med råd og vejledning, så du kam finde de rigtige vine til maden eller anledningen. Vi rådgiver altid med stor faglighed – og frem, for alt er vi altid ærlige. Det er en fin balancegang både at tilgodese kundens præferencer og at vejlede ud fra vores faglige vurdering, men vi sørger altid for, at kunden træffer sit valg på et oplyst grundlag. Og det sætter folk stor pris på, pointerer Michael. 

Eksklusiv spansk rødvin til dumpingpris 

Han har stået for vinafdelingen i Brugsen i Give i 14 år, og med den historik som baggrund kan han vist godt tillade sig følgende udtalelse:  

- I forbindelse med dette års vinfestival har jeg fået en vin hjem, der slår alt, hvad vi hidtil har haft hjemme. Der er tale om en helt unik rødvin til en helt utrolig god pris. Jeg har fået fat i 700 flasker Soliterra Monastrell, som stammer fra et spansk vinfirma, der er gået konkurs. Jeg kan sælge vinen til kun 48 kroner (normalpris online ligger på 150 kroner), og det er simpelthen mit bedste køb nogensinde.  

- Den glæder jeg mig til at præsentere for kunderne, men I skal være hurtigt ude, for den er på højkant allerede torsdag morgen klokken 8.00, og jeg er sikker på, at den bliver revet væk, lyder den med knivskarp salgsretorik fra den gode vinmand.  

Og så lige dette citat at tage til vinfestival på: Det er bedre at have brød tilovers end at løbe tør for vin.