Mere boligbyggeri: 12 lavenergihuse på vej på Kjærsgårdsvej I Give 

Nye boliger skyder op i eksplosiv fart i ‘Golfbyen’ i Give, men der sker også ting og sager andre steder i byen. GS Bolig er således i gang med at opføre 12 udlejningsboliger på Kjærsgårdvej i Give, der hvor kommune tidligere havde sin materialegård. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

NYBYGGERI: Først byggede GS Bolig 23 lejeboliger i Grønborgparken i Give, dernæst er det Ringivevej med 6 boliger, der aktuelt er under opførsel, og nu er de første spadestik også taget til 12 nye superlavnergihuse på Kjærsgårdsvej på den jordlod på 7500 velbeliggende kvadratmeter, der tidligere husede den kommunale materialegård. 

De 12 nye boliger, der opføres i mursten i 6 forskellige farver og med stor fokus på høj kvalitet af byggematerialer, vil ifølge GS Boligs indehaver Christian Skifter stå klar til udlejning ved udgangen af 2024, og 8 af husene bliver på 89 kvadratmeter, mens de sidste 4 er på 110 kvadratmeter.  

Han understreger, at der er tale om parcelhuse og ikke rækkehuse, der er tale om. 

Solceller på taget 

Der vil være monteret solceller på tagene, og boligerne kommer desforuden med egen carport, fuldisolerede skure og en lille have. Med solceller monteret på taget vil man som lejer kunne indregne en del besparelser på energibudgettet.  

Christian Skifter har tidligere udtalt, at han finder Give et interessant sted at bygge grundet den gode beliggenhed i forhold til for eksempel Vejle og Herning – samt ikke mindst den nærliggende motorvej, der hurtigt kan bringe folk til større byer. 

Området på Kjærsgårdsvej har en god bynær beliggenhed, hvor man er ganske tæt på indkøbsmuligheder og en række institutioner. I forhold til huslejepriserne vil man på Kjærsgårdsvej ligge sig på samme niveau som mande af de andre nye udlejningsboliger i byen, fra cirka 9000 kroner og opefter. 

 Det forventes, at de 12 udlejningsboliger er klar til udlejning sidst på året. Grafik GS Bolig

Skulle have lagt jord til det nye Væksthuset 

Materialegården blev jævnet med jorden i 2018 med henblik på at gøre plads til 12-14 boliger til unge med fysiske og psykiske handicaps.  

Unge der dengang hørte under den privatejede institution 'Væksthuset', der holdt til på henholdsvis Godthåbsplads og Hindskovvej i Thyregod. 

Men sådan gik det ikke, og derfor kunne GS Bolig slå til og erhverve sig den attraktive jordlod og iværksætte det ovenfor omtalte nybyggeri.  

 

 Håndværkerne er godt i gang med at opføre de 12 boliger på Kjærsgårdsvej i Give. Foto: Jim Hoff