Megahyggeligt: Til julebal i Grønbjerg-Nisselund

Der var besøg af både julemanden og gårdnissen, da Lokalrådet i Grønbjerg-Langelund inviterede byens børn med dertil hørende forældre til juletræsfest i Elkjærhallen.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

JUL PÅ LANDET: Det var et smukt og godt tænkt initiativ, som Lokalrådet i Grønbjerg-Langelund lancerede lørdag den 16.december, hvor der blev inviteret ind til en rigtig hyggelig juletræsfest for områdets børn med ældre påhæng og det løse, som man siger, smiley.  

Det store flotte juletræ, der var et bytorv i en større provinsby værdig, var rejst i den ene ende af hallen, og da børnene ankom, var vinduerne ned til hallen dækket til, så de ikke kunne se det smukke juletræ.  

Da dørene ned til halen så gik op, kunne børnene og de mere impulsive af de medbragte forældre udbringe et benovet ‘waugh’, og det kunne de så lige gange med 10, da en vis rødklædt hvidskægget herre dukkede ud fra mørket med et højt og jovialt ‘ho-ho-ho' og et ‘glædelig jul, alle sammen'.  
Og så blev det lige pludselig jul i Grønbjerg-Langelund, skal vi hilse at sige.  

En julemand i gavehumør, ja da 

Efter runden med indledende julemandskrammere og selfies (mest børnenes mødre) stod der dans om juletræet på programmet. Endnu engang fik vi klarlagt, at nissen sidder på loftet med sin julegrød højt fra træets grønne top, hvor julen varer lige til påske.  

Efter disse musikalsk og fysiske toppræstationer var julemanden i gavehumør, så der blev uddelt godteposer til alle børnene ad libitum, og herefter åbnede cafeteriet, med Sara og Jens ved disken, for salg af æbleskiver med dertil hørende julerelevant nedskylningsvæske.  

Der var run på, skal vi hilse at sige. 

 

Synliggørelse og positive historier 

Joan Kjølhede Hartvigsen Hersø fra lokalrådet kunne fortælle, at dagens fine tiltag var et led i den synliggørelse og positive historiefortælling af området, man skal til at have endnu mere gang i. Ikke mindst set i relation til det vigende børnetal på den lokale skole, Elkjærskolen.  

- Vi skal ud at fortælle alle de gode historier herudefra, for vi har et godt og stærkt lokalsamfund med helt fantastiske rammer på og omkring vores skole. Og som et led i den positive historiefortælling, skal vi lave arrangementer som denne her i dag, så folk kan se, at der er liv i os, lød pointen fra Joan. 

-Julemanden er altså for tynd 

Der var delt godteposer ud til 35-40 børn, og avisens udsendte julemandsmedarbejder fik et lyninterview med tre af de søde og glade børn, Signe, Frida og Ingrid fra 1., 2. og 3. klasse. 

- Inden vi kom herop, har vi leget med Lego i 3 timer, det var sjovt. Men det er også megahyggeligt med en juletræsfest. Og så er det sjovt, fordi vi drillede julemanden med, at vi syntes, at han er for tynd til at være julemand, lyder det med et megastort trefoldigt fnis fra de tre kvikke piger, der lige når at tilføje følgende, inden de skal ud at lave mere julefis og ballade:  

- Det allerbedste, ud over at drille julemanden, var at vi fik godteposer. Det er bare lækkert, og det smager godt, konstaterer tøserne med mundene godt fylde af juleskumfiduser. 

Sara og Jens i cafeteriet havde som sagt travlt med at service det æbleskivesultne og kaffetørstige publikum, og nede i hallen sad folk og hyggede sig ved bordene, mens børnene kunne brænde lidt julekrudt af i den anden ende af hallen.  

Og pludselig fik det gode juleselskab nyt spændende besøg.  

Så dukkede den historieglade gårdnisse pludselig op 

Det var selveste gårdnissen, der jo som vi alle ved, bor netop på Grønbjerg-Langelund egnen, hvor han servicerer flere af egnens gårde med sin joviale arbejdskraft og narrestreger.  

Den kvikke nisse er kendt for både sin arbejdsomhed, sin store opfindsomhed når det gælder practical jokes og ikke mindst er han kendt som en blændende historiefortæller. 

Det var netop den sidste kvalitet, han satte i spille denne julelørdag-eftermiddag, hvor en række børn blev samlet i den ene ende af kantinen på nogle bløde siddeunderlag. Og så gik hr. Nissen ellers i gang med sine medlevende, og naturligvis historisk korrekte, fortællinger om livet som gårdnisse.  

Her var der både drama, humor og liv og glade dage ind over – og ungerne, de elskede det!

 

PS: Det gjorde den gode gårdnisse altså også, smiley. 

På denne fine og muntre facon blev det således jul i Grønbjerg-Nisselund – og så må den gode julemand altså hjem og spise op ad risalamande-skålen, så han til næste år kan møde op i topform.