Knud Buhls nyeste kunstværk: Klar til katastrofe i verdens brændpunkter!

I forbindelse med Kunst & Skulpturdag den 31. maj foregik der efter Skulpturbyens officielle fernisering i teltet på Torvet en hemmelig fernisering ved stationen i Give. Her var det den lokale smed og kunstner Knud Buhl, der var på spil – igen.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

KUNST: Det foregik i al mindelig stilhed, da den lokale kunster Knud Buhl og driftslederen for Give Vandværk Niels Christian Tingsager fredag den 31. juni stille og roligt listede væk fra Skulpturbyens officielle fernisering i teltet på Torvet.

-Kom lige med, vi skal lige vise dig noget, lød meldingen hemmelighedsfuldt fra de to herrer.

Er du klar til katastrofen?

Turen gik ned til jernbanestationen, og da vi ankom til åstedet på pladsen mellem jernbanen og Billeskovs PC, fandt vi så årsagen til hemmelighedskræmmeriet: En afsløring af et nyt kunstværk af Knud Buhl.

Kunstværket var pakket ind i en presenning, og da Knud med stor elegance og franske gloser til følge, hev presenningen af, stod byens nye kunstværk ud i lys lue.

Der er tale om 8 brandhaner monteret på en træpalle, og kunstværket lyder navnet ”Ready For Disaster”, altså på jysk: Klar til katastrofe og klar til verdens brændpunkter.. Selvfølgelig med et politisk hint til de ting, der foregår i Ukraine og Mellemøsten.

Og en naturlig efterfølger til ”Arven”.

Så er vi klar til den store afsløring: Knud Buhl pakker sit nyestye kunstværk "Ready For Disaster" ud. Foto: Jim Hoff

Give Vandværk har sponsoreret de 8 brandhaner

Det er Give Vandværk, der har doneret de 8 brandhaner til Knud Buhl.

-Vi har jo i mange år haft 50 brandhaner på vores ledningsnet, og dem har vi fået fjernet rigtig mange af. De har i flere år været overflødige og pynter bestemt ikke i bybilledet, så nu er der kun de 6 tilbage som Vejle Brand ønsker forbliver aktive fremadrettet. Men ved at forære Knud de her 8 brandhaner til hans kunstværk, så bevarer vi jo på en måde brandhanerne og deres historie her i byen, så det er rigtig fint, pointere Niels Christian.

Når brandhanerne ikke bliver brugt, så står vandet stille i brandhanen, og det kan give grobund for bakterier. Så de skal fjernes, fordi de kan udgøre en forureningsrisiko, hvis trykket i vandværkets ledningssystem falder, og man så får tilbageløb af det vand, der står i brandhanen.

”Ready For Disaster” finder man dog ikke mere ved jernbanestationen, idet kunstværket har holdt flyttedag og nu kan ses i Torvegade foran Salon Sofie, frisørsalonen. Se foto herunder.