Markant ejerskifte: MesterByg A/S er ny ejer af Murer & Tømrermester Torben Bruun

Efter 12 år som selvstændig murer- og tømrermester i Give har Torben Bruun valgt at sælge sin virksomhed MesterByg A/S, der er ejet af Torbens kollega gennem mange år, Jesper Thingholm. Hvad fremtiden byder på for Torben står endnu hen i det uvisse. Men det bliver næppe i byggebranchen, han kommer til at slå sine folder.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

ERHVERV: I 2011 startede tømrer- og murermester Torben Bruun op i Give som selvstændig, og i den tid har han været en aktiv spiller i håndværkerbranchen i Give, hvor han overtog Bjarne Vibjergs tømrerforretning. I 2018 byggede han nyt værksted på Dyrskuevej 14 i Give, og derudover har Torben gennem de sidste år været en meget aktiv medspiller i Give Handel & Erhverv, hvor han har været tovholder på en lang række praktiske opgaver.

Torben har boet i Give siden 2011 sammen med sin kone Majbrit og deres tre børn, hvor de kom til byen fra Ølgod, Det er planen, at Torben og familien vil blive boende i Give.

Sideløbende med at Torben har formået at udvide sin virksomhed, har han de sidste år taget en række uddannelser, og det er her, han har fundet inspirationen til at søge videre i sit arbejdsliv – nu endnu mere motiveret med salget af sin virksomhed. Et salg der på mange måder slutter cirklen i Torbens arbejdsliv. For det er ikke en hr. hvem-som-helst, han har solgt sit firma til.

Nu er cirklen sluttet

- Jeg har fra den 1. september her i 2023 overdraget firmaet til Jesper Thingholm, der har drevet MesterByg A/S i flere år, og som nu har købt mit firma. Jesper og jeg er gamle kollegaer fra før, vi begge blev selvstændige. Vi har kendt hinanden i 15 år og har begge arbejdet som tømrere i Ølgod. Vi har også begge arbejdet i MesterByg, dengang der var en anden ejer end Jesper, så når nu Jesper overtager mit firma, kan man da sige, at cirklen er sluttet, siger Torben og fortsætter:   

- Jeg er utroligt glad for, at Jesper vil køre firmaet videre sammen med sit firma, da jeg ved, at vi har samme syn på mange ting, og at han er en mand, som man altid kan regne med. Jeg kan derfor trygt anbefale ham til kunder, samtidig med jeg ved, at mine dejlige medarbejdere får den bedst mulige fremtid.

 Torben Bruun har været en god mand for Give Handel og Erhverv de sidste år, hvor han har været god til at finde på aktiviteter til byevents. Her er det en række børnehavebørn, der maler en cykelgolfkasse. Foto: Jim Hoff

To firmaer med samme værdier

Jesper og Torben har gennem den sidste tid gået og småsnakket lidt om en eventuel overtagelse, fordi Torben havde lyst til at komme videre rent karrieremæssigt.

- Efter nogle gode snakke, og hvor jeg lige tyggede lidt på Torbens forslag og fik det vendt med min kone Jane. Og det er meget naturligt, da vores firmaer rent værdimæssigt minder meget om hinanden. Derudover får jeg nu en mulighed for at udvide mit forretningskoncept. MesterByg arbejder meget med nye huse, men med implementeringen af Torbens firma får jeg nu også mulighed for at gå mere ind i renovering af huse, siger Jesper Thingholm. Der bor i Ølgod, hvorfra hans firma har hovedsæde.  

Har pt. ikke nyt job på bedding

For Torben var det naturligt og glædeligt, at det blev Jesper, der overtog hans firma, i det de rigtig meget deler de samme værdisæt som virksomheder, hvor man både håndterer opgaver som murere om tømrere som en samlet stærk enhed.

- Jeg er glad for, at Jesper var klar til at overtage mit firma, nu da jeg har ønske om at prøve noget andet. Lige her og nu har jeg ikke noget på bedding, men det må gerne være et job, hvor jeg kan bruge min nye uddannelse indenfor akademisk ledelse. Og så skal det meget gerne være et job udenfor byggebranchen. Det skal bare gerne være noget helt nyt, understreger Torben, der påpeger, at han har været rigtig glad fort sine 12 år som selvstændig i Give, og at han håber, man vil tage godt imod Jesper og hans folk.  

Omsatte for 15 millioner i 2022

Her i starten vil Torben være lidt med på sidelinjen i det nye firma, der her i Give får navnet ’MesterByg Torben Bruuns Efterfølger’. To af de nuværende fire ansatte hos Torben Bruun følger med over i det nye firma, én af de nuværende ansatte skal ind til militæret, mens en anden snart er udlært, og skal ud at søge nye græsgange. Selv har Torben ret meget ro i maven, selv om han pt. ikke står med et nyt job.

- Det skal nok komme. Lige nu handler det om at få afviklet tingene i god ro og orden. Jeg er rigtig glad for, at mine ansatte kan fortsætte hos Jesper, og der er også lagt op til, at kunderne mærker så lidt som muligt i forhold til ejerskiftet. Og så vil jeg gerne pointere, at årsagen til, at jeg sælger mit firma, ikke handler om dårlig økonomi. I 2022 omsatte firmaet for 15 millioner kroner og de tal kommer fra opgaver rigtig meget baseret på lokale kunder. Nej, det handler simpelthen om, at jeg gerne vil ud og prøve noget andet.

 Når der er fest i bymidten, er Torben Bruun meget ofte med - både som ham der tager ansvar for, at det praktiske kører, og som den glade legeonkel, der gerne lige flikker et par stylter sammen til ungerne. Foto:Jim Hoff

Har savnet kolleger og sparringspartnere

- Jeg har de sidste 4 år som sagt taget uddannelse i akademisk ledelse med flere forskellige fag som ledelse, økonomistyring osv., og det er de ting, jeg nu håber at kunne komme ud og bruge i en større organisation. Jeg har også savnet at have kolleger, at være del af noget større og at have den daglige sparring. Her har jeg jo siddet for bordenden med hovedansvaret og skullet træffe alle de store beslutninger selv – her kunne det være spændende at blive en del af et team, siger Torben.

Han startede i lære som tømrer i 1998 og har efterfølgende også taget uddannelsen som murer, så han har haft sin andel af værktøj i hånden.

- Nu har jeg arbejdet med søm og skruer i 25 år, så nu synes jeg egentlig, at tiden er inde til at skifte spor. Jeg håber da at jeg i mit netværk har oparbejdet så godt et ry, at der er nogen der får øje på mig eller kan anbefale mig.

Når Jesper 1. september overtager Torbens firma, bliver det således, at folkene kører ud fra MesterBygs værksted i Blåhøj. Torben beholder indtil videre sit værksted på Dyrskuevej, hvor han kan gå og hygge sig med lidt.

- En gang træmand, altid træmand, lyder det fra Torben med et skævt smil.

Værksted i Ølgod og Blåhøj

Jesper Thingholm er tidligere projektleder hos MesterByg, og da den daværende ejer var ved at være klar til et generationsskifte, tog Jesper over i 2020. Firmaet har 12 ansatte plus Jespers kone, der arbejder med indretning af firmaets udstillingshuse, sørger for events og er piccoline osv. Parret bor i Ølgod, hvor man også har et værksted, ligesom man også har værksted på Stigbjergvej i Blåhøj.

- Vi overtager Torbens område og kører videre med de aftaler og de opgaver, som Torben er i gang med, og derudover arbejder vi i en radius, der svarer til en cirka times kørsel fra Brande, siger Jesper.

Han og Torben holder reception i anledning af forretningsoverdragelsen fredag den 8-9-2023 fra kl. 11.00 til 17.00 på Dyrskuevej 14j, hvor man er velkommen til at kigge forbi. Torben har sørget for en leveringsdygtig pølsevogn og lidt at drikke, så der kan blive sagt både goddag og farvel på den bedste måde.

 Pr. 1. september overtager Jesper Thingholm Torben Bruuns tømrer- og murerforretning. De to har kendt hinanden gennem branchen i 15 år, og Torben er meget tryg ved at overlade sit firma til Jesper. Foto: Jim Hoff