Målfestival på Waldstadion: Efter en blændende 1. halvleg slap Give grebet – og det kunne have kostet

Der var flere nedslagspunkter i dagens 7-målsaffære mellem de to JS-hold fra Give og Fredericia. Debut til keeper Anders Hauge, Kris Larsen scorede på 1. boldberøring og så står det klart, at selv mod et bundhold er der ikke råd til at slappe af.

AF Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Efter en lidt uheldig 1-1 i VB i tirsdag kunne Gives JS-mandskab igen sætte 3 points ind på kontoen, da de grønne lørdag eftermiddag besejrede rækkens nr. 8 fra Fredericia fF med underholdende 4-3 efter en pauseføring på 2-1.

På en dag hvor regnen væltede ned over Waldstadion, topleverede Give i en blændende 1. halvleg, hvor kombinationerne flød sikkert og hurtigt og efterlod gæsteholdets spillere halsende bagefter i flere situationer. Det var flot fodbold – simpelthen.

Jakob Kristensen bragte Give på 1-0 i det 18. minut på et flot hovedstød på en fin bold fra Frederik Lyhne, der på dagen blev hyldet for 50 kampe for Give Fremad. 10 minutter efter var Fredericias klart bedste mand, Wanda Ncube på spil, da han udlignede til 1-1, men heldigvis havde kampjubilaren flere godter med i posen til sine offensive kolleger.

I det 42. minut serverede Lyhne en ny sukkerball, igen til topscorer Jakob Kristensen, der ikke svigtede. Den pivhamrende farlige Giveangriber scorede sikkert til 2-1 – og så var der pause.

Kampen gav debut til den nye målmand i Give, 19-årige Anders Hauge, der er kommet fra VBs U19-liga. Foto: Jim Hoff

X-factor i lørdagsregnen

Troede man, at Give ville komme ud og tromle gæsterne ned under det smukke græstæppe på stadion, skulle man blive meget klogere. Lige så skarpe og fokuserede Give havde været de første 45 minutter, lige så slingrende og uskarp var præstationen i 2. halvleg, hvor gæsterne fik alt for gode arbejdsbetingelser.

Efter 7 minutters spil af 2. halvleg var det igen Wanda Ncube, der var på spil og udlignede til 2-2.  En vanvittig stærk angriber med masser af fysik og x-factor. Og med niveau til end el mere end jyllandsserien.

X-factor det har også Gives Kristoffer Larsen. Han har grundet skade og blindtarmsoperation været ude af Give første 4 kampe, men i det 60. minut kom han på banen til sit comeback – og 2 minutter senere stod den kompetente offensivspiller med begge arme hævet højt i vejret, mens holdkammeraterne kastede sig jublende over ham.

På sin første boldberøring havde ”Kris” nemlig banket Give foran 3-2 med et flot veltimer skud fra 14 meter helt oppe i det ene målhjørne. Og så førte Give for 3. gang i den dyst. Det var angrebskollega Jakob Kristensen, der havde sat sin indskiftede makker op til målet.

Gives topscorer Jakob Kristensen brillerede med to fine mål og en assist - og blev kåret til Man of The Match. Foto: Jim Hoff

Knudsens Panenka blev grebet ud

Men Ff’erne kom tilbage  - igen. Blot 2 minutter efter udlignede Jonas Ottesen til 3-3 – og så var vi lige vidt. Lige lidt fodboldhistorie: I 1976 afgjorde tjekken Panenka EM-finalen mod Vesttyskland med sit legendariske straffespark. Den historie kender Gives faste straffesparksskytte, Nikolaj Knudsen også, så da Give fik tilkendt et straffe efter 70 minutter, forsøgte Knudsen sig med Panenka-udgaven fra 11-meterpletten. Men den version kendte Fredericiakeeperen også, så han blev stående midt i målet og greb bolden med legende lethed  - og et stort grin.

Op på hesten Give og Knudsen, og det kom de også takket være et godt samarbejde mellem to af holdets unge fremadstormende gutter. Indskiftede Malthe Pedersen servicerede i det 78. minut Simon Vilstrup med en flot tilkæmpet bold, og kantspilleren med det tørre hug svigtede- Han piskede bolden gennem regnbygerne ind i Fredericianettet – og denne herlige scoring skulle også vise sig at bliv sejrsmålet. 4-3 til Give efter en meget underholdende affære.

Nikolaj Knudsen forsøgte sig med en såkaldt Panenka på straffe - men blev grebet ud. Foto: Jim Hoff

Mental svær opgave mod bundholdet

Givetræner Kasper Bach-Jensen var da også tilfreds med resultatet og faktisk også med sine spilleres tilgang til kampen.

- Vi vidste, at det ville blive svært. Fredericia er bedre end deres placering i tabellen viser, og de har et par spillere, der kan afgøre kampene. En for os mental svær kamp. Jeg synes, at vi spiller en flot første halv time, og vi vågner også lidt op igen da Fredericia udligner til 1-1. Vi havde lidt mas med deres 10’er, og deres 9’er faldt en del ned i banen og skabte en del uro og rum til sine medspillere. Derfor sadlede vi om til 3-5-2 i pausen og satte Kasper Larsen ind i forsvaret for at få noget mere styring på defensiven, siger Kasper Bach-Jensen.

Presser for dårligt i 2. halvleg

Men Give fandt ikke rytmen som hold i 2. halvleg, og det skyldtes ifølge Kasper Bach-Jensen flere ting.

- Vores 1. pres manglede, og vores midtbane kom til at stå for langt tilbage i deres pres. Derfor betød,  Fredericia fik for meget plads, og at vi ikke kom til et hænge rigtigt sammen. Vi var heller ikke skarpe nok i kommunikationen omkring Fredericias dødbolde, hvor de får for let spil. Heldigvis var vi skarpe nok offensivt til at få scoret nok mål til at vinde, pointerer Givetræneren, der har ros til holdets nye keeper Anders Hauge, der er en anderledes type end Jan Rasmussen.

- Hauge gør det fint i sin debut i dag, han spiller jo langt fremme på banen og bliver nærmest en ekstra markspiller for os. Han bliver spændende at følge. Også en fin præstation af Malthe Pedersen i dag. Det bedste vi har set fra ham længe efter han er kommet tilbage efter sin skade.

Alt i alt en godkendt præstation

Man of the match blev den dobbelte målscorer Jakob Kristensen, men generelt roser Kasper sine spilere for at levere en god indsats, selv om man tog lidt vand ind i de sidste 45 minutter.

- Alt i alt en godkendt præstation, også når man tænker på at vi har Jeppe Jørgensen ude med skade, Kasper Larsen  må starte ude (bøvl med ryggen), Jonas Østergaard er skadet, og så manglede vi også Thomas Moise og Pelle.  Rasmussen.

På torsdag skal Give til Esbjerg for at møde rækkens absolutte tophold fra EfB, der har 12 points efter 4 kampe.

- Et stærkt hold med mange kvaliteter, hvor vi kan stille op uden at være favoritter. De er gode, en vi har også spottet nogle områder, hvor vi kan gøre indt på dem, så vi er bestemt ikke uden chancer, lyder vurderingen fra Kasper Bach-Jensen.

Senere kan du her i avisen læse et interview med Gives nye keeper, Anders Hauge, der bestemt er et interessant tilskud til målmandsgruppen i klubben.