Køberrådgivning: Få hjælp gennem dit boligkøb

De fleste af os køber kun bolig få gange i livet. Når I står foran huset en solskinsdag i maj, hvor æbletræerne blomstrer og fuglene kvidrer, er det let at forelske sig i alt det dejlige. Men gemmer der sig noget afgørende i købsaftalen eller i lokalplaner og servitutter? Dét kan I få hjælp til at gennemskue med en professionel, lokal ekspert ved jeres side.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

BOLIG: - Hvor en ejendomsmægler er sælgers repræsentant, giver køberrådgivningen boligkøberne de bedste betingelser og ro i maven. Køberrådgiveren tager jer I hånden og får hele boligkøbet ned på det tilgængelige plan, siger Lars Secher fra danbolig Give.

Gennemgang af alle dokumenter – også de teknisk

Et af de vigtigste områder af danboligs køberrådgivning er den grundige gennemgang af alle relevante dokumenter.

- En købsaftale er typisk over 30 sider og ledsages af 20-30 sider bilag, som man skal gennemskue, og det kan få stor betydning, at kommunen er i gang med at udarbejde en lokalplan, at der er en offentlig sti hen over grunden eller at staten eksproprierer jord til en gennemgående jernbane. 

- Vi kigger – i modsætning til banken – således ikke kun på de økonomiske aspekter af jeres boligkøb, men også på servitutter, byggetilladelser og andre lignende dokumenter,« siger Birgitte Jæger, der er sagskoordinator og købsrådgiver hos danbolig i Give.

Skaber overblik

Hvad enten man er førstegangskøber eller erfarne på markedet, giver vores køberrådgiver køberne en hånd med at navigere gennem processen. En køberrådgiver hjælper folk og forklarer, hvad der står i papirerne, så man kan få overblik og træffe informerede beslutninger.

Køberrådgiveren har desuden styr på lovkrav, deadlines, dokumenter og korrespondance med ejendomsmægleren. Det betyder, at man både sparer tid og får bedre overblik over hele processen og hvem, der skal gøre hvad og hvornår.

- Uanset hvor langt man er i boligkøbet, kan man få køberrådgivning hos danbolig. Til gengæld kan man kun få køberrådgivning om ejendomme, som er til salg hos andre mæglere – altså ikke hos danbolig. Vi holder et armslængdeprincip over for vores egne bolighandler, for at man skal være trygge ved danboligs uvildige køberrådgivning, forklarer Birgitte og Lars.

 

Lars Secher og Birgitte Jæger fortæller her om danboligs køberrådgivning. Fotos: Danbolig