Nu løfter Martin og Sune Din Bilpartner sammen

Autoværkstedet, som vi tidligere har kendt som Lunds Auto, skiftede i oktober 2022 navn til Din Bilpartner ApS, og pr. 1. januar 2023 er Sune Hansen blevet ligeværdig indehaver sammen med Martin Lund 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

ERHVERV: I 2011 startede Martin Lund op som selvstændig mekaniker i den ene halvdel af lokalerne hos Jens Erik Kølbæk på Bæksgårdvej i Give, og i 2013 rykkede han ind på Ryttervangen 23 i Give og startede “Lunds Auto”.  

Det blev i oktober 2022 til Din Bilpartner, dog stadig med Martin Lund ved roret, og pr. 1. januar 2023 trådte Martins faste makker og mekanikersvend gennem 9 år, Sune Hansen, ind i gesjæften som ligeværdig medindehaver.  

- Nu er det endelig faldet definitivt på plads, men det har godt nok været noget af en tur at gå fra enkeltmandsvirksomhed til selskab. Det har været en lang og hård proces, men heldigvis har der været nogle gode folk inde over, så nu er det hele på plads lige efter bogen, fortæller Martin. 

Omstillingsdame og fejlfinder

Sune Hansen forventer ikke, at folk vil mærke den store forskel på setuppet på værkstedet, efter at han er blevet medejer.  

- Jeg bliver ved med at passe mine jobs her på værkstedet med fejlsøgninger osv. Men nu kommer jeg da til at tage telefonen en hel del mere. Jeg bliver nok en slags ‘omstillingsdame’, men vil som sagt være en hel masse på værkstedet. Nu er det sådan, at Martin altid har været god til at involvere mig i en del beslutninger, så ret beset er der for mig ikke den store forskel i, at jeg nu er blevet medejer, siger Sune.  

Martin vil fortsat være at finde både på kontor og værksted sådan fifty-fifty, som han siger. 

Rart at være knap så bundet

- Men det er virkelig rart at vi nu er to om at dele ansvaret. Det giver mig lidt mere frihed, så jeg kan tage lidt væk en gang imellem. Før var jeg ofte bundet til værkstedet både i weekenderne og nogle aftner, så det her giver mig noget mere luft. Og så er det jo fint, at de unge kommer lidt frem i bussen, konstaterer Lund med et skævt smil.  

Han er selv 47 år, mens Sune er 34, så ‘prædikatet “de unge” er såmænd ganske velanbragt. Sagt med glimt i øjet.  

Kunderne vil ikke komme til at mærke forskel i forhold til det nye samarbejdende ejerskab. At det i forvejen tætte samarbejde mellem Sune og Martin nu er formaliseret, ændrer ikke på hverdagen.  

- Vi kommer til at vende tingene og sparre endnu mere med hinanden. Og det er fint, jeg synes, det er rart og befriende, at vi nu er to på banen på helt jævnbyrdige vilkår, understreger Martin, mens Sune giver prøver på sine velrenommerede evner som ‘omstillingsdame’, idet telefon ringer midt under interviewet. En kunde skal lige serviceres. 

Team Din Bilpartner - minus de to unge lærlinge, der er på skole - består af Sune, Martin, Mathias og Claus. Foto: Jim Hoff

Søger folk

Inden vi slutter samtalen, når de to værkstedsejere lige at fortælle pressen, at man mangler folk på værkstedet.  

- Vi søger to nye folk. Det kan være montører, mekanikere eller teknikere. Vi søger meget all-round folk. Bare man er glad, har lyst til at møde på arbejde, så skal man ikke tøve med at henvende sig, lyder det synkront fra Sune og Martin. 

Det er ikke mindst den stadigt voksende kundekreds, der bevirker, at behovet for flere folk på det populære værksted er steget. 

- Det er ikke voldsom let at finde nye gode folk i dag. Der bliver ikke uddannet så mange, og mange af de der bliver uddannet, søger faktisk med det samme andre græsgange end mekanikerfaget. En del af de mere rutinerede mekanikere søger også over i andre erhverv, så det er lidt op ad bakke, forklarer Martin Lund og Sune Hansen.  

De håber dog på gevinst, for som de jo selv påpeger, så er der en god ånd og tone på værkstedet på Ryttervangen, hvor der plads til både fagligt arbejde på fint niveau og værkstedshumor af den bedste/værste slags.  

Du finder mere info om Din Bilpartner HER