Mød dansk verdensmester på Lilleskov Slot: Eva Behrmann er klar ved K9 Biathlon i Thyregod

Når Lilleskov Slot ved Thyregod inviterer ind til K9 Biathlon For Alle den 1. og 2. juni, er der linet op til et kæmpebrag med i omegnen af 800 deltagere. Og en af deltagerne er lige blevet verdensmester ved VM i Canicross for belgiske hunderacer i Italien. Så kom til Thyregod og mød Eva Behrmann

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

THYREGOD: 1. og 2. juni afholder Lilleskov Slot i Thyregod K9 Biathlon For Alle med Lotte Hohrmann som tovholder. K9 Biathlon er forhindringsløb med hund, og allerede i 2023 brillerede Lotte og hendes mange gode hjælpere med et superflot show i Thyregod.

Her i 2024 er deltagertallet boomet op til over 800 deltagere, der skal dyste i de smukke omgivelser ved og omkring Lilleskov Slot. Det er formelig væltet ind med såvel deltagere som sponsorer, så det er en yderst glad og super tilfreds Lotte Hohrmann, der kan breake endnu en fantastisk nyhed.

 

Lotte Hohrmann og hendes mand Torben er to store ildsjæle bag K9 Biathlon i Thyregod - og i år kan de præsentere en verdensmester på deltagerlisten. Foto: Jim Hoff

Verdensmesteren i canicross på besøg

-Vi får simpelthen besøg af en verdensmester. Vores gode ambassadør Eva Behrmann og hendes hund er blandt deltagerne. Det er da helt vildt, at vi kan præsentere en dansk verdensmester her i Thyregod, lyder det med begejstring fra den dynamiske ildsjæl, der også havde Eva på deltagerlisten i 2023.

Eva Behrmann dyrker sporten canicross, hvor du løber sammen med din hund i det åbne terræn, og hvor du er hægtet sammen med din hund i en snor og sele til hunden. Både hund og mennesker er i fuldt løb, men det er hunden, der er den store motor, og det er med til at vride ekstra fart ud af det bagved løbende menneske.

En hund med krudt i r….

Kenobi er en belgisk hyrdehund, der er kendt for at have et meget højt energiniveau, her i Jylland kalder vi det krudt i røven, og som del af sådan et setup kræver det, at man selv er i rigtig god form.

Og det er Eva Behrmann, der er kostvejleder og inkarneret sportsudøver både med løb og fitness. Hun har også været personlig træner i 10 år, er tidligere bodybuilder, så hun ved nok, hvad der skal til for at stå distancen, når den 19 måneder gamle Kenobi lukker op for sluserne og sætter speed på den store belgiske hundemotor.

Til VM blev der løber 2 distancer, en på 5 kilometer, og en på 2 kilometer. De 5 kilometer gennemførte Eva og Kenobi i tiden henholdsvis 15 minutter og 27 sekunder, mens de 2 kilometer blev gennemført på 5 minutter og 47 sekunder. Det er med jysk underdrivelse mildest talt pænt hurtigt.

 

Eva Behrmann sammen med verdensmester Kenobi. Privatfoto

Træningsplaner for både hund og fører

- Mine hunde og jeg har individuelle træningsplaner – min plan følger jeg til punkt og prikke, hvorimod Kenobi og Triggers plan er et ”rammeværktøj” – jeg tilpasser altid hundenes træning udfra behov, adfærd og reaktioner på træningen i session. For mig er det afgørende, at mine hunde forlader hver session med lyst til at gøre mere og med en boost af selvtillid. Deres motivation og entusiasme er mine øverste prioriteter - ikke træning til udmattelse i træningssituationer, fortæller Eva.

For løberen kræver det også et relativt højt fitnessniveau. Eva har trænet løb dedikeret med minimum 50 kilometers løbetræning pr. uge samt 3 timers styrketræning. Derudover har Eva 14 års erfaring med styrketræning og atletpræstation, hvilket utvivlsomt har givet hende en fordel i løbernes verden.

Både Eva og hendes 2 hunde er på kostplan. Det er Eva, er hver aften laver lækkert mad til Kenobi og Trigger, der blandt får friske sardiner, hestekød, komaver og muslinger serveret i hundeskålen.

Stiller op til K9  iThyregod

Eva har altid været vild med at dyrke sport, og da hun lidt for sjov stillede op til K9 Biathlon For Alle med sin hund Trigger Thyregod i 2023, vandt hun rub og stub – og så var hun tændt på at dyrke sport på højt niveau med sin hund.

- Jeg er jo sportspige helt ind i marven, så nu ville jeg prøve at komme op på en højere hylde og virkelig præstere noget sammen med Kenobi, og her faldt jeg så over sporten canicross. Jeg begyndte at træne målrettet med Kenobi, og det gav så pote ved VM, hvor Kenobi og jeg tog VM titlen med hjem som den første dansker.

Hun stiller som sagt også op til K9 Biathlon For Alle i Thyregod, igen sammen med Trigger, og det er der flere gode grunde til.

Forsvarende danmarksmester

 -For det første er Trigger og jeg danmarksmestre i K9Biathlon for alle på 5-km distancen, men i år kommer vi for at have det sjovt og sige hej til alle vores venner i K9Biathlon, selvfølgelig vil vi give den gas. Men K9Biathlon er for mig en fantastisk oplevelse, det er så sjovt – og her er det tab og vind med samme sind. For oplevelsen, sammenholdet og selskabet er så unikt til de her events, siger Eva og tilføjer:

- At Lotte har formået at skabe en hundesport med så fantastisk stemning og så mange skønne mennesker – er helt unikt og jeg GLÆDER MIG! Jeg husker stadig med glæde tilbage på sidste år, hvor jeg virkelig havde nogle hyggelige dage sammen med andre hundevenner, siger Eva.

Eva løber både lørdag og søndag. Lørdag sammen med Trigger og søndag bliver helt speciel, idet Eva her har fået en fantastisk fin opgave.

Eva på podiet ved VM i Italien. Privatfoto

Skal løbe sammen med to tyske mestre

Hun skal løbe sammen med to tyske mestre i canicross, de to brødre Hannes og Lukas. Hannes er 14 år, vandt sølv ved VM i canicross for junior drenge. Mens Lukas på 12 er tysk mester i canicross for den yngste årgange.

- Jeg har sagt ja til at løbe med de to drenge, da der skal en +18 med når børn og unge løber K9Biathlon for alle. Så drengene har deres kampklare hunde med, og jeg skal gøre mit ypperste for at følge med uden hund. Det bliver en udfordring! Jeg glæder mig til at følges med junior eliten – det bliver en fantastisk oplevelse

- Vi løber sammen på kort distance både lørdag og søndag. Så jeg har i alt 3 løb henover K9biathlon for alle weekenden. 1 løb med Trigger og 2 løb uden hund, fortæller Eva.

 

Søndag den 2. juni skal Eva løbe sammen med de tyske brødre Hannes og Lukas, der stiller om ved K) Biathlon i Thyregod. Den ene er sølvvinder ved vm, den anden tysk mester i canicross. Privatfoto