Louise og Dennis er helt klar på Give: Her er REMA 1000's nye købmandspar

Fortællingen om forvandlingen af Aldi i Give til Rema 1000 når nu faktuelle højder, idet vi her på avisen nu kan melde ud, hvem der bliver butikkens købmand, når den snart forhenværende ALDI-butik i det nye år åbner som en Rema 1000 butik. En lokal pige får ansvaret, og hvem det er, kan du læse her.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

BUTIKSLIV: Nu er det ganske vist” Rema 1000 flytter ind i Aldi-butikken i Give i forbindelse med at Rema 1000 har købt godt 60 Aldibutikker i Danmark. Og det bliver med en lokal pige som købmand, idet Louise Concordia Hansen (født Vibjerg) har købt sig ind i den nye Rema 1000-afdeling i Give.  

Hun kommer oprindeligt fra Thyregod og bliver selvstændig købmand som en franchise under Rema 1000. Med på holdet har hun sin ægtemand, Dennis, der vil få titel af souschef i butikken i Give –et setup de er vant til, idet de i dag arbejder under helt samme vilkår i Remas 1000 i Solbjerg.  

Stor grad af selvstændighed 

- Det er en stor lettelse at kunne melde ud officielt, at det bliver mig, der bliver den nye Remakøbmand i Give. Vi har vidst det i et stykke tid, men vi har skullet holde det hemmeligt, indtil alle ting faldt på plads med Konkurrencestyrelsen osv. Vi glæder os begge to helt vildt til at komme i gang her i Give, og vores to børn, Laura på 12 og Oliver på 16, glæder sig også vildt meget til at komme “hjem” her til området, hvor vi har vores venner og familie, siger Louise.  

Da hende og Dennis så, at Remas skulle overtage Aldi i Give – og at man derfor søgte en købmand til at løfte opgaven, var de ikke i tvivl: Den søger vi, det er her vi skal hen.  

- Egentlig skriver man en 5-års kontrakt med Rema, når kan køber sig ind som købmand i en af deres butikker, og der har vi været i halvandet år nu. Men her gav det god mening både for Dennis og mig, at vi rykkede til Give. Rema ser meget gerne, at deres butikker har købmænd, der er lokale, og som kender lokalområdet, fordi Rema også vil være en del af det lokalsamfund, de er i, og derfor fik jeg lov til at komme til Give, forklarer Louise.

 

At være købmand er rent hjerteblod 

At man netop er selvstændig købmand, naturligvis indenfor de rammer, som Rema 1000 har sat op, som købmand i Rema 1000 giver stor mening for Louise og Dennis.  

- Vi er købmænd helt ind i knoglerne. For os handler det om hjerteblod. Vi er jo ikke ansatte, det her er vores levebrød, og det er op til os, at gøre det så godt, at vi kan leve af det. Det er os, der står for driften, det er os, der skal sikre, at det bliver en succes, og derfor investerer man som Remakøbmand også massevis af timer og ressourcer i det her. Det er også derfor, at Rema 1000 er så populær blandt kunderne, pointerer Louise og Dennis.  

Byens kommende købmand brænder faktisk så meget for sit fag, at hun selv til sit bryllup tog telefonen midt i taler og hygge, da der lige var en situation i hendes butik, der skulle klares.  

- At være købmænd er hele vores liv. Det er en livsstil, og vi brænder for det, og den indgangsvinkel tager vi 100 procent med til give, lyder det samstemmigt med smil i øjnene fra Louise og Dennis. 
 

Fra Døgneren i Thyregod til Rema 1000 i Give 

Louise er som sagt fra Thyregod, hvor hun startede med at arbejde i Døgnkiosken hos Ivan og Inge-Lis. Egentlig ville Louise være frisør, men hun endte så i Snejbjerg hos en Aktiv Super, hvor hun blev uddannet salgsassistent – og så var købmandsgenet ligesom tændt. 

Derefter gik turen til OK Plus Benzin, hvor hun var i 11 år, inden hun fik job i Aldi.  

- Her arbejdede jeg faktisk i Give i 2014-2015, altså inden butikken blev bygget om. Så man kan sige, at købmandseventyret startede i Give, og nu kan det så blive her, hvor vi finder vores arbejdsmæssige endestation. Det er da lidt sjovt, pointerer Louise og Dennis.  

Flytter til Give hurtigst muligt 

De bor pt. i Juelsmindeområdet, og de er i disse dage på husjagt i Give, mens deres hus i Juelsmindeområdet nu er sat til salg. 

- Det er helt naturligt for os, at vores næste destination hedder Give, den er hele familien med på. Vores søn Olier er pt. ungarbejder i vores butik i Solbjerg, og det skal han da også være i Give, mens vores datter Laura næsten altid er at finde i butikken.  På den måde kan man godt sige, at det er en familiebutik, og det vil det også blive i Give, når vi åbner her.  

Skal ud at finde 40 ansatte 

- Vi skal snart i gang med at bygge holdet op, som skal servicere kunderne i Give, og det bliver et stort hold på omkring 40 medarbejde, ungarbejdere inklusive. (Aldi i Give har pt. 9 ansat, red.) VI har en stærkt værdibaseret ledelse, der tror meget på det enkelte mennesker, og det har vi med i tankerne, når vi bygger det nye hold op hen over vinteren. Vi skal have medarbejdere, der vil være med til at gøre en forskel, og vi har også plads til ansatte under 18 år, ligesom vi hjertens gerne tager flexjobbere ind. Det er af stor værdi både for os som butik og for de ansatte.  

- Og i og med vi skal have 40 ansatte, så åbner der sig snart nogle muligheder for de unge her i området for et godt fritidsjob – og det er også en del af vores værdier i forhold til at være en god lokalt funderet butik, siger Louise.  

Louise og Dennis Concordia Hansen kommer til at stå i spidsen for Rema 1000, når butikken åbner i Give i det nye år. Louise som købmand, og Dennis som souschef. Foto: Jim Hoff 

Vil være en god lokal medspiller 

Hun har selv været med til at præge opbygningen af den nye butik, da der skulle laves nye tegninger. 

- Der skal rykkes en del rundt på tingene, og vi skal have nyt inventar ind. Rema har for eksempel ikke kød på væggene som Aldi har det – det skal ned i kølefrysere på gulvet. Nu er det jo en ret ny butik, som er ganske fin, men alligevel skal der ske nogle forandringer, inden vi er klar til ar rykke ind som Rema 1000 butik med det velkendte koncept. Dennis får hovedansvaret for grøntafdelingen, som jo er et af vores helt store profilområder, og vi ved, at vi har nøjagtigt 11 dage fra Teknik og Indretning er færdige med butikken, til vi skal åbne. Den nøjagtige dato kender vikke endnu, men vi ved, at der vil blive en rum tid, efter at Aldi har lukket, at butikken vil stå lukket som følge af ombygning, fortæller Louise. 

I og med at man er selvstændig købmand, så har man også mulighed for at være en vigtig lokal medspiller, eksempelvis i forhold til sponsorater i de lokale foreninger. Og det er noget som Louise og Dennis allerede i forvejen har godt gang i Solbjerg – og som de også vil dyrke i Give.