Kom ind og hør om året der gik i Danmarks Største galleri i det fri 

Kunst & Skulpturdagen starter med den traditionelle fernisering i teltet på Torvet klokken 15.00, hvor formanden for Skulpturbyen, Jørgen Lundsgaard samt andre gode folk fra bestyrelsen vil fortælle om årets og livets gang i foreningen.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GIVE: Det har gennem mange år været en fast tradition, at Skulpturbyen er første punkt på dagsordenen, når Give Handel og Erhverv, Give Udviklingsråd og Skulpturbyen inviterer til Kunst & Skulpturdag i Give om sommeren. 

-Foreningen går nu ind i sin 19. sæson med skulpturer i Give by. Interessen for og beundring af vort og byens store vartegn "Solhjul" bliver stadig større, og besøgspladsen bliver brugt en del. Den store skulptur er grundlaget for byens logo - skabt i samarbejde mellem Skulpturby Give. Give Handel & Erhverv og Give Udviklingsråd, fortæller Skulpturbyen formand, Jørgen Lundsgaard. 

25 nye værker på plads 

Han kan ydermere oplyse, at man i den nye sæson har 96 skulpturer på 76 placeringer - 19 kunstnere har leveret 25 nye værker, og man har sagt farvel til 17 værker, ligesom en del har fået nye pladser.  

- Kunstnere fra hele landet, heraf 9 nye, udstiller velvilligt deres kunstværker i vort galleri, så en stor tak til dem. Skulpturerne er sammen med et aktivt handels- og erhvervsliv med til at sætte Give på landkortet som "Danmarks største galleri - i det fri". De fleste skulpturer er til salg og vi gør på forskellig vis vort til, at der sælges skulpturer.  

3 gratis skulpturvandringer på programmet 

Lundsgaard opfordrer folk, lokale som udefra kommende, at man giver sig selv en kunstnerisk oplevelse. 

- Gå ud og se på skulpturerne eller gå en tur og nyd dem rundt om i byen eller på besøgspladsen ved "Solhjul". Vi har gjort det nemt for folk, man kan bare følge kortet på side 4 i kataloget. Vi tilbyder guidede skulpturvandringer den 20. juni, den 17. juli og den 22. August, alle med start kl. 18:30 fra Huset på Rådhusbakken 9. Her uddeler vi vores katalog og en malebog for børn - og det er gratis. Det er også muligt at købe en guidet rundvisning, oplyser Lundsgaard. 

I forbindelse med ferniseringen i teltet vil Skulpturbyen traditionen tro være værter med lidt godt til halsen og ganen. 

 

Ferniseringen foregår vanen tro i teltet på Torvet. hvor der altid er god, hyggelig stemning.Foto: Jim Hoff