Markant opgradering af spillertruppen: Give HK mener det alvorligt 

Når den nye håndboldsæson går i gang hen i september 2024, stiller Give HKs 2. divisionstrup med en stærkt forbedret trup – og en væsentlig bredere trup end i den foregående sæson. Truppen forstærkes af både 1. divisionsspillere samt en ligaspiller. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

HÅNDBOLD: Give HK har de sidste måneder arbejdet målrettet på at få strikket den nye divisionstrup sammen til den kommende sæson. På bagkant af en sæson med mange skader og en for smal trup har man i den sportslige ledelse sat overliggeren en tand højere både mht. kvaliteten og bredden i truppen.  

Det fortæller eliteudvalget i Give HKs formand Henrik Henriksen, som her afslører navnene på de nye spillere, man har indgået aftaler med til den nye sæson. Pånær én af spillerne, hvis navn hemmeligholdes til håndboldsæsonen i ligaen er slut. 
Spillerne vil blive præsenteret ved klubbens pokalkamp mod ligaholdet fra SønderjyskE i Vestjysk Bank Arena den 8. maj.  

Ligaspiller til Give 

Henrik kan oplyse, at der er tale om følgende spillere:  

Jeppe Bromerholm, venstre fløj. Kommer fra Skjerns Akademi og har haft kampe på ligaholdet. 

Emil Pil, venstre back, kommer fra Rækker Mølles 1. divisionshold. 

Jakob Stork, stregspiller, tidligere Grindsted, Stævnet og Højs 1. divisionshold. 

Rasmus Secher, venstre back, kommer fra Nr. Djurs 2, divisionshold.   

Mads Høj, højre back, kommer fra Rækker Mølles 1. divisionshold. 

Lasse Maarberg , keeper, kommer fra Rækker Mølles 2. divisionshold 

Mister X, højre fløj, kommer fra et jysk ligahold. 

 

4 nye stærke spillere er på vej til Give – her får det et kig på 3 af dem. Fotocollage: Jim Hoff

7 nye spillere – indtil videre 

Jakob Stork, Lasse Maarberg og Rasmus Secher er tidligere blevet præsenteret ved erhvervsklubbens spisninger.  

Der er i skrivende stund altså tale om 7 nye spillere, hvoraf en del kommer med erfaring fra 1. division plus som sagt Mister X, der skifter ligahåndbold ud med 2. division i Give HK.  

Overordnet set må der være tale om en klar forstærkning af truppen, og de benævnte spillere vil naturligvis blive præsenteret mere udførligt her i Vores LokalAvis op til den nye sæson. 

Dygtigt og grundigt forarbejde 

Cheftræner Erik Flak er glad for, at man nu er godt i gang med at “lukke hullerne” i truppen, som han formulerer det. 

-Det er dejligt at få fyldt truppen med både bredde og kvalitet. Jeg er godt tilfreds med de spilere, der indtil videre er lavet aftaler med. Godt arbejde af vores scout, Christian Skagen Pedersen, og eliteudvalgsformand Henrik Henriksen. Der er blevet lavet et grundigt stykke forarbejde, der er ført lange gode og konstruktive dialoger med spillerne, så vi ved at de passer ind, både håndboldmæssigt og på det menneskelige plan, konstaterer Erik Flak.  

Han løfter her sløret lidt for, hvad det er for nogle spillere rent typemæssigt og håndboldmæssigt, klubben har lavet aftaler med 

Kvalitet med begge ben på jorden 

-Emil Pil, venstre back, har været stamspiller på Række Mølles 1. divisionshold, en gennembrudsstærk og boldstærk spiller, der er helt nede på jorden. Han er en rigtig holdspiller med store spidskompetencer i kontraspillet. 

-Mads Høj, også fra Rækker Mølles 1. divisionshold, er en type vi har manglet siden Anders Orning stoppede. Det har betydet, at vi har drevet lidt rovdrift på Simon Madsen og Mikkel Molbech på den plads. Mads har prøvet meget i sit håndboldliv, han har spillet i Norge, Frankrig og Danmark, Han er startet på politiskolen i Vejle, og han kommer til Give for at gøre en forskel og for at opnå noget med holdet. Han har købt 100 procent ind på vores projekt, og her får vi en vurderingsstærk spiller, der er helt nede på jorden. Som mange andre af de spillere, vi har talt med, er han også tiltrukket af den store opbakning, der er til håndbolden i Give. 

-Jeppe Bromerholm komme fra Akademiet i Skjern og han har selv kontaktet os. Det er en herlig jordnær gut, der er vant til gamet, og med tilgangen af Jeppe har vi nu endnu en dygtig og ærgerrig fløj. En teknisk stærk og fysisk stærk spiller, der på mange måder minde rom en bagspiller. 

Gæve gutter til Give 

-Alt i alt har vi fået nogle gæve træningsparate gutter ind her, og jeg er sikker på, at de vil falde godt ind i truppen. Med hensyn til vores nye mand fra ligaen, kan jeg som sagt ikke nævne navnet, men lad os blot konstatere, at det er en aftale, som jeg er rigtig glad for, og som vil få håndbolddanmark til at kigge med forundring og misundelse mod Give. At vi kan lande en spiller fra den hylde, det er vildt nok, lyder det fra Erik Flak med et stort smil. 

Det er som sagt hensigten, at de her 4 nye spillere skal præsenteres, når Give HK møder SønderjyskE i pokalen onsdag den 8. maj i Vestjysk Bank Arena, så endnu en god rund til at møde op til pokalbrag” 

Gives cheftræner Erik Flak er godt tilfreds med tilgangen til truppen 2024-25 og karakteriserer de nye spillere som folk med både fine håndboldkvaliteter og gode menneskelige kvaliteter. Foto: Jim Hoff

 Fysisk bomstærk stregspiller på plads i Give. Læs mere her

Ny keeper og ny bagspiller på plads i Give HK