Morgensang i landlig idyl: I østen steg solen op over Lise og Eriks guldbryllup

Livet igennem uddeles der mange ’medaljer’ og personlige opture, og fredag den 4. august blev der uddelt en rigtig flot ’guldmedalje’ til ægteparret Lise og Erik Sørensen, der denne smukke sommerdag i august kunne fejre guldbryllup efter 50 års ægteskab

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

NØRSKOV: Allerede helt ude fra Enemærkevej kunne man fornemme, at det var en helt speciel dag, denne første fredag i august 2023. Ude i horisonten kunne man skimte en lifligt blafrende flagallé ude på Bjørnsholtvej. Her vinkede de muntre dannebrogsflag om kap med de varmegivende stråler den gennem skyerne fremtittende morgensol.

Normalt er Bjørnsholtvej i Nørskov ved Farre næppe den mest trafikerede vej i kongeriget, men netop denne fredag klokken 7.45 var der godt gang i trafikken. De mange biler havde samme destination: Bjørnsholtvej 7.

Denne flotte flagallé hilste dagens gæster til morgensangen hos Lise og Erik Sørensen velkommen. Foto: Jim Hoff

Guld til Lise og Erik

Her bor ægteparret Lise og Give KFUM håndboldlegenden Erik Sørensen, og det var vejen op til deres smukke og idyllisk beliggende gård, der dels var pyntet med flagallé og genstand for den livlige trafik.

Indkranset af stor høje flotte løvtræer rammer man en indkørselsportal af smukke bøgetræer, og lige her på et større græsareal kunne de mange bilister stille deres køretøjer, når de ankom til dagens fine event.

Det handlede om kærlighed og sammenhold i medgang og modgang i 50 år, for dagens værter på Bjørnsholtvej 7, Lise og Erik Sørensen, kunne denne fredag fejre guldbryllup. Og traditionen tro startede denne fine begivenhed og præstation med en klassisk omgang morgensang, hvor familie, venner naboer og andet godtfolk mødte frem i det stiveste morgenpuds for at synge guldbrudeparret godt i gang med dagens mange begivenhedsrige gøremål.

Lise og Erik hilser her på sønnen Lasse i det fine solskinsvejr på gårdspladsen. Foto: Jim Hoff

Lokal trompetist satte tonen

I dagens fine anledning havde Lise og Eriks tre børn sørget for at hyre en vaskeægte hornblæser i skikkelse af selveste ”Trompetjesper”,  Jesper Blæsbjerg Sørensen, der er født og opvokset i Give, og den muntre og dygtige trompetist havde det glimrende med at være tilbage på hjemmebane på Give-egnen.

Dagens gæster blev høfligt hilst velkommen af Lise og Eriks søn Lasse Sørensen, og da klokken havde rundet 8.00 blev den spændte delegation, der nok rummede omkring 4 generationer,  ført gennem den smukke have ved gården og om i den idylliske gårdsplads.

Her tog Jesper opstilling tæt ved den smukke æresport, mens de fremmødte dannede en musikalsk halvcirkel med front mod gårdens hoveddør.

Helt efter bogen og dagens flotte vejr med den rødgule sol som kulisse mellem de smukke bøgetræer, isatte Jesper med morgensangsklassikeren ’I østen stiger solen op’, hvor vi i andet vers meget symbolsk i forhold til dagens begivenhed får at vide, at ’solen spreder guld på sky’.

Jesper Blæsbjerg Sørensen, kendt som 'Trompetjesper', sørgede for den musikalske underlægning til morgensangen på bedste vis. Foto: Jim Hoff

Bevægende og yndigt at følges ad

Guldbrudeparret lod dog vente på sig, selvfølgelig for at holde spændingen ved lige, gennem alle fire vers, men da flokken så istemte med ”Det er så yndigt at følges ad”, gik hoveddøren op – og så dukkede dagens to hovedpersoner op med brede smil og små kongelige vink til den fremmødte skare af morgensangere.

Var det solens stråler, der lavede genspil, eller var der lidt fugt i øjenkrogene hos brudeparret?  Måske nok det sidste, for også en del af de fremmødte blev ganske naturligt en anelse bevægede, da det fine brudepar trådte ud på trappen.

Sangseancen blev sluttet af med en munter udgave af ’Morgenserenade’, der går på melodien til ’Katinka Katinka, luk vinduet op’. Efterfølgende fik samtlige gæster en krammer og et håndtryk af Lise og Erik, alt imens ’Trompetjesper’, leverede en frisk udgave af ’Svantes lykkelige dag’, nok bedre kendt som ’Om lidt er kaffen er klar’.

De fremmødte morgensangsgæster tog opstilling foran hoveddøren på gården på Bjørnsholtvej 7 og de fik sunget guldbrudeparret frem, da flokken istemte med "Det er så yndigt at følges ad". Foto: Jim Hoff

Pensionisten havde taget fri fra arbejde til sit guldbryllup

Og klar, det var kaffen nemlig med dertil hørende rundstykker i den festligt pyntede og hyggelige gildesal i en af gårdens længer. Her samledes flokken til morgenhygge som en slags god opvarmning til den store fest om aftenen – og der blev naturligvis hygget og snakket til den store guldmedalje, helt i dagens ånd og symbolik.

Såvel Lise som Erik er begge gået på pension. Men Erik er dog ikke helt ude af arbejdsmarkedet, idet han arbejder som afløser i Legoland i tre af sommerferiens mest travle perioder i den lokale forlystelsespark.

- Jeg var nødt til at tage en fridag her i dag for at kunne være med til morgensang. Tænkte at det måtte jeg nok hellere, lød det med et stort smil fra den 74-årige guldbryllupsægtemand, alt imens snakken gik lystigt hen over morgenbordene.  

Stort tillykke til Lise og Erik med de 50 år – og tak for at måtte være en del af denne smukke og gribende oplevelse denne smukke fredag morgenstund, hvor solen på alle måder steg op i østen.

Der blev inviteret til morgenkaffe og rundstykker i gildesalen, og så gik snakken lystigt. Foto: Jim Hoff