Mylder i midtbyen: Forrygende flot opbakning til Foreningernes Dag i Give

Fredag den 1. september kan kun blive en rigtig flot dag i Give Midtby. Denne dag har Give Handel & Erhverv inviteret ind til Foreningernes Dag, og her har rigtig mange foreninger takket ja til tilbuddet om at få lov til at præsentere deres forening, og det glæder i den grad handelsstandsforeningens formand. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

LIV I BYEN: Foreningslivet og de mange frivillige foreningsfolk er det lim, der binder vores små og større lokalsamfund flot sammen- og har gjort det i mange generationer.

Fredag den 1. september hylder Give Handel & Erhverv (GHE) det lokale foreningsliv på Give-egnen med konceptet ”Foreningernes Dag”. Det foregår i bymidten med Torvet som udgangspunkt, og her er der gjort plads til at de lokale foreninger kan vise sig frem og informere om deres respektive forening – og nogle af dem vil også give smagsprøver på, hvad det er, de kan tilbyde.

Masser af positive tilbagemeldinger

Efter at handelsstandsforeningen har sendt indbydelser ud til foreningerne, er der tikket mange positive tilbagemeldinger ind i formand Hanne Lunds mailbakke, og hun kan med glæde istemmen fortælle, at der er rigtig god opbakning til den fine event.

- Lige her og nu (24.8., red.) har vi omkring 20 foreninger, der har tilmeldt sig. Og der kommer stadigvæk nye ind. Der er rigtig mange gode ting i det her, og vi kan også se på de beskrivelser, som nogle af foreningerne skriver tilbage, at de virkelig har tænkt sig at give den gas, fortæller Hanne Lund.

Fint udstillingsvindue

Giveområdet er kendetegnet ved at have et utroligt alsidigt og bredt foreningsliv, og den 1. september får de så muligheden for at udbrede kendskabet til deres respektive foreninger for folket.

- Vi tilbyder foreningerne en fin platform og et åbent vindue, hvor de kan fortælle om deres forening, deres værdier og de kvaliteter, de måtte have. Der vil blive godt gang i den i midtbyen, der uden tvivl vil blive fyldt godt op. Vi kan se, at nogle af foreningerne virkelig går all in og kommer med en masse kreative og fine tiltag, siger Hanne Lund og tilføjer:

- Gymnastikforeningen i Give vil bl.a. stile op med en airtrack, om vejret tillader det, vores bronzevindere fra tennisklubben er på plads, og de skal da også lige have et officielt klap på skulderen, og badmintonklubben har også varslet, at de kan finde på at overraske med deres aktivitet.

Fed musik til foreningsfesten

Hanne kan fortælle, at det hele starter klokken 16.00 og kører frem til klokken 19.00, og her vil byen uden tvivl komme til at syde af liv og glade dage.

- Det er foreningerne, der helt selv bestemmer, hvilke aktiviteter, de vil stille op med. Nogle vil naturligvis vise deres aktivitet frem, andre foreninger, som eksempelvis Red Barnet, vil informere om deres virke osv. Og nu går vi jo snart efteråret og vinteren i møde, hvor rigtig mange foreninger for alvor starter deres aktiviteter op, så der er mange muligheder for at få tiden til at gå godt i foreningsregi her i byen og området.

Der er også sørget for noget god musik til eventen, idet de fra de legendariske westernaftner i Legoland så velkendte Rattlesnakes tænder for forstærkerne klokken 18.30 og giver den fuld skrue med en masse god musik frem til klokken 20.30.

Butikkerne holder åbent til klokken 20.00

Ydermere vil butikkerne denne aften holde åbent frem til klokken 20.00, og her går der vedvarende rygter om, at butikkerne ud over at bakke flot op om eventen også vil sørge for en række ekstra gode tilbud til dagens kunder.

- Vi er her i Give Handel & Erhverv utroligt glade for den flotte opbakning og det store engagement, som foreningerne viser os ved dette arrangement. Det danner virkelig basis for at skabe en rigtig fin fest med masser af liv i byen – og det elsker vi simpelthen bare, lyder det fra en begejstret formand for GHE.