Læserbrev: Der er så dejligt ude på landet…

Af Birgitte Nissen og Viggo Melbye Larsen, Bavnevej 13, V. Smidstrup, 7323 Give

Tænk at være så privilegeret at bo midt i noget af Danmarks smukkeste natur, hvor istiden for millioner af år siden satte sit aftryk. Hvor kronhjorte, rådyr, ræve og grævlinger beriger hverdagen med hyppige besøg. Hvor en mangfoldighed af fugle besøger foderbrættet i vinterens løb, og hvor freden og roen er en lise for sjælen i en travl hverdag. Jo, der er i sandhed dejligt ude på landet… Herude har man ro til at undre sig… og det er lige præcis det, vi gør her i det smukke sneklædte landskab.

Vi undrer os over, at Vejle kommune kan kategorisere veje i: ”Vinterklasse 1,2,3 og 4”, hvor ”vinterklasse 4” er veje, der IKKE bliver ryddede for sne (jævnfør Vejle kommunes hjemmeside) Vi er fuldt ud klar over, at vores lille kommunale vej ikke har første prioritet, når nu både kommune, politi, snerydningsmandskab, militære bæltekøretøjer med flere FULDSTÆNDIG er blevet overraskede over snefaldet onsdag d.3. januar, skønt det var varslet en uge i forvejen.

Herude er vi vant til at vente, og vi venter stadigvæk.

Venter på sneploven, på skraldebilen og på en god snak med Vejle Ressource og Genbrug om tømning af containere. ”Stil plasticsække med affald ud til vejen”, får vi besked på, når vi kontakter Vejle Ressource og Genbrug, og SIKKE da en fortrinlig ide, for alle naturens gnavere er meget sultne i disse dage, og så kan vi jo passende ”fodre” dem ved samme lejlighed.

Vi undrer os over, at vi 10 dage efter snefaldet stadigvæk er nødt til at sætte vores lid til den lokale landmand og hans John Deere med frontskovl for at kunne forcere sneen og rydde, så skraldebilen kan komme frem, og renovationsarbejderne ikke skal sætte deres førlighed på spil.

6. december 2023 var der også snefald på denne Vejle kommunes kategori 4 vej. Beboerne fik da besked på, at man blot ”sprang en tømning over. Altså 2 gange manglende tømning af affald på 1 måned. Vi bliver konstant advaret, når vi foran Pc’en begiver os ud på nethandel: ”Pas på – I får ikke den vare, I har betalt for”. Nu kan vi jo så sidde her på vores kategori 4 vej og undre os over, om vi slipper billigere i ”kommuneskat”, når vi har betalt for en vare, vi ikke har fået leveret.

Der er så dejligt ude på landet – husk blot, at unge mennesker ikke kan låne penge til huskøb på kategori 4 veje, og at man derfor ikke kan sælge sit hus.

Der er så dejlig ude på landet – husk dog, at det kræver 2 biler pr husstand, da der IKKE kører nogen som helst form for offentlig transport på en kategori 4 vej

Der er så dejligt ude på landet, husk dog, at det er her, politikkerne bestræber sig på at afvikle i stedet for at udvikle og derfor benævner vejene kategori 4 veje.

Der er så dejligt ude på landet, og hvis der er nogen af jer, der er i tvivl, så slå et smut ud på Bavnevej i V. Smidstrup for ved selvsyn at opleve vores skønne natur, men HUSK snekæder og pigsko og vær meget opmærksom på overfyldte containere i vejsiden.

 Viggo Melbye Larsen og Birgitte Nissen