Læserbrev: Hvad skal der til for at genåbne pølsevognen på Bøgetorvet i Give?

Læserbrev af Rune Bønnelykke - Medlem af Vejle Byråd

Den trofaste pølsevognsbygning står fortsat tom.

Og spørgsmålet forbliver: Hvad skal der til for at genåbne pølsevognen og genoplive dens karakteristiske dufte og smagsoplevelser?

Hviler pølsevognens fremtid på beslutningen om dens bygning? Forbliver bygningen en kommunal ejendom, eller er der købere?

Hvad tænker borgerne i Give?

Vejen til en genåbning kræver en modig sjæl, en entreprenør med et lidenskabeligt ønske om at servere velsmagende pølser og skabe et mødested. Det er selvfølgelig en satsning, der kræver viden om både drift og madlavning samt evnen til at forstå byens liv og lokale værdier.

Kunne pølsevognen trives, hvis den indarbejder lokale råvarer og måske traditioner? En menu, der hylder lokale smage og inspirerer til en følelse af stolthed over det lokale, og som kunne tiltrække både lokale og besøgende.

Eller er det for meget forlangt af en pølsevogn!?

Endelig spiller fællesskabet en helt afgørende rolle. Pølsevognen er mere end bare et sted at spise – den er et samlingspunkt, der bringer folk sammen. Ung som gammel, lokale borgere, lokale virksomheder og ikke mindst foreninger kan støtte genåbningen gennem engagement, omtale og ved at vise deres opbakning.

Kan pølsevognen atter blive en kulinarisk og social oase i byen?

Det er lidt af et puslespil, hvad der skal blive af Gives gamle pølsevogn på Bøgetorvet. Grafisk design: Daniel Hoff