Kæmpesucces: Tour de Indsamling til nyt center gav over 100.000 kroner

3 gange 14 cykler var i ilden lørdag formiddag i forhallen i Brugsen, hvor foreningslivet i Give kørte Tour de Indsamling for at skaffe penge til inventar til det nye idrætscenter. Ud over en masse mælkesyre og sved på panden resulterede de fælles anstrengelser i godt og vel 100.000 kroner. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FORENINGSLIV: Der var et vældigt leben i Brugsens forhal lørdag formiddag, hvor der både lød høj musik, massive suk og begejstrede sejrsbrøl, da GISK faciliterede en motionsgivende pengeindsamling til inventar til det nye idrætscenter i Give. 

Der blev cyklet i 3 heat, hvor der hver gang var 14 cyklende pengemaskiner i ilden. Cyklisterne havde enten skaffet midler via er fast beløb eller via et beløb pr. kørt kilometer, og nogle af de seje fightere på jernhestene tog endda både 2 og 3 ture i fællesskabets tjeneste.  

25.000 i hus efter 1. heat 

Allerede efter 1. heat kunne centerleder Martin Schmidt lade forkynde for folket i forhallen, at der var cyklet 25.000 kroner ind. Glimrende start, og en åbenlys motivationsfaktor for de efterfølgende hold.  

Ud over at lægge lokale til havde Brugsen i forvejen doneret 2500 til det samlede projekt, ligesom Vores LokalAvis (ananas i egen juice, I know) havde doneret 5500 kroner fordelt ud på deltagende foreninger. 

De gæve cykelryttere var godt repræsenteret både alders- og kønsmæssigt, idet både de unge og de der var unge for 50-60 år, siden gav den gas på spinningscyklerne. Kørestilsmæssigt var flokken også bredt repræsenteret, idet vi så alt fra stilsikker ynde og elegance til tung overlevelseskamp med lukkede øjne og bøjede hoveder, smiley. 

Stående bifald til de seje bjergryttere 

Cykel-eventen foregik fra klokken 9.00 til 12.00, og det livlige setup skabte mange gode billeder (og lyde) for de forbipasserende at beundre – og publikum var i den grad med de seje “bjergryttere”, der løbende fik stående bifald og anerkendende applaus for deres velgørende anstrengelser.  

Efter de respektive heats var der lidt frugt og drikkelse til heltene. Nogle af kombattanterne fandt da også en frisk dåsebajer frem til at skylle dagens anstrengelser ned med, mens andre kastede sig over bananer og appelsinjuice, helt efter sundhedsbogens kapitel 1.  

Da tredje og sidste heat var kørt, kunne Martin Schmidt afsløre dagens samlede resultat, idet der løbende blev talt op i “den mobile finansielle hovedcentral”, hvor gode folk med forstand på tal og evnen til at holde hovedet koldt via en direkte trådløs forbindelse til de cyklendes cykelcomputere, kunne holde styr på både antal kørte kilometer og indkørte summer.  

Spinnede sig til godt 100.000 kroner på 3 timer 

Da den sidste udmattede cykelkriger udmattet, postkasserød i hovet og med sveden haglende ned af panden var væltet ned af jernhesten, lød det i højtaleren fra centerlederen:  

- Helt fantastisk godt gået, allesammen, I har kørt godt og vel 100.000 kroner ind i dag på de her tre timer. Tak for en superflot indsats, og tak for den flotte opbakning! 

Smukt at se hvordan foreningslivet står sammen om at nå i mål i forhold til det nye idrætscenter - dagens opbakning og store engagement er den slags elementer, man bygger sammenhold og stærke fællesskaber på - og et nyt topmoderne idrætscenter.

Du kan se masser af fotos fra dagens event HER