No mercy på Sydfyn: Kæmpede heroisk men topholdet var for stor en mundfuld for Give HK

Torsdag aften stod der Faaborg på udebane for Give HKs 2. divisionsdrenge. En opgave, der blev akkurat lige så svær som frygtet for Erik Flaks tropper. Efter en stærk indledning af gæsterne fik Faaborg overtaget og kørte en ret sikker 32-25 sejr hjem og plantede sig dermed igen på rækkens 1.plads.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

HÅNDBOLD: Faaborg ØH er i gang med at brænde en kanonsæson af i 2. division pulje 2. 12 sejre, 1 nederlag og 1 uafgjort står der på klubbens resultatliste for denne sæson.

Et hold der har sat næsen op efter direkte oprykning til 1. division, og det projekt kunne Give HK ikke spænde ben for torsdag aften, da gæsterne efter en ellers stærk indledning på kampen måtte strække gevær over for den sydfynske håndboldhær.

God start af Give, men brænder igen for meget

- Vi vidste, at vi skulle levere på en høj hylde i samtlige 60 minutter, hvis vi skulle have noget med fra Faaborg. Og de første 15-19 minutter er vi da også fuldt på højde med dem og holder fast hen til stillingen 9-9. Her skal det også lige med, at vi i denne periode brænder 5-6 100 procents chancer. Vi spiller os flot frem til en lang række muligheder, men både stregspillerne og bagkæden misser her gyldne muligheder.

- Men stor ros til forsvarsblokken, der virkelig tog godt fra. Faaborg har et godt hold med nogle virkelig gode spillere, og i halvlegens sidste minutter vi kunne ikke holde dem væk fra at score deres andel af målene, fortæller Erik Flak.

Bagspiller Magnus Taulbjerg blev Gives topscorer med 6 mål i kampen mod det sydfynske tophold. Foto: Jim Hoff

Faaborg er bare et skridt foran lige nu

Give går til pause bagud 18-14, men kommer op på 18-17 i starten af 2. halvleg og ligner et hold, der måske kan få fat igen.

-Men igen får vi ikke forvaltet alle vores muligheder, og Faaborg moser bare på og får fuld gevinst af deres anstrengelser. Vi må også spille uden vores normale venstrefløj, formstærke Jonas Bilberg, der meldte sig syg på kampdagen og blev erstattet Rasmus Skødebjerg. Med blot 4 bagspillere er vi sårbare ikke mindst i en kamp, hvor vores bagspillere mod et klassemandskab som Faaborg både skal jobbe hårdt i forsvar og angreb.

-Men ros til spillerne, der alle knoklede for sagen. Som det ser ud lige nu, er Faaborg dog bare et skridt foran os. Jeg vil så godt lige pointere, at når vi lykkes med tingene og har kræfterne, så spiller vi flot med, og i de perioder har Faaborg svært ved at holde os væk, siger Givetræneren.

Bonuspoints til Stange og Møller

Han har ekstra ros til højrefløj Tobias Stange-Hansen, der med 5 scoringer og flot arbejde i forsvaret spiller sin bedste kamp i denne sæson. Der er også ros til streg/forsvarsspiller Casper Møller, der i denne kamp fik mulighed for at folde sin store fysik ud i tætte nærkampe med de brølstærke fynboer.

- Kæmpeindsats af Tobias, og Casper leverede rigtig gine ting i forsvaret. Han er inde i en rigtig god udvikling, og det ser lovende ud, pointerer Erik Flak.

Mål for Give: Magnus Taulbjerg 6, Simon Søgård 5, Tobias Stange-Hansen 5, Mikkel Molbech 3, Simon Madsen 3, Adam Hansen 2 og Rasmus Skødebjerg 1.

Holdet skal i ilden igen på en bøvlet udebane i Hørning - og det sker tirsdag den 6. februar klokken 19.15 i Hørning Idrætscenter.

Stregspiller Casper Møller leverede en god præstation mod de fysisk stærke Faaborgspillere. Foto: Jim Hoff