Købmanden i Givskud sælger træpiller til hele Danmark

Den driftige lokale købmand i Givskud, Bo Them Jensen, lancerede for nogle år siden salg af træpiller fra butikken på Vejlevej 70 i Givskud. Det var der nogle, der rynkede lidt på næsen af dengang, men Bo holdt fast, og i dag har han en landsdækkende forretning, der forsyner hele landet med træpiller. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GIVSKUD: I disse uger har Bo Them Jensen og hans personale nok at se til i købmandsbutikken på Vejlevej i Givskud. Butikken er blevet opgraderet med hensyn til kølediske og så videre og i uge 2 skal samtlige hylder, reoler, metalskinner med mere skiftes ud. 

Det vender vi tilbage til senere her i avisen med en særskilt artikel.  

Her skal det handle om noget helt andet end butiksindretning, nemlig biobrændsel i form af træpiller. Og her er Bo Them Jensen blevet noget af en specialist med hensyn til salg og levering af en række forskellige træpillesortimenter.  

En mere og mere efterspurgt brændselskilde 

Da Bo lancerede de nye varer på hylderne i butikken, eller rettere på lageret ved tankstationen på Vejlevej 65, var han ganske sikker i sin sag i forhold til, at træpillerne nok skulle få ben at gå på, selvom andre både i og udenfor branchen nok var mere skeptiske. 

-I forbindelse med den nye lovgivning, der kommer med et forbud mod at etablere og bruge oliefyr fra 2016, vil der i et område som Givskud automatisk blive efterspurgt andre energiformer, og det er her, jeg ser et marked for biobrændsel som træpillerne.  Der er et stort potentiale for salg af biobrændsel her i området, uden tvivl. Især træpillerne er populære, og det har vi opdaget fra stort set dag ét, da vi begyndte at sælge dem, lød det dengang fra den initiativrige købmand. 

Leverer træpiller til hele landet 

Der var fra dag et godt flow i salget af træpillerne, og her i starten på 2024 på en råkold og snedækket vinterdag kan Bo se tilbage på en god og fornuftig beslutning, da han kastede sig over træpille-branchen. 

-I dag leverer vi træpiller til hele landet her fra butikken i Givskud. Vi har et bredt sortiment både med hensyn til mærker og priser. Vi har altid 4-8 forskellige slags træpiller hjemme, og vores førende mærker er Barlinek og Heatlets Premium, som er er klassificeret i bedste europæiske klasse A1. Her er der virkelig tale om kvalitets-træpiller med en rigtig høj brændværdi, fortæller Bo.  

Ud over at have et bredt udvalg af træpiller på hylderne i flere prisklasser og i flere sortimenter og mærker, så leverer Min Købmand i Givskud også strøelse til heste og kaniner fra mærket Vida, ligesom man også kan købe halmpiller til strøelse til heste. 

Mange forbrugere kigger efter nye opvarmningsmuligheder 

Bo forklarer, at det stadig er attraktivt med salg af træpiller - både landsdækkende, men også i området omkring Givskud.  

-Der er sket meget de sidste par år med energiforsyningen efter krigen i Ukraine. Mange forbrugere kigger efter nye opvarmningsmuligheder i hvert fald forhold til gas, og der har jo også været en stigning i antallet af husstande, der bruger varmepumper til opvarmning. Men varmepumper er ikke nok til at varme et helt hus op, og det er her, at pillebrændeovnene er blevet mere og mere populære - og dermed er efterspørgslen på træpiller bestemt ikke blevet mindre. Slet ikke i landområder, hvor der er langt til fjernvarme, og hvor alternative opvarmningsmuligheder dermed er nødvendige. 

Levering til døren 

Ikke nok med at Bo Them Jensen er landsdækkende med sin træpilegesjæft, som man kan besøge på Facebook vis siden ‘Min Pillefyr Givskud’, han kan også sørge for, at kunderne får leveret deres indkøbte træpiller på hjemadressen.  

-Hvis jeg selv skal sige det, så synes jeg da, at vi kan tilbyde kunderne god service med hensyn til levering. Vi kan levere med lastbil med lift eller med medbragt mobiltruck. Det kan jo ikke blive lettere. Når man først har leveret sin ordre, så klarer vi resten og leverer træpillerne lige der, hvor man ønsker det, og vi sælger dem i alle mulige mængder og størrelser lige fra poser til helel lastbilfulde, forklarer Bo.  

Særdeles konkurrencedygtige 

Han understreger også, at ‘Min Pillefyr Givskud’ er særdeles konkurrencedygtige på prisen - også på de velkendte kvalitetsprodukter.  
-Vi kan sælge træpillerne et sted mellem 400-800 kroner billigere i forhold til de priser, som vi ser andre udbydere kører ud med som standard. Og de her priser her ligger vi fast med, og de gælder hele landet. Husk også, at vi har åbent hver dag fra 7.00 - 20-00 hver dag i ugen, så man kan få træpiller, lige når man står og mangler dem- i hvert fald i det daglige. Normalt kan vi levere fra dag til dag, men der kan være nogle lørdage/søndage, hvor vi ikke har al mandskab til rådighed mht. fragt og levering, pointerer Bo.  

Hvis man vil købe træpiller hos ‘Min Pillefyr Givskud’, så anbefaler Bo, at man enten ringer, kontakter ham via Messenger eller mail, og i forhold til de her kontaktoplysninger, kan man orientere sig på Facebook “Min Pillefyr Givskud”. 

 

Hvad er et træpillefyr? 

Træpillefyret, også bare kaldet pillefyret, opvarmer et hus på samme måde som et oliefyr og et gasfyr. I stedet for at brænde fossile brændsler af, bruger du imidlertid små træpiller som brændsel. Træpillefyret varmer huset, såvel som det varmer brugsvand op og er effektivt nok til at varme store familiehuse op og levere nok varmt brugsvand til hele familien. 

Da træpillefyret minder meget om olie- og gasfyr, er det forholdsvist nemt at skifte fra én af disse opvarmningskilder til træpillefyret. Du kan nemlig genbruge radiatorer og rørlægning i huset, således at det kun er selve fyret, du skifter ud. 

Afbrændingen af træpillerne er CO2-neutral. Det betyder, at den ikke bidrager til forøget drivhuseffekt. Derfor er træpillerne heller ikke belagt med en CO2-afgift, og du sparer således både miljøet og din pengepung for ulykker. Der er altså flere fordele ved at investere i et pillefyr og at bruge træpiller. 

Hvad er træpiller? 

Træpiller laves af træspåner og savsmuld, som presses sammen til små, aflange piller, og de laves ofte af affaldstræ fra træindustrien.  
Tænk på et savværk, der skærer et træ op i stykker, planker og brædder, og som i den proces står tilbage med en masse spåner og savsmuld, de ikke kan bruge til noget.  

Ved at lave dette affaldstræ om til træpiller, bliver hvert fældet træ udnyttet maksimalt. Også møbelindustrien leverer affaldstræ til produktion af træpiller. 
Selvom der på denne måde bliver produceret rigtig mange piller af affaldstræ, er forbruget af træpiller nu vokset så stort, at der også bliver produceret træpiller af hele træer. Dette skyldes ikke mindst, at store kraftværker i stigende grad benytter “biomasse”, altså træpiller, som brændsel i stedet for kul.