Kollemorten i festhumør: Den lokale Hærvejsby er igen klar til at springe ud i sommerfesten

De kan godt så småt begynde at finde festtøjet frem i den lille landsby Kollemorten, for den årlige sommerfest er på trapperne, hvor der både er banko, helstegt pattegris, optog og festivitas over flere omgange på menuen.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

KOLLEMORTEN: De 353 borgere, plus det løse, i Sdr. og Nr. Kollemorten kan glæde sig til næste uge, der kommer til at stå i sommerfestens tegn. De gæve hærvejsbeboer er kendte for at give den fuld bundgas til deres sommerfester, hvor der altid er flot opbakning fra høj og lav og store og små.

Sommerfesten kommer her i 2023 til at gå over 3 dage, tirsdag den 25. juli, torsdag den 27. juli og lørdag den 29. juli. Det betyder, at festgæsterne har en dag efter hver fest at ”restituere” i, inden det går løs ved den store finale lørdag den 29. juli.

Alle aktiviteterne foregår traditionen tro ved og i festteltet ved Hærvejscentret, og der går rygter om, at arrangørerne har bestilt rigtig fint sommervejr.  

Fulde af numre og pattegris

Tirsdag den 25. juli skal man kunne kende tallene fra 1 til 90, for her bydes der klokken 19.00 ind til reklamebanko og røde pølser, hvor lokale sponsorer har sørget for en masse fine præmier. Det bliver altså til er herligt gensyn med ”Gamle Ole” og de ”To tykke damer”.

Så springer vi til torsdag, hvor der fra 17.30 står god jysk mad på plakaten, nemlig helstegt pattegris med tilbehør. Når denne populære spise er endt i de lokale mavesække, er der kaffe plus det løse, og så kan det ellers nok være, at der er dømt fest og dans.

Den fantastiske musiker, Henrik Bolding, står nemlig klar med sin velstemte guitar, flotte stemme og kæmpestore repertoire og er klar til at underholde med rigtig god, velkendt musik, som alle kan synge med på.

Den gode Bolding fyrer den af til klokken 23.00, hvor festpladsen lukker efter en ganske givet rigtig god aften med god mad og godmusik i hyggeligt selskab.

Henrik Bolding spiller op til fest torsdag aften den 27.juli.Foto: Jim Hoff

Morgensang, aktiviteter og optog

Lørdag er den klassiske helt store festdag, der kører over hele dagen lige fra klokken 9.00 til 02.00 søndag nat.

Dagen starter med fælles morgenkaffe i festteltet med fuld opbakning fra Øster Nykirke og Vonge kirker, og klokken 10.00 åbner boderne på festpladsen med loppemarked, tombola og hoppeborge. Her kører løjerne en times tid, og klokken 11.00 lukker pladsen igen – og det er der en ganske god grund til.

Klokken 11.30 mødes deltagerne i årets optog nemlig ved savværket, og traditionen tro er optoget delt op i to kategorier, en for børn og en for voksne - i forhold til konkurrencen om årets bedste indslag.

Ved High Noon, altså klokken 12.00, går det så løs med optoget, og det er altid et festligt, sjvt og herligt syn at se, hvad de farverige deltagere nu har fundet på af løjer.

Klokken 13.00 åbner festpladsen igen, og klokken 15.30 afvikles der en borddækningskonkurrence i festteltet. Konkurrencen kører frem til 16.30, hvor pladsen lukker, så folk kan komme hjem og finde festtøjet frem.

God mad, god musik – sæt i gang

Klokken 18.00 slår arrangørerne, Kollemorten Sommerfestudvalg, igen dørene op til festteltet – og så skal der hygges og festet igennem.  Selve festen starter klokken 19.00, og her bliver folket præsenteret for dagens vindere af optoget og borddækningskonkurrencen.

Man kan til aftenfesten bestille en buffet, der leveres af Madomhu, og musikken til den efterfølgende fest leveres af Salling Schmidt og Vissing, en rutineret pop & rock- trio, der nok skal få gang i danseskoene hos kollemortenfolket.

Vores LokalAvis ønsker Kollemorten en rigtig god sommerfest – og mon ikke fotografen kigger forbi med kameraet.