Nedtur i Esbjerg: Give smed 3-0 føring og tabte 5-3 efter to mål imod i overtiden 

Det blev en af de kampe, man som spiller og træner aldrig glemmer, da Give Fremdas JS 1 fredag aften tørnede sammen med EfB på udebane på Tess Arena i den gamle fiskerby. Et brag af en kamp med 8 mål, 5 gule og to røde kort samt et hattrick af Gives Jakob Kristensen på 8 minutter. Men det var EfB’erne, der kunne gå storsmilende fra banen. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FODBOLD: Da Give efter 11 minutters spil førte 3-0 på udebane mod rækkens formodentlig stærkeste hold, EfB, lugtede det langt væk af en vaskeægte fodboldsensation. Gives topangriber Jakob Kristensen var meldt klar efter sin skade, og hvilken impact han kan have for sit hold, leverede han denne aften 3 strålende eksempler på, da han fra det 3. til det 11. minut nettede 3 gange efter eminent omstillingsspil fra de grønne med Magnus Bitsch (2) og Kristoffer Larsen (1) i oplæggernes rolle.  

Lige der var Team Give JS 1 i den syvende himmel og på vej mod en historisk sejr på udebane mod en notorisk ‘bøvlet’ modstander. Men som vores landskendte TV 2-eksperter Nicklas Bendtner og David Nielsen så viseligt har udtalt, så varer en fodboldkamp altså godt og vel 90 minutter – og det blev afgørende for den nedtur, der senere ramte Give så brutalt.  

To gule kort i rap kostede 

EfB, der stort set havde tilkøbt sig ejendomsretten på bolden, fik reduceret til 3-1 i det 24. minut på et lidt heldigt langskud, og da først Mathias Mortensen i det 28. minut fik gult kort og EfB bragte sig på 3-2 i det 28. minut, begyndte det for alvor at koge på kunstgræsset i Tess Arena.  

I det 30 minut stangede dommeren dobbelt gult ud til Kasper Larsen fra Give og Deniz Korkmaz fra EfB, og det skulle vise sig senere i kampen ikke at blive sidste gang de to herrer skulle “spille kort” med manden i sort. I det hele taget blev det en rigtig “kulørt” kamp, for i det 35. minut fik en EfB-spiller gult og i det 38. minut modtog føromtalte Deniz Korkmaz så et rødt kort. I en periode spillede således 9 mod 9, men mål var der ikke flere af i en tumultarisk 1. halvleg.  

Rødt kort til Give-kaptajnen efter 62 minutter 

Hjemmeholdet sad fortsat på spillet efter pausen, Give bed fra sig og forsvarede med næb og kløer i en stram defensiv organisation, men i det 62. Minutter var der efter dommernes mening lidt for meget “næb og kløer” fra Giveanfører og forsvarsgeneral Kasper Larsen, der modtog sit 2. gule kort – og så spillede man 10 mod 10. I forbindelse med kaptajn Larsens gule kort, blev der dømt straffe til EfB, der udnyttede chancen fra 11-meterpletten til at udligne til 3-3. 

Herfra blev det én lang forsvarskamp for gæsterne, der stod godt på banen og lurede på den ene omstilling, der kunne give det mål, der kunne sende 3 points med hjem til Give. Det skal så lige noteres, at to af Gives allervigtigste brikker i omstillingsspillet, Jakob Kristensen og Kristoffer Larsen begge var skiftet ud, da de begge var tilbage efter skader og derfor måtte skånes den sidste halve times tid. Det gjorde ikke oddsene for en lynscoring fra grønt hold bedre. 

 

Gives anfører Kasper Larsen modtog i det 62. minut sit andet gule kort., og det blev så til et rødt kort. Arkivfoto: Jim Hoff

EfB til 4-3 i det 90. minut 

Oddsene blev heller ikke bedre, da indskiftede Frederik Lyhne i det 87. minut indkasserede et gult kort, så Give måtte gennem føre en særdeles hektisk og begivenhedsrig slut fase med 9 spillere på banen. Og så skete det. I det 90. Minut scorede EfB til 4-3, og det udløste et jubeldrøn så stort fra de blå/hvide, at selv den slumrende amerikanske ledelse på divisionsholdet i 2. division kunne høre det helt ovre i United States. 

Det var en regulær spand isterninger direkte ned i de mentale underhylere hos Give, der nægtede at kaste håndklædet i ringen og derfor satsede alt i de sidste minutter for at få udlignet. Det kom der da også en scoring ud af, men det var hjemmeholdet, der udnyttede den nyskabte plads i Gives defensive bolværker til at cementere sejren med en scoring til 5-2 i det 97. minut. Og så var den fisk flået, som man siger på de kanter.  

Givetræner: Vi er dybt, dybt skuffede 

Der var dyb skuffelse i Givelejren efter dette brag af en fodboldkamp/krig, hvor cheftræner Kasper Bach-Jensens tropper gik fra eufori i den 7. himmel til mental sortsyn i kulkælderen.  

-Det var en voldsom oplevelse. At være så tæt på at få points med hjem mod et af rækkens klart bedste hold på udebane, og så få sådan mavepuster i det 90. minut, da de scorede til 4-3. Den er hård, og vi er allesammen virkelig skuffede. Sådan en kamp er virkelig hård rent mentalt at skulle fordøje, lyder det fra Kasper umiddelbart efter kampen.  

Han kunne se sit mandskab følge slagplanen til perfektion i kampens første halve time, hvor en stram defensiv organisation skulle åbne op for at angrebstrioen Bitsch, Larsen og Kristensen kunne sendes ud på nogle giftige nålestiksoperationer mod EfB-forsvaret.  

EfB-spillerne var her, der og allevegne og "ejede" kampen med bolden, mens Give lukrerede på giftige omstillinger. Arkivfoto: Jim Hoff

Taber til et klassemandskab 

Og når man fører 3-0 efter 11 minutter på netop 3 velkomponerede omstillinger, så må man sige, at den del af missionen lykkedes. 

-Vi rørte stort set ikke bolden i den fase, og vores første 3 skud på mål gik ind. Vi stod godt i vores organisation, men vi bliver straffet, da vi modtager de to gule kort næsten oveni hinanden. Det skabte uro i rækkerne, og spillerne på banen skulle bruge ekstra mange kræfter på at holde sammen på det hele. Men Esbjerg var klart det bedste hold denne aften, og de har nogle store kvaliteter med bold. De formår virkelig, trods modgangen i starten af kampen, at gøre sig gode, og de bliver ikke usikre eller nervøse. Et virkelig godt hold, vi her var oppe mod, erkender Givetræneren. 

Ingen skideballe 

Var han så klar med en skideballe til spillerne efter kampen, efter at de havde smidt en 3-0 sejr og efter at have givet sig selv dårlige odds med 3 gule og et rødt kort? 

-Nej, det var ikke en skideballe, der var brug for efter sådan en kamp, der virkelig ramte os alle knaldhårdt. Vi er alle megaskuffede, men ros til spillerne for at levere en fin arbejdsindsats over hele kampen, og vi var altså meget tæt på at hive et point med hjem. Magnus Rasmussen var millimeter fra at cleare deres scoring til 4-3, men vi møder et EfB-hold, der dygtigt opsøger deres muligheder, og med al den tumult omkring de gule kort og de nødvendige udskiftninger af Jakob og Kristoffer i angrebet, gjorde det jo heller ikke lettere for os.  

-Nu skal vi lige kigge hinanden i øjnene til træning på tirsdag, og så handler det om at se fremad. Der er så mange kvaliteter i de her gutter og det her hold, så vi skal nok komme stærkt tilbage, lyder det viljefast fra Kasper Bach-Jensen.  

Den tredobbelte målscorer Jakob Kristensen blev kåret til Man of The Match efter sit historiske lynhattrick.  

Give spiller næste kamp lørdag den 13. april på udebane mod Fuglebakken fra Aarhus – et hold der har spillet 1-1 på hjemmebane mod netop EfB.  

 

Angriber Jakob Kristensen blev Gives Man of The Match - han scorede et hattrick på blot 8 minutter, mon ikke det er klubrekord? Foto: Jim Hoff