Mit fedeste minde fra Give Open Air: På fornavn med Suzi Quatro

Undertegnede har dækket Give Open Air tæt med blok og kamera siden 2010, og det er blevet til mange stærke oplevelser back stage med både danske og udenlandske stjerneartister. Her vil jeg gerne fremhæve mit personlige møde med The Queen of Rock, Suzi Quatro, der gæstede Give i 2013 med bas, læderdragt og en befriende jordnær charme. Og det endte såmænd med at Mister Hoff på dagen fik en privat fotoopgave for den fantastiske sangerinde.

Af Jim Hoff

STJERNESTØV: Peter Belli var godt i gang med sin hæse version af ’You Better Move On´ i teltet på Dyrskuepladsen ved Give Open Air 2013. Så ruller en lille rød Morris Cooper pludselig op i back stage-lområdet – og ud træder ingen ringere end The Queen of Rock’n Roll, Suzi Quatro med et kækt ”Hey guys, is this Give Open Air? I’m gonna play a gig her, you know.

- Sure miss Quatro, this is the place – and welcome, nåede den forbløffede reporter lige at fremstamme, inden den letbenede kvinde i en yndefuld sprint tog retning direkte mod den vogn, der var reserveret hende og hendes band. Damen skulle tisse, Så ja, det er hermed bekræftet, selv superstjerner skal den slags.

Ros for Elvis-sange

I VIP-området fik jeg den store glæde at få en personlig snak med Suzi Quatro, og måske fordi jeg storrorste hende for hendes smukke hyldest til Elvis Presley med sangen ’Singing With Angels’ fra 2011 samt hendes øvrige mind blowing fortolkninger af Elvisklassikerne ’Hard Headed Woman’ og ’All Shook Up’, var der god kontakt.

Så god, at Suzi, ja nu var vi på fornavn, høfligt spurgte ind til, og jeg ville være interesseret i at tage nogle billeder af hende og det nye bashøjtaleranlæg, hun havde fået – og sende billederne til hende på en mail bagefter – sådan helt privat.

- Yes Maam, sure Maam with pleasure Maam, lød det hypertændt fra kanonfotografen, der i sine ungdomsdage havde op til flere plakater hængende med skønheden i det stramme læderoutfit og den kække frisure. Aldrig har mit kamera været så hot – og den efterfølgende private fotoseance på den store scene forløb perfekt. Suzi stillede professionelt og scenevant op – og blot 3 minutter senere var der en stribe fantastiske fotos i kassen.

I shall play you an Elvis song

Hun pinpointede de tre fotos, jeg skulle maile til hende. Ingen bøvl der. Og så fik jeg ellers miss Quatros mailadresse skrevet af hende selv på min reporterblok med store blokbogstaver.

- Thanks Jim, you’re a nice guy, and I just love that you too are an Elvis fan. Now be sure to mail those pictures to me, and I shall play an Elvis song for you today, all right? Which one would you like me to play?

- Well, it should be a song that matches my personal feelings right now, so what about ‘All Shook Up’? lød svaret fra den benovede lokalreporter.

- You got it, Jim – see you big man! Og så var hun væk, ind i vognen for at klæde om den velkendte sorte læderdragt. Og så var det showtime.

All Shook Up – ja, mon ikke

Det blev en topnostalgisk rock/pop-fest, som den dengang 63 årige 163 cm. høje kvindelig amerikansk 70'er-legende satte gang på den store scene.

"We want Suzi", skreg det grå guld plus enkelte yngre løsgående hardcorefans gentagne gange op mod scenen. Og Suzi - det fik de da i den grad også. Og den lokale kanonfotograf fik med et stort Quatro-smil sendt direkte fra scenen en fed udgave af ’All Shook Up’. Det gik sgu’ lige i hjertet, indrømmet.

En topmotiveret Quatro leverede sammen med et forrygende velspillende band et brag af en fest fra scenen, og den basspillende sexede læderdragt fik i den grad det talstærke publikum helt op at gynge, så hele Dyrskuepladsen rystede voldsomt i sin mosede grundvold.

 "We want more Suzi", skreg i omegnen af 2500 publikummer flere minutter efter, at den jordnære Quatro for længst "had left the building" i sin lille frække røde Morris Cooper med retning mod Hamborg, hvor et nyt show ventede dagen efter.

Det er sgu’ fedt at være lokalreporter!