Kan du huske hajen hr. Hansen: Nu har den fundet sit nye hjem

Den stakkels hjemløse haj, hr. Hansen, opkaldt efter sin skaber Ole Hansen, blev bortvist fra SFO’en i forbindelse med flytningen til Ikærskolen, hvor det brændbare papmachebæst ikke måtte hænge for de strikse brandmyndigheder. Men nu har hajen fundet det gode humør igen – kan man vist godt sige.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

DYREVELFÆRD: En hjemløs haj er vel et begreb, der hører ind under sjældne dyrearter, ja måske ligefrem en af de truede af slagsen. Sådan en fætter mødte vi for et par måneder siden oppe i den nu forhenværende SFO-afdeling i Torvegade, hvor en hang og imponerende Gud og hvermand med sit imponerende velplejede tandsæt.  

Men den hang der på lånt tid, den 3 meter lange papmache-haj, der for cirka 15 år siden blev fremstillet af kreative og dygtige børn med tidligere SFO-medarbejder Ole Hansen som kreativ tovholder og idemand.  

Hr. Hansen er blevet vel modtaget af familien Atzen hos Humør Møbler - og hajen tager også imod med åbne arme, eller kæber. Foto: Maybrit Pedersen

Hajen røg på auktion 

Det hurtigtsvømmende rovdyr havde tilholdssted i lokalet, der har huset førskolebørnene, men lige som børnene i SFO’en og ungdomsklubben skulle denne havets topchef af en hurtigsvømmende kriger finde sig et nyt sted at være, fordi SFO’en i Torvegade skal gøre plads til en masse vuggestue- og børnehavebørn.  

Her var det så, at pædagog Maybrit Pedersen fik den fikse ide, helt uden brug af den mere og mere udbredte kunstige intelligens, at sætte hajen på offentlig auktion, så hr. Hansen, naturligvis opkaldt efter kongelig hajkonstruktør Ole Hansen, kunne få sig et nyt hjem at hænge ud i.

  Hajen hjælper til alt det den kan i værkstedet, hvor der produceres helt unikke og flotte møbler. Foto: Maybrit Pedersen

Humør Møbler - nu med haj 

Og nu kan Maybrit glædestrålende melde ud til den lokale verdenspresse, at den herlige haj, der faktisk er gået hen og er blevet lidt af en mediedarling her på egnen, nu endelig kan stemple ind i sit nye hjem. 

- Det er Humør Møbler i Givskud, der smed det højeste bud på hr. Hansen, og de er rigtig glade for deres nye familiemedlem. Oven i købet gav salget også nogle penge, som vi kunne købe lidt nyt legetøj til SFO’en i forbindelse med flytningen over på Ikærskolen. Hajen er faldet godt til hos familien Humør Møbler, hvor den hjælper Henrik og Line i værkstedet, fortæller Maybrit.