Kedde efter 11 år i Give: Benhårdt at skulle sige farvel til sin hjerteklub!

Når Give HK fredag aften løber på banen i sæsonens sidste hjemmekamp mod SUS Nyborg bliver det samtidig også et farvel til en markant skikkelse i klubben gennem 11 år. Kedde Jensen stopper ved sæsonens afslutning efter først 3 år som træner og dernæst 8 år som sportschef. En tung afsked for den inkarnerede håndboldmand , der ikke tøver med at kalde Give for sin hjerteklub. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

HÅNDBOLD: Omkring årsskiftet offentliggjorde Give HKs bestyrelse, at samarbejdet med sportschef Kedde Jensen stopper, når sæson 23/24 er slut. Stillingen som sportschef nedlægges grundet økonomiske årsager, hed det dengang i begrundelsen for afskeden med den karismatiske håndboldfagmand.    

Kedde Jensen startede i Give i sommeren 2013, hvor han afløste Søren Godtfredsen, der var manden bag oprykningen til 2. division. I december 2015 blev Kedde sportschef i stedet for Ole Jensen, og kørte en dobbeltrolle i et halvt år som både træner og sportschef.  

I sin tid som træner/sportschef nåede han ar samarbejde med 3 forskellige formænd, Tony Zachariasen, Christian Lyager og Henrik Henriksen, mens han på trænerfronten havde samarbejde med Bjørn Hesselstrøm, Bo Østergaard, Martin Schmidt og Erik Flak. På spillersiden blev det til over 100 spillere der i den 11-årige periode med Kedde var gennem systemet. 

Vores udsendte sportsreporter har sat den afgående sportschef stævne til en snak om de 11 år i Give samt et kig på, hvad fremtiden kunne bringe for den 50-årige sønderjyde.  

Kedde Jensen stopper i Give HK efter 11 år som træner og sportschef - et tungt farvel for den karismatiske håndboldkriger. Foto: Jim Hoff

Nu stopper du som sportschef i Give efter at have været 11 år i klubben. Hvad tænker du om at skulle forlade Give? 

-Det er hårdt. Jeg har været glad for at være her, ellers havde jeg jo heller ikke været her i 11 år. Jeg kan se tilbage på klart flest positive ting. Det har altid været ambitionen at rykke op i 1. division, og vi har været tæt på 2 gange. Der har også været et par år “på slap line”, men de sidste år er der kommet kontinuitet ind i tingene, og hvor det er lykkedes at holde på vigtige spillere. Det er det der skal til, hvis man skal gå det sidste stykke. 

-Jeg har mødt nogle fantastiske mennesker i min tid her, og det er blevet til mange fede oplevelser, i et setup hvor alle omkring klubben lige fra spillere over ledere til sponsorer bare vil det her håndboldprojekt -æ ja, man føler jo, at hele byen er med her. Og det projekt her er slet ikke færdigt endnu.  

Har du et andet håndboldjob på bedding – eller er det slut nu med Kedde og håndbold? 

-Lige her og nu er der ikke noget konkret. Men det er faktisk ikke noget jeg bruger tid på at tænke over lige nu. Nu skal det job her gøres ordentlig færdig, så der er fokus på det frem til 1. juni. Men jeg lukker omvendt heller ingen døre, så nu må vi se, hvad der skal ske. Om jeg kan undvære håndbolden ved jeg ikke. Jeg har spillet håndbold siden jeg var 4 år gammel, så det har været en stor del af mit liv. Jeg tænker da, at det er for tidligt at begynde at kede sig, men nu har jeg fået en stor passion for padel, så mon ikke jeg kommer til at bruge mere tid med det. Men mon ikke der dukker et eller andet håndboldjob op igen. 

Hvad er din bedste oplevelse med Give? 

Der har været mange fede oplevelser, men her stikker de to oprykningsspil til 1. division ud som højdepunkter. Nogle fede kampe med mange tilskuere. Vi var tæt på begge gange både mod Frederikshavn og Høj, hvor det i den sidstnævnte kamp var den tidligere landsholdsmålmand, Peter Nørklit, der ødelagde det for os. Og så synes jeg, at det er dræbende, at der kun er en oprykker nu til 1. division.  

-Ser vi på den værste oplevelse, så var det den afgørende kamp om 1. pladsen mod HC Odense i januar 2023 i Odense. Her fører vi jo med 5 mål efter 40 minutter – men tabte med et mål. Det var godt nok noget af en mavepuster at se oprykningen fordufte helt unødvendigt. 

Som sportschef gennem mange år i Give HK har Kedde Jensen præsenteret en lang række nye spillere ved erhvervsklubbens spisninger. Foto: Jim Hoff

Du har selv trænet og oplevet mange forskellige spillere i din tid i Give. Hvem er den bedste spiller i din tid efter din mening? 

Der har været sindssyg mange dygtige spillere i klubben. Men først og fremmest har jeg haft fokus på selve holdet, det er holdet der er det vigtigste og ikke en enkelt spiller. Men når det er sagt, vil jeg gerne fremhæve Kasper Tømrer Nielsen som en af de bedste spillere jeg hat haft fornøjelsen af, og så vil jeg også fremhæve Kasper Skov, som den spiller der har undergået den flotteste udvikling her i klubben. Han er i dag en profil på Tønders 1. divisionshold, så hans rejse synes jeg er rigtig flot. 

Du skiftede fra at være træner til sportschef. Var det et karrierestep, du havde drømt om?  

Det var både en drøm og en ambition., Det der med at have fingeren på pulsen i forhold til at finde spillere, det at man selv kan sammensætte et hold og få brikkerne til at falde på plads, synes jeg er vildt spændende og udfordrende. Egentlig var det ikke den store omvæltning, for som træner er man jo med i udvælgelsesprocessen af spillere. Det er kun naturligt. Og så synes jeg det er sjovt at se de unge gutter fra U 19-segmentet komme til en klub som Give og udvikle sig. Det er et stort spring fra ungdomshåndbold til seniorhåndbold, så fedt at se, når det lykkes.  

Give har ligget i 2. division siden 2012. Skulle man have været i 1. division, eller er Give “bare” et fint 2. divisionshold, og så ikke mere? 

-Hvis truppen er skadesfri og sygdomsfri er der er et stort potentiale, hvor man helt sikkert kan være med helt i toppen. Ser vi på i år, har der manglet noget bredde, dels for at undgå at være sårbare over for skader, dels for at man kan presse hinanden og den vej rundt udvikle spillerne end nu mere. Der må ikke være ‘fribilletter’ på et 2. divisionshold, alle skal yde sit bedste og træne hårdt for at være i spil til holdet. Havde vi stået med en skadesfri trup og lidt mere bredde havde vi været en faktor i “guldkampen”. Men der er skabt et godt træningsmiljø, og det er også en forudsætning for at komme op i rækkerne. Og så er vi jo gået fra at træne 1 ½ gang til 3 gange om ugen, og det er bare et must, at spillerne er i sindssyg god form – hele tiden. 

 

Kedde Jensen har også involveret sig i bylivet i Give ved diverse events. Her deler han guldkringle ud sammen med Poul Erik bager. Foto: Jim Hoff

Du kunne have stoppet med det samme i januar, da det blev bekendtgjort, at du skulle stoppe, men valgte at blive i klubben og tage en tørn som træner for 3. divisionsholdet. Var det klubmanden Kedde, der her trådte i karakter? 

-Hvorfor stoppe nu? Jeg er jo glad for at være her og ville rigtig gerne have fortsat i klubben. Ny åbner der sig en ny dør, men jeg vil ikke være mine 11 år i Give foruden. Her har jeg fået venner for livet, og jeg vil altid følge Give. Hvis jeg havde stoppet samme dag, jeg fik at vide, at det var slut til sommer, så var jeg nok faldet i et sort hul. Nu fandt vi en fælles vej, så jeg kunne slutte ordentligt af. Jeg har altid været klubbens mand, og generelt har jeg altid været længe i de klubber jeg har været i som spiller.  

Hvilke fremtidsperspektiver ser du for Give HK? 

-Det er en klub med et stort potentiale og stor opbakning, Som sagt går hele byen op i håndbold, og jeg ser også 1. divisionspotentiale i klubben. Den opbakning der er fra erhvervsklubben og tilskuerne er helt unik, så jeg ser det som realistisk, at klubben kan havne i 1. division. 

Når den nye sæson starter, får vi så Kedde Jensen at se til håndbold i den nye hal i Give? 

-Ja, det gør I helt sikkert. Jeg skal da følge mine drenge. Jeg er glad for dem, det er nogle herlige knægte, og som sagt så er Give min hjerteklub. Og jeg har altså været her i 11 år så noget må jeg da have gjort rigtigt.  

Med denne fine udgangsreplik fra en af håndboldklubbens mest markante personligheder gennem tiden slutter interviewet. Pokalkampen mod Otterup starter om lidt, og her vil den altid tændte håndboldildsjæl ikke gå glip af et eneste sekund, når hans drenge og hans klub gennem nu 11 år skal kæmpe sig videre til større pokalopgaver, gerne mod et af de store hold fra håndboldligaen. 

Fra reporteren skal lyde en tak til Kedde for mange gode håndboldsnakke gennem 11 år, og altid en fornøjelse at følge den håndboldgale sønderjyde på sidelinjen, når han med den største indlevelse og temperament har “spillet kampene ude på sidelinjen” og ofte hjulpet de kære dommere til at træffe de rigtige afgørelser, smiley!