Nu begynder det at ligne noget: Arbejdet med det nye idrætscenter skrider planmæssigt frem

Det er planen, at det nye idrætscenter ved Søndermarksskolen skal tages i brug til foråret med forårsopvisningen og Humlebi Cup som de to store åbningsevents. Og alt tyder på, at den plan kan overholdes.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis 

FORENINGSLIV: Det nye store idrætscenter, de ri disse dage skyder op ved Søndermarksskolen på Sdr. Ringvej, er godt i gænge. Arbejdet skrider planmæssigt fremad, og nu begynder det hele lige pludselig ligne det det skal: Nemlig et nyt lækkert velfungerende idrætsenter, der kan samle foreningslivet i Give. 

Vores LokalAvis har været på en eksklusiv guidet rundtur med centerleder Martin Schmidt med et skudklart kamera, og det var fedt at se, hvordan det hele nu begynder at tage form. 

Motoriksal og hal med plads til 500 tilskuere 

Allerførst træder vi ind i den nye store hal, hvor håndværkerne er i gang med at lave strøm og etablere tribuner.  

- Der bliver plads til cirka 500 tilskuere. På den ene side etablerer vi en stor hovedtribune og på den modsatte side bliver der to stolerækker. Og i næste uge går vi så i gang med at få lagt gulv på. Det bliver en gummebelægning, en såkaldt PU-belægning. Gulvet bliver blåt i en nuance, vi helt selv har bestemt, forklarer Martin Schmidt.  

Vi går videre og havner inde i det store lyse rum, der skal rumme motoriksalen, hvor der er etableret en springgrav, så gymnastikforeningens luftakrobater for alvor kan udvikle sig. En afdeling, der også kommer til at rumme redskaber til generel motorik træning for både børn, ældre og medborgere med diverse fysiske/psykiske udfordringer. 

Martin forklarer, at netop motoriksalen er noget af det, der kommer til at adskille det nye idrætscenter i Give fra så mange andre nyere idrætscentre, og at man netop i Give har valgt at have ekstra fokus på handicapidrætten.

 Springgraven i motoriksalen bliver et kæmpeboost til gymnastikfolket. Foto: Jim Hoff

Den gamle scene forvandles til køkken 

I dag ligger der for enden af selve Søndermarkshallen en scene, der gennem tiderne er blevet brugt i mange sammenhænge, siden skolen åbnede i 1979-80. Den er vores næste destination, og her fortæller Martin, at scenen bliver bygget om til kantine.  

Der etableres glasfacader ud mod hallen fra den nye kantine, og at de rum der tidligere husede toiletter, lager og rengøringsrum, skal bygges om til et nyt moderne køkken.  

Den gamle scene for enden af den nuværende idrætshal omdannes til kantine med glaspartier ned mod hallen. Foto: Jim, Hoff

Fitnessafdelingen – med mulighed for udvidelse på sigt 

Herefter går vi over i de lokaliteter, der skal huse Kom og Træns fitnesscenter. Her er der to nye rum, en stor træningssal og en sal, der kan rumme spinning og muligvis også walk-it holdene.  

- Det er nogle fine rum med gode lysindfald, og det kan ikke udelukkes, at der på sigt vil blive udvidet. Det har vi mulighed for op mod Sdr. Ringvej og vejen ned til centret. Der går næppe mange år, før det vil blive relevant med nogle flere kvadratmeter i forhold til den tilstrømning af nye medlemmer som det nye center sikkert vil medføre, pointerer Martin. 

Alt går altså efter planen, i hvert fald i forhold til selve byggeriet og indretningen af samme. Jovist, man er i gang med en stor indsamling af midler til redskaber, inventar osv. Det er et lang sejt træk at få alle midler i hus, så man kan præsentere borgerne for et fuldt udbygget og funktionsligt center.

Det nye fitnesscenter kommer til at bestå af en træningssal og en sal for enden, hvor der kan køres spinning og muligvis vil der også blive plads til walk-it her. Foto:Jim Hoff

Så er der lige udfordringen med adgangsforhold og p-pladser 

- Lige nu så er den største sten i skoen faktisk, det der foregår udenfor – eller nærmere, det der ikke foregår. Det handler om midler til håndtering og opgradering af udearealerne, trafik- og adgangsforholdene ind til idrætscentret og sidst men ikke mindst parkeringsforhold. Som det ser ud nu, når vi langt fra i mål med de ting inden indvielsen engang i foråret -og det er hamrende ærgerligt. Det må jo gerne se rigtig godt ud og være funktionelt, når folk ankommer til centret, pointerer Martin Schmidt.  

Apropos indsamling til inventar, afholdes der onsdag d. 29. november klokken 19.30, hvor landmand Kurt Vemmelund inviterer folk ind fra branchen plus relaterede gren af samme til et infomøde om hvorfor, hvordan og på hvilke økonomiske vilkår landbruget kan støtte det nye idrætscenter.

 Motoriksalen får et dejligt stort lyst lysindtag i det ene hjørne. Foto:Jim Hoff