Klø til KIF på Waldstadion: Fremragende Fremad flashede flot fredags-fodbold

Give Fremads jyllandsseriemandskab forkælede fredag aften tilskuerne med en stensikker 4-0 sejr over Kolding IF, der set over de 90 minutter var mere eller mindre chanceløse mod et aggressivt hjemmehold, der ikke mindst på fart og intensitet overtrumfede gæsterne. Derudover en flot hjemmebanedebut til 16-årige Jonas Østergård, der scorede et flot mål.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Det var en vanvittig flot grønsvær, der ventede på de to jyllandsseriemandskaber fra Give Fremad og KIF, da de fredag aften tørnede sammen på Waldstadion i Give. Begge hold havde spillet uafgjort i deres første kamp i efterårssæsonen, så sulten efter en sejr var naturligvis stor.

Give havde anfører Kasper Larsen tilbage efter at han havde været ude i optakten og første kamp grundet en nakke- og rygskade.

- Oprindeligt var det nakken, der fik et drøn i en af de sidste kampe i foråret, men her på det seneste har det været min ryg, der har drillet. Håber jeg er klar, smertefri er jeg ikke, men lad os nu bare komme i gang. Det er jo ikke til at holde ud at sidde udenfor og kigge på, lød det fra den altid kampberedte kaptajn inden den på dagen pinkklædte dommertrio – iført moderne headset -  fløjtede kampen i gang.

Kristensen brød gennem lydmuren to gange

Efter blot 10 minutter fik vi udpenslet den helt store afgørende forskel på de to hold denne aften. Angriber Jakob Kristensen lavede et højintenst løb gennem KIF-defensiven efterladende to KIF’ere med tungen ud af halsen. Han fandt så angrebsmakker Magnus Bitsch med en flad pasning, og den lækkerbisken sagde Bitsch ikke nej til. Han trampede elegant kuglen i kassen – bum 1-0 til Give på et mål skabt på fart og intensitet.

Give lage i flere perioder KIF under et højt og godt koordineret pres med midtbanetornadoen Peter Christensen som chefindpisker. Samtidig stod Give-defensiven stærkt og solidt, så det var ikke meget man så til gæsterne fra Kolding. Ok de kombinerede ret pænt på midtbanen, men der kom aldrig et slutprodukt ud af det . men det gjorde der til gengæld i Givelejren i det 38. minut, da Jakob Kristensen igen løb fra KIF-defensiven og serverede en god bold for playmaker Nikolaj Knudsen, der med et stort smil og et hurtigt svirp piskede kuglen i nettet til 2-0.

Lynhurtige og pågående Magnus Bitsch bankede to kasser ind mod KIF. Begge på oplæg fra Jakob Kristensen. Foto: Jim Hoff

16-årig hjemmebanedebutant med pragtmål

Fortjent føring til hjemmeholdet til pausen, og der skulle blot gå 2 minutter af 2. halvleg, før den lynhurtige Giveoffensiv igen piskede gennem KIF-forsvaret. Det var igen Magnus Bitsch, der var på pletten med et ærgerrigt gennembrud og en stålsat skud fik han vippet måltavlen over på 3-0 i Gives favør.

Den dobbelte målscorer blev skiftet ud i det 58. minut, hvor 16-årige Jonas Østergaard fik hjemmebanedebut. Den unge angriber viste straks smagsprøver på sit store talent med en række Jesper Lindstrøm-agtige dribleture på kryds og tværs af de rundtossede KIF-forsvarere.

Og så slog han til i det 75. minut, da han tørrede to mand i feltet og fra straffesparkspletten kanonerede bolden i mål med det brandvarme venstreben. Og så blev der ellers jublet igennem af den unge mand, der efterfølgende nærmest blev overfaldet af sine holdkammerater, der stod i kø for at kramme den unge goalgetter.

- Det var helt vildt fedt at få hjemmebanedebut. Og superdejligt at score et mål. Men det allerbedste var, at vi vandt 4-0 her på hjemmebane foran vores tilskuere, lød det med begejstring i stemmen fra den unge sympatiske mand efter kampen, mens han far var henne i kiosken og hente en kasse øl  - som det jo er traditionen, at debutanter skal give til den første hjemmekamp. Om 16-årige Jonas også fik en kold vinderøl, eller det bare var en Pepsi Max melder historien ikke noget om.

Jakob Kristensen voldte KIFdefensiven enorme problemer med sin fart og fysik. Hele 3 assists blev det til fra Gives på dagen bedste mand. Foto: Jim Hoff

- Giver ingen chancer væk

Det hele sluttede 4-0, og det var Givetræner Kasper Bach-Jensen godt tilfreds med.

- Vi leverer en rigtig god indsats mod et hold, der kommer som nedrykker fra JS 1. Vi giver ingen chancer væk overhovedet, og står rigtig godt på banen. Jakob Kristensen får i aften vist sine store kvaliteter med 3 assists, og dejligt at hans makker i angrebet Magnus Bitsch kom på måltavlen et par gange. Det er vigtigt for en angribers selvtillid. Også vigtigt sat anfører Kasper Larsen var tilbage, det betyder en hel del for vores defensiv, pointerede Givetræneren efter kampen.

Han roser også Magnus Rasmussen for en solid indsats på den defensive midtbane, hvor han holdt fortet, mens Peter Christensen havde fået masse billetter til at gå med frem og deltage i presspillet – og her befandt den rutinerede Christensen sig som en fisk i vandet. Han leverede en flot præstation, og det gjorde Jonas Østergaard også med sit energiske indhop. Her har vi en dygtig ung mand, der oser langt væk af spilleglæde og talent – og anstrengelserne blev altså kronet med et rigtig flot mål.

– I aften bygger vi flot videre på præstationen mod Egen (2-2, red.) Nu er vi godt rustet til kampen på tirsdag mod VB på udebane – og det tror jeg godt kan gå hen og blive en rigtig god kamp, lød det fra en godt tilfreds Kasper Bach-Jensen.

Der blev jublet godt og grundigt igennem denne fredag aften på Waldstadion i Give. Her de to angrebskolleger Kristensen & Bitsch. Foto: Jim Hoff

Ingen hyrdetime til fru Larsen

Kasper Larsen spillede godt 80 minutter, og da den godt brugte kriger gik fra banen, var det med en bevidsthed om, at det langt hen ad vejen var gået fint i forhold til den smerteplagede ryg.

- Lige nu er det ok, men jeg vedgodt, at der nok skal betales en regning senere i aften. Tror i hvert fald ikke, damen derhjemme skal forvent det helt store fra mig de næste par dagen lød det med et svedent grin fra anføreren – og han tænke ikke på havearbejde og den slags.

Fin fredagsbold denne aften, hvor der også var pænt med folk på lægterne til at belønne Givespillerne for en fin præstation i fuld kontrol – og hvor Gives offensive speed blev en afgørende faktor.

Næste kamp er tirsdag den 22.8 mod VB i VB Parken.

 

En godt mør og brugt Kasper Larsen gik fra banen efter godt 80 minutter. Den smertesplagede rg holdt til strabadserne . og dermed er kaptajnen tilbage. Foto: Jim Hoff